Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

hanka_andrus 14:49, 28 maj 2016

Nowe maleństwo na zielonej łące! Cudowne zdjęcie! Współczuje tego deszczu, bo praca ze zwożeniem się odwleka.

Owoców będziesz miała sporo, a truskwy już jakie duże! Swoich jeszcze nie podglądałam, kwitną jeszcze. Masz jakąś specjalną odmianę z różowymi kwiatkami? U mnie przypadkowe, ale tez dobre! Szczypiorkowe urocze z tym fioletem!
hanka_andrus 14:49, 28 maj 2016

Nowe maleństwo na zielonej łące! Cudowne zdjęcie! Współczuje tego deszczu, bo praca ze zwożeniem się odwleka.

Owoców będziesz miała sporo, a truskwy już jakie duże! Swoich jeszcze nie podglądałam, kwitną jeszcze. Masz jakąś specjalną odmianę z różowymi kwiatkami? U mnie przypadkowe, ale tez dobre! Szczypiorkowe urocze z tym fioletem!
Filemon24 14:51, 28 maj 2016

będę czatować na ofertę cebulek w lidlu fajnie że tej odmianie liście nie usychają tak jak czosnkom gladiator
Basilikum 14:54, 28 maj 2016

Haniu na wiosne kupilam kilka sadzonek z rozowymi kwiatkami, same kwiatki sa sliczne, takie duze a jak beda truskawki smakowac to sie przekonam dopiero. Moze juz za kilka dni. Mialam tabliczke z nazwa ale chyba gdzies pod sloma sie schowala.
MirellaB 14:55, 28 maj 2016

Basilikum napisał(a)
Mirelko Globmaster a moim zdaniem lepsze.
Globmaster Maja prawie 20 cm srednicy i ok 80 cm wysokosci. Maja ladne liscie, ktore do dzis sa ozdoba rabatki, i stabilna lodyge, kwitna jeszcze

Gladiator ma 12 cm srednicy, 120 cm wysokosci, wlasnie przekwita (oba zaczey kwitnac w tym samym dniu) ma brzydkie liscie, z ktorych zrobila sie sloma, wyrwalam je juz. Poniewaz sa wysokie troche daje im w skore wiatr i deszcz, zaczely sie pokladac i musialam je na dole kamieniami oblozyc, bo by sie polamaly.

Globmasterow bylo 2 cebule a Gladiatorow 5 za ta sama cene. Oba kupione w Lidlu

Dziękuję za informację - dużo się dowiedziałam
Muszę w tym roku w Lidlu upolować
Basilikum 15:10, 28 maj 2016

Gabisia zrobila podobne podsumowanie tulipanow
Madzenka 21:01, 28 maj 2016

Iza ja wszystkie czosnkow. lildu kupowałam, brałam co było, ale Globemaster trafił mi sie tylko szt 2...
Gruszka_na_w... 21:12, 28 maj 2016

Wpadłam na sprawozdanie z sianokosów, a tu pada
W ramach rekompensaty nacieszyłam oko koźlątkiem. Gratuluję przychówku!
Miałam kiedyś truskawki z różowym kwieciem. Miała to być kaskadowa odmiana, w której nie odcinało się wąsów. Kwitła ślicznie, ale owoce były późno, małe i jakoś brakowało im tej soczystości, którą mają te białokwitnące odmiany.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Basilikum 22:02, 28 maj 2016

Nie mam kozlatek

Sianokosy jednak sie odbyly. M juz zwatpil a ja mu caly czas, zobaczysz, ze Bog nam pomoze i bedzie ok. No i zwiezlismy wszystko, tylko jeden maly kawalek zostal i to nie caly. Ponoc ma padac ale ja tam nie trace wiary.

Madzenko Globmastery Maja tylko jedna wade, sa nizsze.
A ja glupie dwoch nie posadzilam. Wpadly mi do koszyka z duperelami i znalazlam je tydzien temu. Posadzilam je na rabatke i jeden nnie wyglada dobrze ale drugi wypuscil listki i wyglada jak pozostale w marcu. Ciekawa jestem czy bedzie kwitl w pazdzierniku
hanka_andrus 23:01, 28 maj 2016

Nareszcie! Nadesłane przez Ciebie chmurki rozpadały się rzęsiście.

Jedno podlewanie mniej!