ha nawet mam majtki czerwone i bialy stanik
zebyscie sobie nie myslaly, ze u mnie nie pada
caly dzien bylo slonce i upal az 27°, pojechalam do lekarza, wracajac w Radio ostrzegaja przed burza, gradem i orkanem w moim powiecie i wszytkich okolicznych. 3 km przed domem zaczyna padac troche zjezdzam z Gorki a przede mna taka piekna tecza jaka sie naprawde nie czesto widuje grubasna i od lasu do pola Cale polkole (aparatu nie mialam

) a na skrzzowaniu u nas polamane galezie z wierzby. Dojezdzam na podworze a tu wszysciutko mokre. Tak padalo, ze ochlapalo mi drzwi wejsciowe i okna od lazienki (normalnie pada od drugiej strony nigdy az pod daszek). Na trawniku wiegasne kaluze i przejsc sie nie da przez ogrod sucha noga. M mowi, ze grad padal wielkosci orzechow laskowych. kwiaty leza na rabatach a pranie, ktore zostawilam, bo tak ladnie slonce swiecilo jak jechalam pozbieralam z trawnika i wrzucilam do pralki. Dobrze, ze go klamerkami nie przypielam, bo by mi linki pozrwalo.
Kupilam szalwie i juz rosnie miedzy badbirnaszka i Izabelka
Doktor mowi, ze rana sie dobrze goi, wydlubal mi dzis strupa troche i w poniedzialek go znow mam odwiedzic.
Wizytowka
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"