Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

10:24, 07 lip 2016
Basilikum napisał(a)
Dalej nie mam czasu
ach

wczoraj bylismy wybierac plot, bedzie taki

a dzis mialam wolne i ualo mi sie troche posprzatac

płot będzie śliczny,piekne niebieskie mebelki,wspaniałe widoczki na wycieczce i wspaniała drużyna biegaczy
Dzisiaj staram się nadrabiać wątki Tych,którzy także do mnie zaglądają

Kompozycje w donicach masz piekne

Ja wczoraj tez miałam wolne dopołudnie ,rano ugotowałam obiad,troche ogarnęłam dom,bo padało więc w ogrodzie nie zdziałałam wiele,ale za to potem jak słoneczko wysszło miałam przed praca cudowne półtorej godziny dla siebie,które w ogrodzie na leżaczku leniwie spędziłam
Pozdrawiam
Milka 10:40, 07 lip 2016

Basilikum napisał(a)
a podlewam je do takiej malej doniczki wetknietej w ziemie. W tym roku mam duzo koktajlowych i te w sumie mogly by na grzadce rosnac

U mnie tylko koktajlowe, pierwszy raz na próbę
Fajne roślinki i donica, coraz więcej masz do podlewania, naganiasz się
Czyli do PL jedziesz, nie wiem czy nasza wizyta ci planów nie popsuje, trzeba to przemyśleć
Basilikum 11:50, 07 lip 2016

Irenko nie popsuje, bo R ma dopiero ostatni tydzien sierpnia wolne. Zawsze jezdzilismy w pierwszy tydzien albo i dwa a teraz inaczej nie damy rady. U R wprowadzaja nowy model auta i zawsze takie zamieszanie jest.
A do podlewania mam chyba tyle samo, no moze troszke wiecej ale nie jest zle, narazie mi deszcz pomaga. W zeszlym roku podlewalismy intensywnie nowoposadzine owocowe drzewka, w tym roku juz nie.

Miloslawo, plot juz zamowiony, nie moge sie doczekac ale do jesieni pewnie zejdzie zanim wszystkie czesc beda zmontowane. bramy jeszcze nie zamawialismy
Basilikum 14:20, 07 lip 2016

Dzis w pracy mialam powazna rozmowe z dziecmi pt "kim chcesz byc ja bedziesz dorosly" wiec mam kandydatki na przedszkolanki, lekarza wetrynarii, opiekunke zwierzat, mechanika samochodowego i.... F chce byc motylem
bardzo mi sie ten pomysl spodobal
Bogdzia 14:31, 07 lip 2016

kasiek napisał(a)
Fajne to gniazdko Bardzo mi się podobają te Twoje kompozycje w donicach i pseudo donicach tj w garnkach

dokładnie to samo chciałam napisac
Basilikum 14:35, 07 lip 2016

Bogdziu a te kopciuszki skladaja jajka 2 raz w roku? mi sie wydawalo, ze wszystkie ptaki oprocz kur i przeiorek tylko raz
Z pelnego gniazdka sie ciesze, bo takie zycie wnosi, choc znow przed domem posiedziec nie mozna, bo opciuszkowa Mama nas wygania
Bogdzia 14:38, 07 lip 2016

Basilikum napisał(a)
Bogdziu a te kopciuszki skladaja jajka 2 raz w roku? mi sie wydawalo, ze wszystkie ptaki oprocz kur i przeiorek tylko raz
Z pelnego gniazdka sie ciesze, bo takie zycie wnosi, choc znow przed domem posiedziec nie mozna, bo opciuszkowa Mama nas wygania

Kopciuszki często mają dwa legi ale jesli w pierwszym lęgu uznają ze nie jest bezpiecznie to drugi albo gdzie indziej albo wcale, widac im dobrze u Ciebie. Często jesienia młode tez buduja gniazdo , takie cwiczenie przed nastepnym sezonem .
Basilikum 14:41, 07 lip 2016

w tym samym miejscu sa. Troche opatulily gniazdko piorkami i siup nowe jaajka
gobasia 15:29, 07 lip 2016

Basilikum napisał(a)
w tym samym miejscu sa. Troche opatulily gniazdko piorkami i siup nowe jaajka

to tak jak jaskółki
aniasmyk 15:35, 07 lip 2016

Ach te koziary i ptaszki super, wszystko żyje u Ciebie ja osobiście nie cierpię biegania więc podziwiam