Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

gosika67 20:48, 19 mar 2017

No to mnie mile zaskoczyłaś tymi iryskami. A ten jasny fioletowy na tle szafirków to co to za kwiatek? Pochodziłabym u Ciebie.
Basilikum 20:54, 19 mar 2017

chryzantemy przezimowaly. Mialam takie malutkie 6 szt i 4 maja listki. Z tych wiekszych tez cos jest, tylko te w donicy suche.

piwonie

bez

porzeczka

Zolciutkie derenie widac juz wszedzie
Basilikum 20:57, 19 mar 2017

gosika67 napisał(a)
No to mnie mile zaskoczyłaś tymi iryskami. A ten jasny fioletowy na tle szafirków to co to za kwiatek? Pochodziłabym u Ciebie.

Gosik moze niedlugo pochodzisz
ten niebieski w sumie nie jest tylko niebieski, on ma jednoczesnie niebieskie i rozowe kwiatki to miodunka plamista. Ona sie u mnie sama zasiala. W sumie pasuje bardziej w cieniste miejsce ale u mnie na slonecznym rosnie i juz sobie caly jeden sezon poradzila i zaczyna drugi. Kiedys ja przesadze w cien ale jeszcze nie wiem gdzie ponc pasuje do niej niezapominajka kaukaska
kaz742011 21:08, 19 mar 2017

Czytam że mimo wiatru popracowałaś dzisiaj w ogrodzie. U nas znowu zimno i wieje. Oglądałam przed chwilą prognozę pogody i jutro rano do max. 5 stopni i możliwe opady deszczu. W ciągu dnia lepiej. A we wtorek podobno 15 stopni .
Basilikum 21:11, 19 mar 2017

no u nas jutro tez jeszcze moze pokropi ale i slonko ma sie pokazac tylko ja od rana do nocy w pracy. A tgodniu a byc coraz cieplej.
W sumie az tak zle pod wzgledem wiatru nie bylo. a to mokro bardzo. No ale skonczylam truskawkowa gorke. teraz tylko nawoz rozsypac i slome rozlozyc
kaz742011 21:17, 19 mar 2017

To podgoniłaś robotę. Ja mam tylko do ścięcia miskanty i rozplenice. Reszta pociachana, tuje wyczyszczone, rabata przygotowana to tylko kupić resztę roślin i sadzić. To na plan na najbliższe dni. Potem zobaczymy .
Rumianka 21:29, 19 mar 2017

Ależ pięknie kwitną Ci kwiatuchy wiosenne...pozachwycałam się, bo u mnie ogród jeszcze śpi...
gosika67 21:36, 19 mar 2017

Elisa tak jak u mnie, wszystko zaspane. Może za 2 tygodnie coś tam drgnie.Ma być ciepło, u Izabeli lepszy klimat, ma na zawołanie.
gosika67 21:36, 19 mar 2017

Twoje derenie mnie zauroczyły no i oczywiście oczar.
21:42, 19 mar 2017
Wiosna u Ciebie na całego.
W iryskach muszę się poprawić
Mój się wstydzi przed Twoimi..mam tylko jednego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies