Poproszę o trochę danych technicznych Przekrój, głębokość i pojemność zbiornika Z czego to jest wykonane ? bo wygląda trochę jak fińska balia Woda jest czymś podgrzewana i czy jest stacja uzdatniania wody ? I now ... ciekawskie jajo ze mnie ale pytam bo pierwszy raz coś takiego widzę Basen zakopany w ziemi ?
Ale czad ...musisz teraz tylko wody pilnowac
Czy zamierzasz cos tam obok basenu dolozyc przyjemniejszego dla stop - czy zostaje kamien ?
Kawal dobrej roboty - do czego nas juz przyzwyczailes ale i tak za kazdym razem jestem pod wrazeniem -- Brawo !
wysyłałem ci wtedy link do tych murków, więc myślę, że będzie dobrze. trzeba pamiętać, żeby murek był lekko pochylony na skarpę i żeby co jakiś czas włożyć jakiś podłużny kamien tak w poprzek, żeby związał nam murek ze skarpą
Duży kąt nachylenia tej skarpy i dość wąsko Jeden szpaler rozplenic wystarczy Jak dla mnie Moudry najładniejsza ale nie wiem co tam wynegocjowałeś i za jaką cenę Ostatnio kupowałem sadzonki Hameln po 6 zł niedaleko mnie Małe ale po wsadzeniu do gruntu idą jak burza
Same trawy nie wystarczą na skarpie , trzeba tam dorzucić jeszcze byliny
Przemku średnica 4.6, głębokość nieco ponad 1m, filtracja oczywiście jest, podgrzewanie folią solarną, która jest w basenie. Mam jeszcze panel solarny ale będę montował wkrótce. No i jest częściowo zatopiony w ziemi, sam basen typu kanadyjskiego.
Teoretycznie jest na ziemi tylko tak przygotowałem teren wcześniej, że w tym miejscu jest spadek terenu, więc w zeszłym roku przygotowałem kolejną półkę, że wyszło jakby był zatopiony w ziemi ale on jest z każdej strony podsypany ziemią
Z drugiej strony będzie wejście z kilku desek tych samych, które mam w pergoli, no i nie mogłem sobie odmówić wykonania rabaty, ale zdjęcia z tej strony wrzucę jak trawa się trochę zakorzeni
Dzięki za szczegółowe informacje Wygląda to bardzo profesjonalnie
Lato podobno ma być gorące więc i pewnie sam skorzystasz z tego cuda u siebie w ogrodzie
Mój basen wciąż złożony Od chyba 5 lat go nie rozkładałem Jak będzie dalej tak gorąco poświęcę kawał trawnika pod niego