Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń?

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń?

Gardener27 22:37, 01 lip 2016

Poproszę o trochę danych technicznych Przekrój, głębokość i pojemność zbiornika Z czego to jest wykonane ? bo wygląda trochę jak fińska balia Woda jest czymś podgrzewana i czy jest stacja uzdatniania wody ? I now ... ciekawskie jajo ze mnie ale pytam bo pierwszy raz coś takiego widzę Basen zakopany w ziemi ?
violinek 22:39, 01 lip 2016

Ale czad ...musisz teraz tylko wody pilnowac
Czy zamierzasz cos tam obok basenu dolozyc przyjemniejszego dla stop - czy zostaje kamien ?
Kawal dobrej roboty - do czego nas juz przyzwyczailes ale i tak za kazdym razem jestem pod wrazeniem -- Brawo !
mateuszmichn 22:41, 01 lip 2016

Fajnie to wygląda. Jak na początku zobaczyłem zdjęcie to myślałem, że chcesz zrobić trampolinę równo z ziemią i umieścisz ja w wykopie ale zdjęcie niżej wszystko mi wyjaśniło, chodziło o basen.

Mam również taką nadzieję i muszę ci powiedzieć ze super wygląda ten murek.
wysyłałem ci wtedy link do tych murków, więc myślę, że będzie dobrze. trzeba pamiętać, żeby murek był lekko pochylony na skarpę i żeby co jakiś czas włożyć jakiś podłużny kamien tak w poprzek, żeby związał nam murek ze skarpą
L00zak 22:41, 01 lip 2016

Marzenaka napisał(a)
No to było do przewidzenia... Fajnie! Dzieci na pewno szczęśliwe

Taaak ich minki bezcenne
L00zak 22:42, 01 lip 2016

AsiaK_Z napisał(a)
No to się nazywa Tata supcio

dzięki też jestem happy
Gardener27 22:45, 01 lip 2016

Duży kąt nachylenia tej skarpy i dość wąsko Jeden szpaler rozplenic wystarczy Jak dla mnie Moudry najładniejsza ale nie wiem co tam wynegocjowałeś i za jaką cenę Ostatnio kupowałem sadzonki Hameln po 6 zł niedaleko mnie Małe ale po wsadzeniu do gruntu idą jak burza
Same trawy nie wystarczą na skarpie , trzeba tam dorzucić jeszcze byliny
L00zak 22:47, 01 lip 2016

Gardener27 napisał(a)
Poproszę o trochę danych technicznych Przekrój, głębokość i pojemność zbiornika Z czego to jest wykonane ? bo wygląda trochę jak fińska balia Woda jest czymś podgrzewana i czy jest stacja uzdatniania wody ? I now ... ciekawskie jajo ze mnie ale pytam bo pierwszy raz coś takiego widzę Basen zakopany w ziemi ?

Przemku średnica 4.6, głębokość nieco ponad 1m, filtracja oczywiście jest, podgrzewanie folią solarną, która jest w basenie. Mam jeszcze panel solarny ale będę montował wkrótce. No i jest częściowo zatopiony w ziemi, sam basen typu kanadyjskiego.
Teoretycznie jest na ziemi tylko tak przygotowałem teren wcześniej, że w tym miejscu jest spadek terenu, więc w zeszłym roku przygotowałem kolejną półkę, że wyszło jakby był zatopiony w ziemi ale on jest z każdej strony podsypany ziemią
L00zak 22:50, 01 lip 2016

violinek napisał(a)
Ale czad ...musisz teraz tylko wody pilnowac
Czy zamierzasz cos tam obok basenu dolozyc przyjemniejszego dla stop - czy zostaje kamien ?
Kawal dobrej roboty - do czego nas juz przyzwyczailes ale i tak za kazdym razem jestem pod wrazeniem -- Brawo !

Z drugiej strony będzie wejście z kilku desek tych samych, które mam w pergoli, no i nie mogłem sobie odmówić wykonania rabaty, ale zdjęcia z tej strony wrzucę jak trawa się trochę zakorzeni
jazzy 22:51, 01 lip 2016

O kurcze! Zanim jutro wpuścisz tam dzieci, wyłów proszę najpierw moją szczękę Kawał ciężkiej i solidnej roboty! Szacun!
Gardener27 22:52, 01 lip 2016

Dzięki za szczegółowe informacje Wygląda to bardzo profesjonalnie
Lato podobno ma być gorące więc i pewnie sam skorzystasz z tego cuda u siebie w ogrodzie
Mój basen wciąż złożony Od chyba 5 lat go nie rozkładałem Jak będzie dalej tak gorąco poświęcę kawał trawnika pod niego