Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 11:20, 22 maj 2017

abiko napisał(a)
Gosia cudne te oliki.. no cudne, ja mogę oglądać i oglądać, i na szaberek do Ciebie

Widzę, że niektóre mam tylko po jednej sztuce. Muszę je oznaczyć i zebrać nasionka. Bo nornice mi straszne szkody w orlikach robią. Boję się, żeby któregoś nie stracić.
margaretka3 11:20, 22 maj 2017

malkul napisał(a)
Gosiu mi byłaby szansa na nasinka tych białych orlików? Jak ci rośnie przesyłka?

Kokosiu, z białych mam trzy rodzaje. Z wszystkich?

To oznaczę białą wstążką, bo po kwitnieniu to ja ich nie znajdę.
Szynka się zazieleniła Nawet miałam Ci pisać, że Twoje jarzmianki są nie do zdarcia. Wsadziłam same korzonki i się zielenią. Najsłabsza kłosownica, ale chyba da radę
margaretka3 11:22, 22 maj 2017

malkul napisał(a)
Aminek ci już kwitnie?no no padnę. Jakim cudem? U mnie mają może z 10 cm.

Gosia, gdzieś dojrzała aminka?
To zmyłka Arcydzięgiel (ten zielony) raczył zakwitnąć w trzeciem roku. Ale jest cudny, warto czekać na jegomościa. Jeszcze niech kwiedyś ten purpurowy zakwitnie.
margaretka3 11:24, 22 maj 2017

abiko napisał(a)

Niech robi własny, ma już podgląd
Cieszę się, że się podoba

Już zapowiedziałam mojemu bratu, że jak mu dostarczę siostrzeńców na wakacje, to ma z nimi robić domki na owady, a nie kolejne strzelby i pistolety drewniane
margaretka3 11:31, 22 maj 2017

07_Rene napisał(a)

A jednak wybrałaś kopytnik
Ciekawie się zapowiada.
Kolekcja orlikowa cudowna Ja mam większość różowych, różowo-białych. W tamtym roku kupiłam sobie fioletowego i zniknął. Nie wiem dlaczego.
Warzywnik rzucił mnie na kolana. Podziwiam!

Tak, zdecydowanie kopytnik, choć runianki nie usunęłam stamtąd jeszcze. Kolor runiaki zlewa się z liścmi parocji. Dlatego zmieniam.

Hmm orlika wcięły nornice zapewne. Ja co rusz ratuję orliki, bo są bez korzeni.
Warzywnik mnie też rzuca na kolana. Ale z innego powodu chyba niż Ciebie
Dumaj, kiedy chcesz go zobaczyć w realu.
Czeka mnie zrobienie lewej strony warzywniaka. Muszę zedrzeć darń, przekopać, wyrównać i wysiać trawę.
malkul 11:32, 22 maj 2017

Gosiu może być z każdego jak ci się będzie chciało. A zrobisz w wolnym czasie zbliżenia na arcydzieła? Kłosownice daj w cień Powinna dac rade. I pamiętaj żeby nie dac jej się wysiac. I mojej mamy od blokiem się wysiala. Masakra.
margaretka3 12:25, 22 maj 2017

malkul napisał(a)
Gosiu może być z każdego jak ci się będzie chciało. A zrobisz w wolnym czasie zbliżenia na arcydzieła? Kłosownice daj w cień Powinna dac rade. I pamiętaj żeby nie dac jej się wysiac. I mojej mamy od blokiem się wysiala. Masakra.

Gosiu, oki, zaznaczę je.
Mam jeszcze takie zdjęcia arcydzięgla. Dopiero zaczął kwitnąć, jeszcze go obfocę.
ren133 13:20, 22 maj 2017

margaretka3 napisał(a)

Cześć, Moniko, nowa osoba do mnie zawitała. Cieszę się bardzo i dziękuję za ciepłe słowa

Cieszę się, że pani w szkółce namówiła mnie na graba 'Lucas', ma śliczne, seledynowe listki, które świetnie wyglądają na tle ciemnej zieleni cisa.

Widzę, że pokochałaś graby jak i ja
Makusia 14:20, 22 maj 2017

Gosiu ile rodzajów/gatunków/odmian orlików masz? Niesamowite są te kwiaty- jedne z niewielu (obok łubinu i lwich paszcz), które mi się z dzieciństwem kojarzą- długi czas w ogóle jakoś ich nie widziałam, a teraz przeżywają bumm i wielki powrót- słusznie, bo zasługują na to, żeby je eksponować-są piękne!
Iwk4 15:45, 22 maj 2017

Gosiu, orliki masz cudne
Firletkę ci wyślę, gdy się choć trochę ochłodzi. Napisz mi na pv namiary do wysyłki