Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Klein Kottorz

Ogród w Klein Kottorz

daszum 22:33, 28 cze 2026

ewsyg napisał(a)
Danusiu, dużo masz tych róż. sadzone po kilka sztuk z tej samej odmiany fajnie wyglądają.

Co za roślina kwitnąca na biało, ta na obrzeżu rabaty? Czy to gaura ?

Ewa, na obwódce jest biała gaura, uważam że dobrze tutaj wygląda.
Mam ją w tym miejscu pierwszy raz.
LIDKA 23:17, 28 cze 2026

daszum napisał(a)

Ha, nie napisałam najważniejszego. Musiałam zmienić miejsce spacerów z Kodo (on biega luzem, a na zawołanie przychodzi, no nie zawsze ), ponieważ ktoś do niego strzelał z okna samochodu, a później w innym miejscu z innego samochodu kilka razy nas obserwował
Zgłosiłam to na Policję, ja żyję, pies żyje, oczywiście nie ma sprawy.
Nie wiem co się temu człowiekowi nie podobało, bo nie był uprzejmy przedstawić powodu, dla którego chciał zabić psa

Kodo nie lubi kąpieli higienicznych, natomiast kilka razy dziennie kąpie się w mulistym rowie Jak uda mi się zachęcić go do kąpieli w rzece to jestem szczęśliwa

O matko
Ludzie są źli i nawet nie wiadomo czemu.
Nie chodzę wieczorem przez wieś z psem bo wioskowe psy latają luzem . Nie chodzą na spacery więc tylko kombinują jak zwiać z podwórka. Raz na nas naskoczył jakiś pies to zdążyłam Franka złapać i podnieść i narobiłam wrzasku. Właściciel się nie przejął. Teraz jak widzę psa luzem to krzyczę na właściciela że pies ma nie podchodzić . A głos mam operowy

LIDKA 23:23, 28 cze 2026

daszum napisał(a)

Ewa, na obwódce jest biała gaura, uważam że dobrze tutaj wygląda.
Mam ją w tym miejscu pierwszy raz.

Za jakiś miesiąc ta Gaura przysłoni róże .
Posadziłam przed artemisami i chciałam żeby były wysokie krzaki róż . Ale Gaury mają ok 1,3 m a nadal są zwiewne. Ich wzrost mnie zaskoczył . Lubię się gapić jak falują na wietrze.
daszum 23:35, 28 cze 2026

LIDKA napisał(a)

O matko
Ludzie są źli i nawet nie wiadomo czemu.
Nie chodzę wieczorem przez wieś z psem bo wioskowe psy latają luzem . Nie chodzą na spacery więc tylko kombinują jak zwiać z podwórka. Raz na nas naskoczył jakiś pies to zdążyłam Franka złapać i podnieść i narobiłam wrzasku. Właściciel się nie przejął. Teraz jak widzę psa luzem to krzyczę na właściciela że pies ma nie podchodzić . A głos mam operowy

Ja z moim psem nie chodzę na spacer na smyczy, tylko go zawożę autem i biega luzem po bezludziu.
Ja też się boję dużych psów.
daszum 23:38, 28 cze 2026

LIDKA napisał(a)

Za jakiś miesiąc ta Gaura przysłoni róże .
Posadziłam przed artemisami i chciałam żeby były wysokie krzaki róż . Ale Gaury mają ok 1,3 m a nadal są zwiewne. Ich wzrost mnie zaskoczył . Lubię się gapić jak falują na wietrze.

Lidka u mnie gaura nie rośnie taka wielka.
Za nią rosną Balleriny, myślę, że nie dadzą się zakryć
LIDKA 23:43, 28 cze 2026

To dobry sposób masz z wyjazdami. My mamy blisko las i m chodzi z Franiem w głąb i go może tam spuścić . Franek biega dość blisko Dróżki i M mu piłkę rzuca więc robi zawrotki i nadkłada drogi
Potem śpi i może dlatego jest grzeczny bo wybiegany. Teraz nie był przez 2 dni z powodu upału. To w ogrodzie poganiał trochę .
Las ma tylko jeden spory minus, kleszcze.
sylwia_slomc... 12:29, 29 cze 2026

daszum napisał(a)

Tu masz dwie różne róże posadzone czy ta różowa tak poszła w jasny kolor? Bo u mnie tak się stało z Lupo
daszum 15:40, 29 cze 2026

sylwia_slomczewska napisał(a)

Tu masz dwie różne róże posadzone czy ta różowa tak poszła w jasny kolor? Bo u mnie tak się stało z Lupo

Sylwia białe róże to Balleriny, a te ciemne to Grand-Duc Jean.
Tam jest 7 Ballerini 3 Grand..
sylwia_slomc... 15:44, 29 cze 2026

Dzięki
daszum 15:52, 29 cze 2026

LIDKA napisał(a)
To dobry sposób masz z wyjazdami. My mamy blisko las i m chodzi z Franiem w głąb i go może tam spuścić . Franek biega dość blisko Dróżki i M mu piłkę rzuca więc robi zawrotki i nadkłada drogi
Potem śpi i może dlatego jest grzeczny bo wybiegany. Teraz nie był przez 2 dni z powodu upału. To w ogrodzie poganiał trochę .
Las ma tylko jeden spory minus, kleszcze.

Lidka ja prawie mieszkam w ogromnym lesie, mam go 50 m od domu.
Do lasu nie chodzę ani sama, ani z psem.
Sama się boję , a psa nie mogę tam puścić luzem.

Dla mojego psa ogród nie jest interesujący, to jak duża klatka, dopiero jak uda się zwiać to jest frajda
Normalnie jeździmy do południa na długie bieganie /min.godzina/ i pod wieczór drugi raz /też koło godziny/.
Kodo cały dzień śpi i w domu jest niekłopotliwy.

Dwie ostatnie noce spał na zewnątrz