Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Klein Kottorz

Ogród w Klein Kottorz

gogo 22:29, 23 lis 2018

Danko, ja kiedyś próbowałam uczyć się jeździć, ale w stresowych sytuacjach zamykałam oczy.
Teraz tylko przy prędkości 40/godz. jako tako wytrzymuję.
A w czasie podróży namiętnie czytam, bo wtedy się odcinam od świata zewnętrznego.
Mojego śpiewania nikt nie wytrzymuje
sylwia_slomc... 22:47, 23 lis 2018

Piękny ten Twój świerk wężowy Moja sąsiadka ma już dużego to potwór normalnie rośnie.
Nutkajski ma u Ciebie dwa przewodniki? Chcesz tak czy będziesz jednego wycinać?
daszum 21:06, 25 lis 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękny ten Twój świerk wężowy Moja sąsiadka ma już dużego to potwór normalnie rośnie.
Nutkajski ma u Ciebie dwa przewodniki? Chcesz tak czy będziesz jednego wycinać?

Sylwia, cyprysika nutkajskiego widocznego na zdjęciu kupiłam w tym sezonie. Jechałam po niego do szkółki 50 km od domu i dopiero na miejscu okazało się jak wygląda. Ma już ponad 2,5 m wysokości, więc zostawię go z podwójnym czubkiem. U mnie cyprysików dostatek - 5 szt. Bardzo lubię zwisy

Świerk wężowy rósł początkowo na rabatce przy schodach, ale stwierdziłam, że będzie za wielki i powędrował gdzie indziej.
Mam na zbyciu jeszcze jednego. Przesadzałam go co najmniej 5 razy i w końcu stwierdziłam, że muszę mu znaleźć inny dom.
daszum 21:16, 25 lis 2018

gogo napisał(a)
Danko, ja kiedyś próbowałam uczyć się jeździć, ale w stresowych sytuacjach zamykałam oczy.
Teraz tylko przy prędkości 40/godz. jako tako wytrzymuję.
A w czasie podróży namiętnie czytam, bo wtedy się odcinam od świata zewnętrznego.
Mojego śpiewania nikt nie wytrzymuje

Grażyna, ja najczęściej jeżdżę sama, bo do siebie mam największe zaufanie. Rzadko zdarza mi się jeździć z synem, bo to dla obydwu stron jest ciężkie przeżycie Mój syn ma wg mnie nienormalną pasję i bierze udział w rajdach samochodowych, oczywiście na amatorskim poziomie. Nie raz, nie dwa w trakcie jazdy waliłam go torebką na otrzeźwienie, gdy włączała mu się żyłka rajdowca.
gogo 01:46, 26 lis 2018

O, to z pozycji mamy współczuję
Nie wyobrażam sobie, co bym czuła, gdyby któraś moja córka miała niebezpieczną pasję.
Cały ich młodzieńczy okres był dla mnie stresujący, a przecież nie miałam z nimi kłopotów.
Ale, takie ich wyjście np. na balety / choć wiedziałam gdzie i z kim są / to było czekanie.
Oczywiście zwalałam niespanie na bezsenność, żeby ich nie dołować
daszum 22:28, 26 lis 2018

gogo napisał(a)
O, to z pozycji mamy współczuję
Nie wyobrażam sobie, co bym czuła, gdyby któraś moja córka miała niebezpieczną pasję.
Cały ich młodzieńczy okres był dla mnie stresujący, a przecież nie miałam z nimi kłopotów.
Ale, takie ich wyjście np. na balety / choć wiedziałam gdzie i z kim są / to było czekanie.
Oczywiście zwalałam niespanie na bezsenność, żeby ich nie dołować

Grażyna, mój syn przez długie lata miał wspaniałą pasję, w której osiągał międzynarodowe sukcesy. Zajmował się modelarstwie sportowym, budował modele statków sterowane radiem. W tej dyscyplinie był wielokrotnym mistrzem Polski i wicemistrzem Europy. Niestety w pewnym momencie stwierdził, że ten sport ma w sobie za mało adrenaliny i przerzucił się na rajdy samochodowe
sylwia_slomc... 22:49, 26 lis 2018

daszum napisał(a)

Sylwia, cyprysika nutkajskiego widocznego na zdjęciu kupiłam w tym sezonie. Jechałam po niego do szkółki 50 km od domu i dopiero na miejscu okazało się jak wygląda. Ma już ponad 2,5 m wysokości, więc zostawię go z podwójnym czubkiem. U mnie cyprysików dostatek - 5 szt. Bardzo lubię zwisy

Świerk wężowy rósł początkowo na rabatce przy schodach, ale stwierdziłam, że będzie za wielki i powędrował gdzie indziej.
Mam na zbyciu jeszcze jednego. Przesadzałam go co najmniej 5 razy i w końcu stwierdziłam, że muszę mu znaleźć inny dom.

Szkoda, że nie mieszkam bliżej bo bym pewnie przygarnęła. Też lubię formy płaczące
sylwia_slomc... 22:50, 26 lis 2018

daszum napisał(a)

Grażyna, mój syn przez długie lata miał wspaniałą pasję, w której osiągał międzynarodowe sukcesy. Zajmował się modelarstwie sportowym, budował modele statków sterowane radiem. W tej dyscyplinie był wielokrotnym mistrzem Polski i wicemistrzem Europy. Niestety w pewnym momencie stwierdził, że ten sport ma w sobie za mało adrenaliny i przerzucił się na rajdy samochodowe

O kurcze, to nie zazdroszczę strachu i tych nerwów ciągłych
daszum 23:42, 26 lis 2018

Sylwia, mam jedną zasadę - nigdy, przenigdy nie oglądam popisów mojego syna, ani na żywo, ani na filmach, nie chcę też słuchać opowieści, że ktoś zgubił koło lub dachował. Oczywiście, nie zmienia to faktu, że w czasie jego popisów rajdowych nerwy mnie zżerają jak korozja.
Teraz jestem spokojna, ponieważ maszyna rajdowa stoi w garażu, jest przerabiana na jeszcze większego potwora.

Szkoda, że mieszkasz daleko, u Ciebie wężowy świetnie by się prezentował, bo miejsca u Ciebie dostatek.
daszum 16:47, 27 lis 2018

Wpadłam w różany szał
Kupiłam jeszcze 5 róż Gartnerfreude, 2 szt Angela oraz 1 szt Mein Schoner Garten. Nie wiem czy ta ostatnia to dobry wybór, ma stanowić tło dla innych nasadzeń.