Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe królestwo

Moje małe królestwo

MirellaB 07:07, 22 kwi 2017

Tulipany cebule, które dostałam od Ciebie zakwitły w zimne dni i nawet nie zdążyłam im zdjęcia zrobić
olga80 09:14, 22 kwi 2017

Ewa777 napisał(a)
Zakupy super Wyglądają bardzo zdrowo i jakie rozrośnięte
Hibiskus wygląda na prowadzonego na pniu. Czy mi się zdaje? Mam u siebie hibiskusa, którego sama prowadzę na pniu, formując na drzewko. Wolno mi to idzie, bo on wolno rośnie. Na zimę go okrywam, bo raczej delikatny jest.

Dziękuję Ewuniu Hibiskus jest na pniu trochę się go boję u mnie takie wygwizdowo czy on sobie da radę ? Czym na zimę okrywasz geowłókniną czy robisz słomiany chochoł?
olga80 09:25, 22 kwi 2017

Malgosik napisał(a)
ładne tulipany
będzie sadzenie różaneczników
przestudiowałaś już jak przygotować im ziemię?

Małgosiu mam już 9 rh te posadzę jak poprzednie,ale dziękuję za troskę,łatwo je zepsuć złym przygotowaniem podłoża zanim posadziłam ostatnie 9 to 3 zmarnowałam posadziłam w złym miejscu i w złej glebie.Teraz kupuje podłoże to kwasolubnych dodaję torfu,kory,trocin i rodzimej ziemi mieszam i sadzę
olga80 09:29, 22 kwi 2017

MirellaB napisał(a)

Jak na fioletowo i zaczynają teraz to całą pewnością nie są EL.
Ja mam chyba pomylone żółte pierzaste,ale ta pomyłka mi nie przeszkadza.

Jak u Ciebie pogodowo?

Pocieszające jest to,że reszta nie kwitnie j tylko jedna paczka pomyłkowa mi się trafiła.Cieszę się,że tylipanki w nowym ogrodzie zakwitły Na jesień dokupiłam więcej botanicznych,ale ich nie widzę na rabacie z 5 odmian zakwitły 2.Pogoda u mnie okropna wieje strasznie.Donice mi powywracało na nodze z bratkami i krzesła z tarasu
Malgosik 12:59, 22 kwi 2017

olga80 napisał(a)

Małgosiu mam już 9 rh te posadzę jak poprzednie,ale dziękuję za troskę,łatwo je zepsuć złym przygotowaniem podłoża zanim posadziłam ostatnie 9 to 3 zmarnowałam posadziłam w złym miejscu i w złej glebie.Teraz kupuje podłoże to kwasolubnych dodaję torfu,kory,trocin i rodzimej ziemi mieszam i sadzę

To dobrze że masz już doświadczenie.
MirellaB 13:06, 22 kwi 2017

To dobrze, że tylko jedna paczka pomylona - myślałam, że wszystkie

Terenia u mnie doniczki z roślinami do posadzenia też poprzewracane, rano wszystko zbierałam i zabezpieczałam, bo w nocy już nie chciało mi się wychodzić. Na szczęście nic się nie połamało.

Od przyszłego tygodnia chciałam zacząć sadzić, ale jak tak będzie to chyba odpuszczę. Nie mam ochoty być chora. Nic mi się nie szykuje robota w tym roku w ogrodzie
jolanka 22:03, 24 kwi 2017

Teresa, tulipany botaniczne mogę jeszcze zakwitnąć - zimno im
Kindzia 15:02, 26 kwi 2017

Śliczne te żółte tulipany z poszarpanymi płatkami!!!
olga80 08:46, 30 kwi 2017

MirellaB napisał(a)
To dobrze, że tylko jedna paczka pomylona - myślałam, że wszystkie

Terenia u mnie doniczki z roślinami do posadzenia też poprzewracane, rano wszystko zbierałam i zabezpieczałam, bo w nocy już nie chciało mi się wychodzić. Na szczęście nic się nie połamało.

Od przyszłego tygodnia chciałam zacząć sadzić, ale jak tak będzie to chyba odpuszczę. Nie mam ochoty być chora. Nic mi się nie szykuje robota w tym roku w ogrodzie

Mirellko bardzo podobają mi się pomylone tulipany

nadal jestem w tyle z ogarnięciem ogrodu,pogoda kiepska a i życie codziennie to gonitwa.Mam nadzieję,że wtorek będzie ładny to nadgonię moje zaległości.

olga80 08:46, 30 kwi 2017

jolanka napisał(a)
Teresa, tulipany botaniczne mogę jeszcze zakwitnąć - zimno im

Będę cierpliwie czekać