Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Agi - czyli słońce i piach

U Agi - czyli słońce i piach

sylwia_slomc... 09:56, 19 maj 2016

ag_zie napisał(a)
Trzmiel na śniadaniu w borówkach
Co to za odmiana borówek?
Ma masę kwiatów
frezja 10:33, 19 maj 2016

ag_zie napisał(a)
Michał regularnie robi rekonesans czy coś już jest
Ostatnio rzodkiewki chciał

A propo rzodkiewki....czy pryskacie czymś swoje rzodkiewki? Bo moje to już z mięsem są i tak się zastanawiam co z tym zrobić bo planuję posiać kolejne....
W tamtym roku to samo było - niewiele było dobrych

Zrób HT Agnieszko
zoja 10:59, 19 maj 2016

frezja napisał(a)

Zrób HT Agnieszko

Przepraszam, że się wtrącę, ale: co to HT?
ag_zie 11:08, 19 maj 2016

Kasya napisał(a)
Przyszłam zobaczyć jak twoje drzewka a trafiłam na inne fotki
Nie wiedziałam ze to się nazywa rogownica, wieloletnia jest ?
I borowek będzie mnóstwo

Drzewa podlewam i obserwuję i na razie bez zmian - na tych patyczkach zostały drobne listki i na razie nie zmarniały więc to dobrze Jak tylko coś się zmieni to dam znać

A rogownica jest wieloletnia i fajnie wygląda jak kwitnie. W tamtym roku zostawiłam na skalniaku jej nasionka i teraz skalniak jest jej - będę ją trochę ograniczać tam i w tym roku kwiatki ściąć
A chcesz ją?
ag_zie 11:14, 19 maj 2016

inka74 napisał(a)
Witaj Aga. Przyszłam sie przywitać i zerknąć jak Nigry sie mają ale czytam, że je obserwujesz na razie. Odważnie ciachnęłaś i ciekawa jestem efektu końcowego. Szkoda że nie ma wehikułu czasu ogrodowego ułatwiłby życie ogrodowe. Miłego dnia!

Witaj Iwonko! Taki wynalazek to byłby strzał w 10! Obcięłam a teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam...ale stało się i mus czekać....jeszcze jakieś 3-4 tygodnie! do końca maja jakoś mi zleci (bo codziennie coś mam zaplanowane) i mam nadzieję że w czerwcu dadzą mi znak
ag_zie 11:18, 19 maj 2016

olga80 napisał(a)
i ładnie i apetycznie mój syn też codziennie chodzi i patrzy czy już sa truskawki i poziomki
nie mogą się doczekać ostatnio widziałam już truskawki w sprzedaży (nasz krajowe) i chciał aby kupić ale jak sobie pomyślę jak pędzone były....lepiej na swoje czekać
ag_zie 11:19, 19 maj 2016

anbu napisał(a)
Aguś jak tam śliwa wypuszcza już listki? Trzymam kciuki
Aniu jeszcze nie - czekamy!
ag_zie 11:23, 19 maj 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Co to za odmiana borówek?
Ma masę kwiatów
niestety nie pamiętam miałam gdzieś zapisane ale karteczka wsiąkła teraz to w zeszycie zapisuję...jak znajdę to napiszę.
ag_zie 11:25, 19 maj 2016

frezja napisał(a)

Zrób HT Agnieszko
Ewo a kiedy tą herbatkę tymiankową stosować? Czy teraz na te duże czy na nowe jak wzejdą? Powtarzać?
ag_zie 11:31, 19 maj 2016

zoja napisał(a)

Przepraszam, że się wtrącę, ale: co to HT?

Herbatka tymiankowa
Znalezione streszczenie
Konieczki napisał(a)
Dokładnie znaleźć informacje w tym gąszcz to maskara. Ja zanowotawłam wypowiedzi Waldka i Mazana (tu cytowany post Mazana:
"Na owady mszyce jest wypróbowywany inny o nazwie Herbatka tymiankowa. Przygotowanie: do 1 i1/2 l butelki wsypać susz ziół tymianku 1op. 20g i oregano tak samo. Wlać 1/2l wódki oraz 1/2 l wody przegotowanej i ostudzonej, odstawić na dobę. Po przecedzeniu wsypać ponownie wilgotne zioła do naczynia i zalać pół litrem wrzątku. Szczelnie przykryć - ulatnia się substancja czynna - i odstawić do wystudzenia. Przecedzić i zmieszać razem.
Użwać 150 ml na 2 - 3 litry wody. Nie mieszać z octanem wapnia. Jeśli pryskać to najpierw herbatką, a następnego dnia można użyć octanu - odwrotnie dopiero po 7 dniach.
Obecne wyniki mówią o dużej skuteczności p/komarom, muszkom i in. owadom, więc możliwe, że i u Ciebie poskutkuje..."