Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 22:30, 24 kwi 2017

hanka_andrus napisał(a)
Pierwiosnki są niezawodne! Emuś dobrze wybrał!
Haniu, przekonałam się wielokrotnie, że te nasze rodzime prymulki - pierwiosnki są naprawde niezawodne...Natomiast holenderskie mają zdecydowanie większe kwiaty oraz ciekawszą paletę barw, ale za to w zimowaniu są słabsze, albo nie przezimują wcale...Dlatego do upadłego dzielę swoje, albo wymieniam się kolorami z sąsiadką...Przy okazji pozdrawiam Kasiu...
gosika67 22:32, 24 kwi 2017

Ładnie będę się clematisy prezentować na tych kratkach.Poczekam na nie.
Rumianka 22:38, 24 kwi 2017

Radziu2013 napisał(a)

A próbowałaś wysiewać nasiona? Z nich bardzo szybko są bardzo ładne sadzonki- jak wysiejesz w tym roku to przyszłej wiosny zakwitną A nie czekaj to pierwiosnki:/ Prymulki maja nasiona, bo ja ich nie mam?

Co do rymowanek to prawda i powiem ci że ja ( własnie dzisiaj sobie o tym myslałem) czekam do weekendu, potem na wioske, do ogrodu, a pod koniec dnia napisze wtedy kilka wierszyków

chociaż nie wiem czy widziałaś ale ja swój ostatni wierszyk ułożyłem nie tak dawno, na tłusty czwartek No dobra jednak trochę dawno. Mam nadzieję że i ty zarzucisz wkrótce jakiegoś ryma
Z nasionek nie próbowałam, a czy w sprzedaży są? bo jakoś nigdy nie trafiłam... A Twój "Tłusty czwartek" czytałam, fojowy, ale z czasem u mnie było krucho ostatnio i tylko późnym wieczorem podglądałam nie pisząc, może to się zmieni...ale guzik...bo jak przyjdzie ciepło, to hajda do ogrodu,a komputer w odstawkę...
Radziu2013 22:42, 24 kwi 2017

Rumianka napisał(a)
Z nasionek nie próbowałam, a czy w sprzedaży są? bo jakoś nigdy nie trafiłam... A Twój "Tłusty czwartek" czytałam, fojowy, ale z czasem u mnie było krucho ostatnio i tylko późnym wieczorem podglądałam nie pisząc, może to się zmieni...ale guzik...bo jak przyjdzie ciepło, to hajda do ogrodu,a komputer w odstawkę...

Jeśli chodzi o te nasze rodzime, krajowe to one przecież same zawiązują nasiona Ale jak coś to pisz to mogę ci potem podesłać

Nallar 22:53, 24 kwi 2017

Rumianka napisał(a)
Ewuś, w Biedronce jest szeroka gama przeróżnych roślin...

Dziękuję, jutro tam zaglądnę.
Rumianka 22:57, 24 kwi 2017

Radziu2013 napisał(a)

Jeśli chodzi o te nasze rodzime, krajowe to one przecież same zawiązują nasiona Ale jak coś to pisz to mogę ci potem podesłać

Ok.. i dzięki...też bliżej przyjrzę się swoim, gdy przekwitną...będziemy się wymieniać...

Radziu2013 23:00, 24 kwi 2017

Rumianka napisał(a)
Ok.. i dzięki...też bliżej przyjrzę się swoim, gdy przekwitną...będziemy się wymieniać...

hanka_andrus 23:35, 24 kwi 2017

Nasiona można kupić, przeważnie są w mixie, ale właśnie o to chodzi by było kolorowo. Mnie już zostały tylko te leśne- kluczyki, kupiłam torebeczkę naskion, aktualnie mrożę w lodówce, i wkrótce wysiewać będę.
paulina_ns 06:12, 25 kwi 2017

Ale u Ciebie wszystko wycackane, wypielegnowane super no i bardzo ładne dekoracje masz w ogrodzie pozdrawiam
elka_ 10:40, 25 kwi 2017

Rumianka napisał(a)

Śliczny zakątek!
Jak widać ogród dojrzewa i robi się coraz piękniej

Pozdrawiam