Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

Anda 10:26, 17 mar 2016

jankosia napisał(a)
Ale wiedziałam że coś z klasyków

Klasyka jest ponadczasowa
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anna_t 10:26, 17 mar 2016

Anda napisał(a)
Jankosiu, no fakt, jest płaska...

Ani rabata taka płaska nie będzie, ale wszystko będzie mniej więcej na jednej wysokości. Mylę się?

o prosze juz rabatka znaleziona
to górne pietro wyrównam na plasko, dolne będzie delikatną skarpą
Anda 10:28, 17 mar 2016

Aniu, a widzisz te cisy tam u siebie?
Po drugiej stronie schodów też by wtedy powinny być...
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anna_t 10:34, 17 mar 2016

po drugiej stronie schodów będą slupy na żagiel to moglabym przy nich dac cisy, zasłoniły by. tylko to by było przy samej dolnej palisadzie.
a na tej rabacie mógłby być tam z prawej trony na samym krańcu przed maria teresa a drugi wypadałoby gdzie w środku..nie niewiem czy je tam widzę... :/
anna_t 10:36, 17 mar 2016

a widziałyście projekt Iwony, jest zupełnie inny od mojego choc ja sie nim sugerowałam.
moze Iwonki lepszy?R to stipa

Anda 10:38, 17 mar 2016

Nie jestem na miejscu, ale jakoś mi tam brakuje "czegoś" na tej rabacie

Jankosiu, a Ty co myślisz? Ty masz "oko", wypowiedz się

Anda 10:45, 17 mar 2016

anna_t napisał(a)
a widziałyście projekt Iwony, jest zupełnie inny od mojego choc ja sie nim sugerowałam.
moze Iwonki lepszy?R to stipa

Plan Ani

Iwonka lubi bardziej geometrycznie, pod linijkę i uporządkowanie, a ja lubię "porozwalane" To sprawa gustu
anna_t 10:48, 17 mar 2016

a co sadzisz o tym moim pomysle wbetonowania obeliska w podmurówke palisadek, tak centralnie na srodku?
chodzi o ten srodkowy obelisk
bo jak go zrobię obok palisadki to muszę ją dać albo blizej prawego okna albo lewego, niesymetrycznie
jankosia 10:48, 17 mar 2016

Ja się nie znam dziewczyny... Wiem jedno jako posiadaczka skarpy. Teraz sadziłabym rośliny o tej samej wysokości może z pionowymi elementami gdzieniegdzie bo wyższe dalej a niższe bliżej to na płaskim terenie robią piętra, a na skarpie tylko jeszcze wszystko wybrzuszają. No, ale to teraz jestem taka mądra
Rób Ania rób co ci tam serce i dziewczyny podpowiadają a może i mnie dzięki temu zachęcisz do zmian Ale w róże nie pójdę, nie ma takiej opcji
A może właśnie cisy niepotrzebne bo liatry i ostróżki mogłyby pełnić rolę tych pionowych elementów u ciebie? No ale te róże... Ja nie znam się, nie wiem jakie to rośnie... Nie ufam im... Słuchaj się różanych
anna_t 10:50, 17 mar 2016

wersja czarna - obelisk na palisadce
lub czerwona czy zielona i wtedy obelisk nadal posrodku okien ale palisada przesunieta w jedna czy drugą
co wybrać?