Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 10:15, 17 mar 2016

hameln dostałam od Krys, zapytam ile rosnie
to liatre najwyzej wysadze jak mi sie nie spodoba, wiesz narazie to tam pusto bedzie to zapełniam czym kolwiek
stipa bedzie gdzie tylko się da
jesli mi sie utrzyma...
Anda 10:17, 17 mar 2016

Hej Aniu, żeby Ci jeszcze bardziej namieszać (jak burza mózgów, to na całego) może pomyśl nad tym, czy warto byłoby w tą różankę wkomponować tak ze 3 cisy fastigiata. Miałabyś wtedy też coś zimozielonego.Kolumnowe nasadzenia nawiązałyby do obelisków pod oknem i obelisków przy ścieżce do altany. Gdzieś widziałam śliczną bylinową rabatę właśnie z takimi cisami i wyglądało to wspaniale. Niestety, nie mogę tego zdjęcia znaleźć. To był jakiś projektant, ale nie Oudolf...
Zamiast liatry może szałwia Caradonna? Jest bardzo sztywna, nie pokłada się. Możesz też powtórzyć lawendę, ona też jest zimozielono-szara
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anna_t 10:17, 17 mar 2016

na rogach ice dance po 8szt, sporo mi tego wyszlo..
jankosia 10:21, 17 mar 2016

Ewa, ja wiem o którym ty myślisz. Muszę pomyśleć... Tylko to była płaska rozległa rabata? Łan niemal? Myślę....
Anda 10:22, 17 mar 2016

O, mam

https://de.pinterest.com/pin/512777107553664429/

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:23, 17 mar 2016

Jankosiu, no fakt, jest płaska...

Ani rabata taka płaska nie będzie, ale wszystko będzie mniej więcej na jednej wysokości. Mylę się?
anna_t 10:24, 17 mar 2016

Dorysowałam nazwy róż, planowaną palisadkę i obeliski

jankosia 10:24, 17 mar 2016

No właśnie: http://www.tomstuartsmith.co.uk/projects/private-gardens/north-oxfordshire-garden
Byłaś szybsza
jankosia 10:24, 17 mar 2016

Ale wiedziałam że coś z klasyków
anna_t 10:25, 17 mar 2016

Anda napisał(a)
Hej Aniu, żeby Ci jeszcze bardziej namieszać (jak burza mózgów, to na całego) może pomyśl nad tym, czy warto byłoby w tą różankę wkomponować tak ze 3 cisy fastigiata. Miałabyś wtedy też coś zimozielonego.Kolumnowe nasadzenia nawiązałyby do obelisków pod oknem i obelisków przy ścieżce do altany. Gdzieś widziałam śliczną bylinową rabatę właśnie z takimi cisami i wyglądało to wspaniale. Niestety, nie mogę tego zdjęcia znaleźć. To był jakiś projektant, ale nie Oudolf...
Zamiast liatry może szałwia Caradonna? Jest bardzo sztywna, nie pokłada się. Możesz też powtórzyć lawendę, ona też jest zimozielono-szara

wiem o której rabacie piszesz tez jej nie znajde ale widze oczami wyobraźni
tylko gdzie by te cisy dać?