Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

AnnaCh 12:45, 22 mar 2016

To i tak szybko jak 6 m-cy, u mojego sasiada już z rok altankę budują, co prawda taka wypasiona z łazienką i zmywarką, 50 metró, ale zawsze

No z tym 3,50 to przesadziłam, ale pamiętam kilka lat temu dawałam Maryśce Ospen na anginy (antybiotyk, działa na bakterie na anginę i nie wyjaławia organizmu - cytuję mojego lekarza) i jakoś tak tanio kosztował. U nas zawsze Actitrin albo Actifed w zależności, który tańszy, bo to to samo
anna_t 13:12, 22 mar 2016

Anginy jeszcze nie miala ale zapisze sobie ten lek. A ten actirin na co jest?tez angina?
AnnaCh 13:16, 22 mar 2016

na przeziębienie Kaszel, katar, zatkany nos
anna_t 14:40, 22 mar 2016

Ooo to musze popytac w aptece bo pierwsze slysze
Makao_J 15:45, 22 mar 2016

No to widzę że dziewczyny wypraktykowane w leczeniach jak ja. U mnie też Actifed albo Groprinosin. Zawsze pomaga. Na gorączkę to gdzieś w gazecie wyczytałam że nawet do 38,4 nic nie powinno się podawać. Dziecko powinno przeleżeć i przespać ten czas i pić dużo niż podawać przeciwgorączkowy i biegać (dodatkowo męczyć organizm). A tak to organizm uczy się sam walczyć i wytwarza przeciwciała. Jak gorączka zbliża się do 39 to wtedy oznacza poważniejszą infekcję i bez pomocy silniejszych leków się nie obejdzie.
Od kiedy zaczęłam tak postępować moje dzieciaki zupełnie inaczej chorują.
anna_t 15:58, 22 mar 2016

Akurat szukam w necie tej informacji bo moja ma teraz 38 i zastanawialam sie czy juz podawac czy czekac, czekam i obserwuje wiec
Ma dzisiaj wyjatkowy dzien na kanapie z bajkami ale i tak mi jej szkoda..
Makao_J 16:19, 22 mar 2016

anna_t napisał(a)
Akurat szukam w necie tej informacji bo moja ma teraz 38 i zastanawialam sie czy juz podawac czy czekac, czekam i obserwuje wiec
Ma dzisiaj wyjatkowy dzien na kanapie z bajkami ale i tak mi jej szkoda..

Kontroluj gorączkę. Niech sobie pośpi a i Ty trochę odsapniesz. I niech dużo pije.
Margarete 17:11, 22 mar 2016

Zdrowia dla córci !

Jaki bedziesz miała Aniu ten obelisk ( nie chodzi mi o pergole tylko o ten pojedynczy ) pokazywałas gdzies wczesniej, napisz gdzie bo sama nie odnajde

Pozdrawiam!
anna_t 20:13, 22 mar 2016

Makao_J napisał(a)

Kontroluj gorączkę. Niech sobie pośpi a i Ty trochę odsapniesz. I niech dużo pije.

Ja to nie odsapne bo mam jeszcze druga 7miesieczna ona bajek jeszcze niestety nie oglada
anna_t 20:22, 22 mar 2016

Margarete napisał(a)
Zdrowia dla córci !

Jaki bedziesz miała Aniu ten obelisk ( nie chodzi mi o pergole tylko o ten pojedynczy ) pokazywałas gdzies wczesniej, napisz gdzie bo sama nie odnajde

Pozdrawiam!

Malgosiu jutro ci wrzuce bo laptopa mam na resecie i z ema tableta pisze a tu nic nie mam