Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 10:37, 22 mar 2016

Ja teraz po przeprowadzce tez jestem z lekarki zadowolona, w Lodzi byl dramat.
Mialam rozplenice dzisiaj wyciac bo slysze ze dziewczyny juz ciachaja.no nic popoludniu najwyzej..
jazzy 10:42, 22 mar 2016

Zdrówka dla córci!
anna_t 10:45, 22 mar 2016

Dzieki
AgataP 10:57, 22 mar 2016

Ania u mnie Zośka jednego dnia temperatura, rozpalona jak żelazko, a drugiego dnia spokój, tylko zaraz potem kaszel się przypałętał. Z tego co wiem u Popcarol też Gabi dostała nagle gorączki, przeszło i na Karolę też.
Tak wiec uważaj, rabaty rób kredką na papierze
Z fachowcami to wszystkie wiemy jak to wygląda, nie jeden się wypiął jak się dom wykańczało, a ile spieprzyli... do dziś pluję jak wspominam niektórych.
No ale doczekasz się Ja pewnie w przyszłym roku będę tuptać ze zniecierpliwienia, no ale ja sama sobie będę dłubać pergolę
Kasya 11:03, 22 mar 2016

AnnaCh napisał(a)
Jak wirus, to bez antybiotyku i po dwóch, trzech dniach przechodzi. Antybiotyk na wirusy nie działa, tylko na bakterie. Moje dzieci jak chorują, to tez im się zdaża taka temperatura, Marysia na wiele lat dostała antybiotyk raz. Mam takiego lekarza.

wiem ze nie dziala ale bez badan nie ma pewnosci ze to wirus a dodatkowo bardzo czesto zaczyna sie od wirusa a konczy bakteryjnie poza tym czesto sa infekcje mieszane
a taka wysoka goraczka jest o wiele bardziej niebezpieczna i szkodliwa niz antybiotyk (ktorych oczywiscie nie nalezy naduzywac)
AnnaCh 11:13, 22 mar 2016

Mój lekarz, mówi, że po nalocie na dziąsłach i języku widać już czy wirus, czy bakteria. Od lat nie dostaliśmy antybiotyku.
A temperatury do 38 nie kazał nam zbijać, bo ponoć wtedy organizm sam walczy i wytwarza przeciwciała. Powyżej 38 stopni trzeba mu pomóc. Jak już jest wysoka bardzo, to oprócz leków dodatkowo chłodna kąpiel lub okłady na czoło.
AgataP 11:22, 22 mar 2016

AnnaCh napisał(a)
Mój lekarz, mówi, że po nalocie na dziąsłach i języku widać już czy wirus, czy bakteria. Od lat nie dostaliśmy antybiotyku.
A temperatury do 38 nie kazał nam zbijać, bo ponoć wtedy organizm sam walczy i wytwarza przeciwciała. Powyżej 38 stopni trzeba mu pomóc. Jak już jest wysoka bardzo, to oprócz leków dodatkowo chłodna kąpiel lub okłady na czoło.

Zgadzam się z Anią w 100%, ja też Zośce nie podawałam nic na temperaturę, organizm sam sobie poradził. Podawałam dużo płynów, witaminę C też w płynie, okłady na główkę i tyle.
AnnaCh 11:29, 22 mar 2016

AgataP napisał(a)
Zgadzam się z Anią w 100%, ja też Zośce nie podawałam nic na temperaturę, organizm sam sobie poradził. Podawałam dużo płynów, witaminę C też w płynie, okłady na główkę i tyle.
Nio a jak jest sam katar i przez to odrywający się kaszel, to kazał chodzić jak najwięcej na dwór, żeby udrożnić nos. Najlepiej jakby padało... Oczywiście jak nie ma temperatury. Ot takiego mam dziwnego lekarza, co zawsze jak idę, to mówi, że nic dziecku nie jest, dużo pić, zbijać temp. powyżej 38 stopni i jakiś syrop za 3,50 przepisze co najwyżej
kasja83 11:52, 22 mar 2016

AnnaCh napisał(a)
Nio a jak jest sam katar i przez to odrywający się kaszel, to kazał chodzić jak najwięcej na dwór, żeby udrożnić nos. Najlepiej jakby padało... Oczywiście jak nie ma temperatury. Ot takiego mam dziwnego lekarza, co zawsze jak idę, to mówi, że nic dziecku nie jest, dużo pić, zbijać temp. powyżej 38 stopni i jakiś syrop za 3,50 przepisze co najwyżej

Aniu dla mnie to fajny lekarz.Najgorsi są tacy, co na wszystko ładują antybiotyk.Mój też nie zaleca podawania niczego na temperaturę jak jest do 38 stopni, a ponadto twierdzi, że teraz nadużywa się antybiotyków i potem jak jest zagrożenie poważne to organizm już na antybiotyki nie reaguje. Na szczęście moi chłopcy rzadko chorują, a jeszcze rzadziej mają antybiotyk,ale już syn koleżanki dostaje jeden za drugim.

Aniu_t zgadzam się z Agatą co do fachowców-nigdy nie wiesz na kogo trafisz.U nas też różni ludzie się przewijali.
anna_t 12:29, 22 mar 2016

Ania sa syropy za 3,50?? Podziel sie ta informacja
Moja aktualna lekarka tez nie daje antybiotykow a poprzednia kazdy katar powyzej 2dni to bylo dla niej nadkazenie bakteryjne i sntybiotyk. Najlepiej oryginalny coby przedstawiciel byl zadowolony..
Dziewczyny brukarz potwierdzil, jutro bedzie
My z fachowcami tez przezylismy, mieli wykonczenie robic 4m-ce a byli 6....