Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 13:55, 05 lip 2016

i mała kocimiętkowa rewolucja
było

i teraz wygląda strasznie, ale myślę że do 14 sierpnia na chrzciny córci zakwitnie drugi raz
anna_t 13:58, 05 lip 2016

AgataP napisał(a)

Ania niestety musisz uzbroić się w cierpliwość, jak masz dziabkę to musisz dziabać Ja ściółkuję trawą, jak podeschnie na rabacie to przedziabuję wraz z ziemą i wprowadzam to w glebę, staje sie pulchniejsza. Przy okazji wyrywam chwasty. Systematycznie daje to efekty, chwastów mniej. A dziabię może co tydzień, a podczas spaceru wyrywam co który podrośnie.
Ale i tak musisz uzupełnić nasadzenia o byliny zadarniające - bodziszki najszybciej, szałwia... dzwonki... jak się rozrosną to nie dopuszczą do rozwoju chwastów a i nóżki różom zasłonią... no chyba że pójdziesz w trawy to też jakiś pomysł Kora w różach - nieeeeee no chyba że ta przekompostowana, bo potem to i kompost na nią można sypnąć i znowu korę mieloną...

dziabam, dziabam Agat
bodziszki mam ale wiesz ze nornice mi je zjadają?? wolałabym zeby na różankę się nie przedostały..a i wiesz kota zamówiłam jednak
może wstapisz do mnie przed Magdą to zobaczysz i sama ocenisz
kamila66 14:12, 05 lip 2016

Aniu pokaż szerszą perspektywę ogrodu, jak zaglądam do Ciebie to nigdy nie wiem gdzie jestem Twój wątek tak wystrzelił, że nie nadrobię. Różanka jest przy tarasie to wiem
Kasya 15:14, 05 lip 2016

anna_t napisał(a)

poszły 3 palety i jeszcze by się przydało...

nie wiem ile to workow, bo ja w workach 50l kupuje ...ale ty masz duzy teren
Makao_J 18:04, 05 lip 2016

anna_t napisał(a)

dzięki Aniu
też mi się wydaje że jak na pierwszy rok to dużo kwiecia dają ale tak jak piszesz z nastepnymi zakupami poczekam do wiosny. jak te mi odbiją tzn ze różyczkuję się dalej bo jestem zachwycona tymi roslinami...
powiem Ci jeszcze ze z robalami jest u mnie o dziwo lepiej, chemią psikłam różankę, skarp nie. i na skrapach czyli swany i the fairy jakoś dziwnym trafem niewiem wogóle czemu tez mają juz bardzo mało mszyc...tak jakby sie wystraszyły ze też je chemią potraktuje..no nic tylko się cieszyć
a moze ta profilaktyka z ekologii wkońcu poskutkowała..?

Myślę że nie uciekły a po prostu wyrosły im skrzydełka i odleciały dalej. Taki life
Filemon24 18:14, 05 lip 2016

Aniu jak tam twoje jeżówki meteor pink? moja jedna okazała się pomylona ale mają mi dosłać prawidłową odmianę.
19:51, 05 lip 2016
anna_t napisał(a)

wygooglałam sobie..pomyślę, dzięki

jasturn złocień czy margaretka ...to jedno i to samo ...mam bo kiedys kupiłam więc rosnie ...sa tacy co je kochaja ...dla mnie to pospolite kwiatki ...kwitna przed jezówkami ...za krótko jak dla mnie ...czy sie nadaja do róz ...watpie bo za krótko kwitna ...lepsze jezówki jak juz
anna_t 20:29, 05 lip 2016

kamila66 napisał(a)
Aniu pokaż szerszą perspektywę ogrodu, jak zaglądam do Ciebie to nigdy nie wiem gdzie jestem Twój wątek tak wystrzelił, że nie nadrobię. Różanka jest przy tarasie to wiem

to chyba wszystko na temat mojego ogrodu wiesz
na różance się najwięcej dzieje bo zrobił mi się z niej mały przechowalnik.
myślę że większe perspektywy będę robić jak hortki zakwitna bo tak to małe to wszystko takie...
anna_t 20:30, 05 lip 2016

Kasya napisał(a)

nie wiem ile to workow, bo ja w workach 50l kupuje ...ale ty masz duzy teren

no mam..a pomyśleć ze planowaliśmy kupić działkę obok 3400m jezu...
anna_t 20:32, 05 lip 2016

Makao_J napisał(a)

Myślę że nie uciekły a po prostu wyrosły im skrzydełka i odleciały dalej. Taki life

dobrze, niech odlatują. jak jest ich teraz tak mało to daje radę je ręcznie zdejmować