Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

Makusia 18:20, 15 lip 2016

Nr 1

Makusia 18:20, 15 lip 2016

Nr 2

anna_t 19:12, 15 lip 2016

a niewiesz która z nich to wieksze prawdopodobieństwo ze odmiana sunburts?
a czemu nie chcesz sbie zostawić? własnie w to miejsce co Toszka ci podpowiedziala na osi widokowej furtki?
Makusia 20:11, 15 lip 2016

Podobno ta pierwsza- bez kolców
Aniu ona rośnie duża i jest krucha jak jest starsza, a w tym miejscu u mnie wypiździewie
ZieloneWrota 21:45, 15 lip 2016

anna_t napisał(a)
a niewiesz która z nich to wieksze prawdopodobieństwo ze odmiana sunburts?
a czemu nie chcesz sbie zostawić? własnie w to miejsce co Toszka ci podpowiedziala na osi widokowej furtki?

Ania czytałam o glediczji od Makusi, czy decydujesz się na obie?, pozdrawiam
Madzenka 04:14, 16 lip 2016

Popieram biała rabatę. Napisz jaka wystawa słoneczna i wymiary. Pokazesz jej zdjęcie?
Gorąco polecam hortensje (ja jestem zakochana w Incrediball i Limelight za ich limonkowe fazy) i oczywiscie białe róze. W tym przypaku polecam Aspirin Rose lub po prostu kultowa juz Artemis. Róze podsadzone everestami przed nimi , aby zima było ładnie. Wiosna miedzy trawami a rózami białe cebulowe a na brzegu rabaty koniecznie krokusy Joanna D'Arc . Z tyłu wowczas garaco polecam miskanty Morning Light lub Adagio (tego dopiero od jesieni testuje, ma byc niski a liscie ma jak ML). W miskantach konieczni zawilce jesienne Whirlewind lub Honorine Jobert. Zakochasz sie w nich u mnie w siepniu na tle żwyoplotu cisowego
Zaraz zalinkuję ci inspiracje białych ogrodów. POwojnik MCS tez mam. I nie martwie sie uwiądem, bo jest tak piekny,mze warto o niego walczyć.

Ps. MÓj M podobnie jak Małej Mi załapał bakcyla po spotkaniu ogrodowiska u mnie Trawnik jest w jego władaniu, co nie oznacza że M jest idelany. Wybaczam mu wszystko bo gotuje Początki zwiazku bo coz to jest 5-10 lat znajmości () to czas wzajemnego testowania sie, uczenia kompromisów i zrozumienia . Tak po 20 latach to juz z górki

http://pin.it/5blUuJw
http://pin.it/DucycG8
stychaz 06:40, 16 lip 2016

Inspiracje puszkowe
https://pl.pinterest.com/pin/305541155947127430/
https://pl.pinterest.com/pin/305541155947002988/
Zana 08:59, 16 lip 2016

Aniu przydreptałam do Ciebie z rewizytą. Widzę, że różyczka u Ciebie na całego. Pashmina przepiękna!
Gdzieś mi mignęła wzmianka o brunnerze - absolutnie nie na słońce, to roślina cienia. Rozchodnik Chocolate Drop jest z tych niskich, o ile pamiętam max. 30 cm. Mam go teraz drugi rok, więc za wiele powiedzieć nie mogę.
Wydmuchrzycę też bym Ci szczerze odradzała, no ale już masz. A owsica wieczniezielona u mnie na serii zdjęć pod perukowcem. Jest zimozielona i totalnie bezproblemowa jak na razie. Wiosną wyskubuję trochę suchych źdźbeł i finito.

Białe ostróżki jak dla mnie koniecznie.
Makao_J 10:58, 16 lip 2016

Inspiracje puszkowe fajne. Mi podobają się w wersji lampionów i domków dla owadów.

Wydmuchrzycę swojego czasu też planowałam - zwłaszcza jak zobaczyłam śliczny okaz u Karola z Ogród tworzony z pasją - ale wystraszyłam się jej i zakupiłam owies wiecznie zielony. Na razie jestem z niego bardzo zadowolona choć kuje tymi spiczastymi źdźbłami. Muszę uważać jak wsadzam coś obok bo czasami za nisko przykucnę i ....dooopa obolała. Ale nie trzeba podlewać i w suszy świetnie daje radę.

Rabata biała to zawsze strzał w dziesiątkę. One wyglądają obłędnie i dostęp do białego kwiecia spory.
Rojodziejowa 11:18, 16 lip 2016

Ania skaczę Ci po wątku i szukam, a zdjęć mi się nie udało ustrzelić, wybacz więc, bo pomęczę Cię o coś. Masz Pashminę? Gdzie kupowałaś, ile ma i jesteś zadowolona?