Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

makadamia 13:36, 04 paź 2016

Ooo, zdecydowanie.
No chyba że oglądają "Maszę i niedźwiedzia"
lojalna_ 13:39, 04 paź 2016

Aniu jak trawnik ma rok to mozesz aeracje zrobic )) ja po roku zrobiłam ))

Za Toszka powtórzę no niezły kwas masz u Ursy widziałam ))

Z ta yara to pozno troche lepiej było jesienny sypnąć ale juz po ptokach
anna_t 13:40, 04 paź 2016

też lubisz? ja swego czasu mocno szukałam wersji rosyjskiej bo wierzę ze dzieci w ten sposób sie ucza jezyka ale nie znalazłam.

Asia a czemu Ty do siebie nie zaglądasz? zla jestes że Cię pinerestem zasypałam?
pokolorujesz jakoś sensownie to moją różanke w kóleczka róż i traw? lubie twoje spojrzenie
makadamia 14:14, 04 paź 2016

Taak? a ja właśnie z tego samego powodu przerzucam im ciągle na angielski, bo na ju tubie najczęściej rosyjska wersja

A z moim wątkiem, no trochę głupia sprawa. Zdjęć ładnych nie robię, więc wrzucać nie mam co, powinnam wrócić do planowania rabat, ale na razie oglądam różne inspiracje na pintereście i układam sobie w głowie co i jak.
Niedługo pewnie dojrzeję do dyskusji i wtedy odświeżę wątek

A jeśli myślisz, że JAKAKOLWIEK ilość inspiracji pinterestowych jest w stanie mnie przestraszyć, to chyba upadłaś na głowę.
Dla mnie największą wadą tego forum jest właśnie zakaz wstawiania nieswoich zdjęć, w tym inspiracji

A na dowód, że żaden pinterest mi nie straszny:
inspira nieaktualna, ale tak sobie wyobrażałam te duże bloki

a tak sobie wyobrażam Twoją różankę. jednym słowem - gęsty busz

Kółka mogę Ci malować skolko ugodno ale sensu to nie będzie miało żadnego, bo nie znam się na różach, nie wiem jakie mają terminy kwitnienia, pokrój itd. Także na tym etapie wracam do roli podczytywaczki
anna_t 14:32, 04 paź 2016

ja nie chce jeszcze młodej yt pokazywać bo zaraz podłapie ona 4 latka ma dopiero
fajne inspiry, ta z buszem oddaje 100% tego co robia róże cieszę się że je ogarne tymi blokami.
ja wciąż bije się z myslami co sadzić..buksy czy cis. myślisz że dobrze by było gdyby na gorze dac buksy bo je ogarne w wys 20-30cm a niżej cisy bo am te 50-60cm bedzie? mówie o cisie baccata bo finansowo muszę na niego sie zdecydować. repens po 7zł mini sadzonka ale on chyba o wiele wolniej rosnie..
Pszczelarnia 14:38, 04 paź 2016

Anno, co chcesz uzyskać poprzez sadzenie cisa 'Repandens'? Obwódkę na dole?
makadamia 15:02, 04 paź 2016

Ewo, z tego co pamiętam, Ania naczytała się o chorobach buksów i boi się, czy da sobie z nimi radę.

Aniu, wydaje mi się, że to jest tak samo jak z wchodzeniem ciężarnych na fora ciążowe - czasami lepiej nie wiedzieć za dużo
Toszka 15:07, 04 paź 2016

wiedza unieszczęśliwia
Krys 15:14, 04 paź 2016

Toszka napisał(a)

Nawet nie staram się zgadywać oznakowania RV, bo to może być rolne Vklasy, ale i rędziny...sięgnij po te mapy, ew. zapytaj rolnika z okolicy (nadzieja jest, że tym tematem bliżej się zainteresował).

Podpowiem ,że zapis na mapach badz w ewidencji gruntów RV to rola klasy piatej czy słabej ,pozdrawiam
Toszka 15:26, 04 paź 2016

to wiem, ale życie nauczyło mnie, aby weryfikować zapodane info... bo pewności nigdy nie ma czy kobiety rozmawiają o tym samym
Problem polega na określeniu nie klasy, a typu gleby i chyba okrężną drogą Ania znalazła (mniej więcej) info. Zagwozdką okazała się wysoka kwasowość gleby (nawet miejscami 3,5).