jankosia
22:29, 04 paź 2016

No dobra, czyli jak wchodzisz do ogrodu to ma być widać że on z kwadratów
No to powiedz mi kochaniutka jak ty chcesz to z tymi rozanecznikami zrobić żeby to było widać? Przecież nie będziesz ich ciachać w kostkę
Musisz od razu wiedzieć czym podsadzisz (Bogdzia nie bij) te krzaki. Może tam właśnie pod rodki daj funkie? Ponoć idealnym podsadzaczem pod Rh są liriope ale mi wypadły nie wiem dlaczego. Trzeba by podpytać innych bo generalnie wszędzie czytam że rosną jak szalone. Może w jeden z tych kwadratów paprocie? A może weź stamtąd wywal tego variegatusa i zrób z tymi rodkami taki leśny kąt? Modny trend
Tylko no wiadomo, nie leśny tak jak kiedyś czyli funkie, kłody drewna i omszała terakota tylko nowocześnie
Ty wiesz gdzie szukać inspirek 
Niestety mało znam roślin do cienia (bo tam będzie cień) , muszę sama sobie pooglądać najpierw
Ale powiem ci myśl od razu nad podsadzeniem tego roku, coś o różnych fakturach liści. W paprociach jest super wybór ale i dąbrówki i jasnoty, epimedium... Coś albo w masie albo okrywowego ale takiego żeby opanować i móc ładnie przycinać... Molinie w tym rogu to nie wiem, nie jestem przekonana czy to nie za mały kwadrat dla nich wiesz. Poza tym jak chcesz tam w rogu coś pionowego i to na rak małej przestrzeni to fajnie by było jakby nagle z trawnikiem łączyło go coś niziutkiego... Bo w dużej grupie to te molinie ok ale przy kilku kępkach... Mi nie gra.
Pomyślę sobie i wpadnę zobaczyć co wymodziłaś bo do jutra ci się jeszcze pewnie dziesięć razy odmieni
Fajnie to na środku z tym złamaniem ścieżki
Ten biały miskant i molinie to po to żeby z bielą hortek korespondowało?

Niestety mało znam roślin do cienia (bo tam będzie cień) , muszę sama sobie pooglądać najpierw

Pomyślę sobie i wpadnę zobaczyć co wymodziłaś bo do jutra ci się jeszcze pewnie dziesięć razy odmieni

Fajnie to na środku z tym złamaniem ścieżki

Ten biały miskant i molinie to po to żeby z bielą hortek korespondowało?