Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

jankosia 22:43, 18 paź 2016

anna_t napisał(a)
W środku na śruby chyba jakoś to trzeba połączyć?

Nie. Zaraz. Muszę się skupić. A ile ono ma średnicy? Ta pokrywa? I właśnie (za Iwonką) po kiego ono aż tyle wystaje?
anna_t 22:44, 18 paź 2016

Rojodziejowa napisał(a)

jankosia darmowe to to, więc nic tylko instalować i robić

Asia fajnie że jesteś.dziękuję
Zaprawiona już jesteś w tym projektowaniu.szybciutko ci idzie
anna_t 22:48, 18 paź 2016

Iwk4 napisał(a)

Fajnie to wygląda, choć nie rozumiem do czego zmierza.
Jeszcze nie widzę oczami wyobraźni...

Anka, pokiego twoje szambo tak nad ziemią wystaje? Nie mogło być równo z ziemią? Byłoby łatwiej

Ja rozumiem to tak że to byłby jakby widok z góry. Zewnętrzne kantowki trochę dłuższe a te w środku krótsze na pokrywę bo te zewnętrzne to nogi pokrywy.
Fajne prawda?
Iwona. Monika Było równe ale M domurował bo tam spadek lekki z podjazdu i nam w ulewę błoto do szamba splywalo
anna_t 22:49, 18 paź 2016

Średnica bodajże 50cm
jankosia 22:51, 18 paź 2016

Iwk4 napisał(a)

Fajnie to wygląda, choć nie rozumiem do czego zmierza.
Jeszcze nie widzę oczami wyobraźni...

Anka, pokiego twoje szambo tak nad ziemią wystaje? Nie mogło być równo z ziemią? Byłoby łatwiej

Iwonko. Rzeźba. Element dekoracyjny. Coś jak tutaj tylko w kwadracie:

I z kantówek drewnianych które Anka ma na placu zabaw. A że tylko nad szambem wyglądałoby dziwnie to dobrze powtórzyć. Tylko że nad samym szambem musi być modyfikacja...
jankosia 22:55, 18 paź 2016

anna_t napisał(a)

Ja rozumiem to tak że to byłby jakby widok z góry. Zewnętrzne kantowki trochę dłuższe a te w środku krótsze na pokrywę bo te zewnętrzne to nogi pokrywy.
Fajne prawda?
Iwona. Monika Było równe ale M domurował bo tam spadek lekki z podjazdu i nam w ulewę błoto do szamba splywalo

Jezu jak mi ulżyło Tylko jeszcze wykonanie trzeba byłoby w tym miejscu dograć. Bo na plaskim to pestka, suchy beton i lecimy. A tutaj... trzeba pomyśleć. 50 cm to mało. To pewnie sama pokrywa. A jak daleko sięga na szerokość ta wystająca beczuła betonowa? Chodzi mi o to jak daleko w tym 150 cm da się coś wbić w ziemię a gdzie trzeba już myśleć
Rojodziejowa 22:56, 18 paź 2016

To jeszcze nie to ale wklejam co znalazłam:
https://pl.pinterest.com/pin/240661173810437193/
i ciut inne ale możnaby też takie z blachy w tym kolorze co elementy pergoli https://pl.pinterest.com/pin/263601384413333005/
jazzy 23:03, 18 paź 2016

Matulu, Toż to będzie dizajn najwyższych lotów! A ja se taką wieśniacką obudowę studni zrobiłam...
anna_t 23:15, 18 paź 2016

jankosia napisał(a)

Jezu jak mi ulżyło Tylko jeszcze wykonanie trzeba byłoby w tym miejscu dograć. Bo na plaskim to pestka, suchy beton i lecimy. A tutaj... trzeba pomyśleć. 50 cm to mało. To pewnie sama pokrywa. A jak daleko sięga na szerokość ta wystająca beczuła betonowa? Chodzi mi o to jak daleko w tym 150 cm da się coś wbić w ziemię a gdzie trzeba już myśleć
jutro zmierzę dokładnie. A może to poprostu postawić na ziemi czy żwirku?
jankosia 23:20, 18 paź 2016

W tych innych lepiej byłoby ustawić je na sztywno wiesz. Albo wbić w ziemię (końcówki zapapowane), wyrównać i to przysypać suchym betonem, poczekać aż zwiąże, przykryć żwirkiem. Nad szambem nie ma opcji żeby nie było poziomego łączenia bo to będzie nadstawka jednak. To pomierz jutro to coś wymyślimy. jestem styrana po dzisiejszym dniu. Idę do łóżka jeść ciasto marchewkowe i czytać książkę Zrobiłam bardzo ryzykowną rabatę i trzęsę portkami bo jak to się nie sprawdzi to wyjdę na wiejskiego wariata w najlepszym razie. W najgorszym em rzuci jakieś "a pamiętasz że miałem wątpliwości?" Także trzymaj kciuki za moje głupie pomysły