Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 09:39, 25 paź 2016

Kasya napisał(a)

Ania...spocznij Juz na zimę
Kiepski teraz moment na drzewa, w szkolkach resztki
Parocje miałam na liście, chyba w którymś roku w ogrodzie ja pokazywali...ale ona dość szeroka, ty masz miejsce
Royality jest najpiękniejsza na wiosnę jak kwitnie
Zaplanuj jarzebinki, piękne są teraz

spocząć tak jest
parocja by mi na środek ogrodu pasowała, wziełabym 2szt na te srodkowe rabaty i podsadziła molinią np co myślisz?
myślalam o jarząbkach, tanie sa i teraz ładne ale nie do końca jestem zachwycona, roche pospolicie mi sie kojarza. niewiem..musze na zywo jakiś spory okaz zobaczyć
anna_t 09:40, 25 paź 2016

Makusia napisał(a)
No kosteczki jak tra la la! Widziałam wyrośniętego ambrowca na żywo u jednej Orogdowiskowej Koleżanki i powiem Ci, że szał! Wzięłam go wprawdzie za klona co pokazuje, jak się znam, ale normalnie piękny!!! No cudny!

no wiem boski jest...ale gaunek jest za duży dla mnie a gumball cene tez ma boską a ja 2szt chce
AgataP 09:41, 25 paź 2016

U mnie pada... kurna to już normalnie nie jest śmieszne....
Monka 09:42, 25 paź 2016

Ania i znowu nowe pomysły, idź do pracy kobieto to może będę na bieżąco , dla Ciebie trzeba zamknąć wszystkie inspirki , ale pomysł z kwadratami super pasuje do Twojego domu i Ciebie a to najważniejsze ! jesteś dynamiczna i Twój ogród też taki będzie
Kasya 09:42, 25 paź 2016

anna_t napisał(a)

spocząć tak jest
parocja by mi na środek ogrodu pasowała, wziełabym 2szt na te srodkowe rabaty i podsadziła molinią np co myślisz?
myślalam o jarząbkach, tanie sa i teraz ładne ale nie do końca jestem zachwycona, roche pospolicie mi sie kojarza. niewiem..musze na zywo jakiś spory okaz zobaczyć

parocja jest sliczna jesienią

obejrzyj troche o jarzabach tutaj
http://vod.tvp.pl/27173301/22102016

ja jestem poki co zachwycona dodongiem, nie choruje, ladne liscie w lecie i cudnie sie przebarwia
anna_t 09:43, 25 paź 2016

bdan napisał(a)
Ania powoli sobie te rabaty komponuj, bo w przyszłym roku znowu coś się pojawi, co byś chciała mieć, a już wszystko zapalnowane będziesz miec i nie wciśniesz .
Żartowałam, wiadomo, że lepiej spójnie mieć plany zrobione. Ja mam u siebie parocje, ale kupowałam bodajże za 65 zł, więc za wielka nie jest i formy z wystaw też nie będzie chyba miała Rośnie raczej gałązkami w bok, nie wiem jak wyprowadzają ją na formę wielopniową.

hahahah już kom pozycje mi Łukasz podpowiedział ale realizowac będę pewnie powoli jak tyły w przyszłym roku skończę to bedzie dobrze. najgorsza jest decyzja co sie chce, jak jest plan to potem zakupy sie robi szybciutko

ja jedyną parocję jaka znalazlam to za 45zl 40cm szok! szukam dalej
właśnie te gałązki w bok mi się podobają..taki parasol
anna_t 09:46, 25 paź 2016

AgataP napisał(a)

Może sadzą kilka do jednego dołka

nie one nie są wielopniowe, jak sie przyjrzeć to poprostu wyżej gałęzie zaczynają rosnąć tak "kielichowo"

https://pl.pinterest.com/search/pins/?q=parrotia&rs=typed&term_meta[]=parrotia%7Ctyped

nie no cudna jest! tylko przycinac gałazki potem trzeba żeby taka czytelna była

oooo albo red baron pod nią!!! wow znowu nowy pomysł
Kasya 09:46, 25 paź 2016

anna_t napisał(a)

hahahah już kom pozycje mi Łukasz podpowiedział ale realizowac będę pewnie powoli jak tyły w przyszłym roku skończę to bedzie dobrze. najgorsza jest decyzja co sie chce, jak jest plan to potem zakupy sie robi szybciutko

ja jedyną parocję jaka znalazlam to za 45zl 40cm szok! szukam dalej
właśnie te gałązki w bok mi się podobają..taki parasol

parczelina tez rosnie jak parasol...ja mam odmiane aurea ale jeszcze nie posadzilam od maja ! ;( musze zadolowac....
anna_t 09:47, 25 paź 2016

AgataP napisał(a)
U mnie pada... kurna to już normalnie nie jest śmieszne....

u mnie też..obie dziewczyny zaglutane, siedzimy w domu. a dostałam sms że kurier z przesyłką cisów dzisiaj będzie
masakra...
iwka 09:58, 25 paź 2016

droga

tania