Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 09:28, 26 paź 2016

makadamia napisał(a)
Aniu, mnie się wydawało, że w wersji Lukiego
wrzucam dla przypomnienia

ten szkielet jak najbardziej jest: masz żywopłot, masz 10 dużych kwadratów zimozielonych, masz kilka drzew i trochę krzewów - rodki zimozielone, hortensje też w zimie widać, do tego dasz trochę traw i będzie bardzo dobrze.
Skala też jest dobra. Wydaje mi się, że jak najbardziej można się trzymać tej wersji.

Jeśli jednak bardzo Cię swędzi, to ja bym zaproponowała coś takiego:

Przy czym te z tyłu, w drugim rzędzie powinny być trochę wyższe, niż te z przodu.

oj tam swędzi od razu nazamawiałam cisów jak glupia i teraż rzeźbie w gó... a najgorsze że juz mnie w plecach łupie i pewnie jutro mnie rozłoży...(M i dziewczyny już leżą)
musze dzisiaj je posadzić nawet bele gdzie :/
wezme wszystkie wersje na warsztat i będę dumać w terenie. zastanawia mnie tylko u Ciebie ta duza kostka bez drzewa?to tak żeby symetrie przełamać?
anna_t 09:30, 26 paź 2016

margaretka3 napisał(a)
Ania, kupiłam wczoraj parocję odm. Burgundy, wyższą ode mnie

Gosia pokaż co....? gdzie kupiłaś i po ile?wysyłają? mi Pani wczoraj oddzwonila że największa ma 1,1m... szału nie ma ale za 25zł..
tylko jak to choroba szybko rośnie???
anna_t 09:33, 26 paź 2016

Filemon24 napisał(a)
Fajnie być takim zorganizowanym i mieć wszystko zaplanowane pewnie w życiu też masz tak wszystko poukładane

wiesz ja zodiakalny koziorożec bez planu czuję się zagubiona, jak dziecko we mgle i zazwyczaj wtedy nic ciekawego stworzyć nie umiem
Filemon24 09:37, 26 paź 2016

mój znak zodiaku to Panna według opisu powinnam być maniakiem sprzątania i bardzo poukładaną osobą a prawda jest taka że straszny ze mnie oszołom i bałaganiarz wszystko robię oczywiście na ostatnią chwilę i działam bardzo spontanicznie
anna_t 09:42, 26 paź 2016

nie znam żadnej panny kobiety, siostrzeńca mam panne to bardzo inteligentny jest ale znowu kiedyś miałam krótki epizod bycia z chłopakiem panną to maślak taki ze po miesiącu mnie znudził generalnie wierze w znaki zodiaku, otaczam sie bliźniakami (M, teść, siostra, szwagierka)i bardzo dobrze mi z nimi. niewiem czy cos w tym jest ale ja wierze
AgataP 09:56, 26 paź 2016

anna_t napisał(a)
nie znam żadnej panny kobiety, siostrzeńca mam panne to bardzo inteligentny jest ale znowu kiedyś miałam krótki epizod bycia z chłopakiem panną to maślak taki ze po miesiącu mnie znudził generalnie wierze w znaki zodiaku, otaczam sie bliźniakami (M, teść, siostra, szwagierka)i bardzo dobrze mi z nimi. niewiem czy cos w tym jest ale ja wierze

Ania ja też koziorożec, ale bardziej przemawiają do mnie znaki chińskie.
Tam jestem bawołem a mój eM szczurem Idealnie się zgadza.
Poczytaj sobie hahah
czekam na akcję cisy nie pada
pisałam już że projekt Łukasza jest świetny ?... pewnie tak, ale napiszę to raz jeszcze - trzymaj się go. Potem możesz sobie zmieniać i ulepszać.
A na środek to bym się wstrzymała jeszcze z decyzją. Ja wolałabym mega coś wypasionego, nawet jeśli miałam odłożyć na to kasę. Może poczekaj z tym zakupem
bdan 09:59, 26 paź 2016

Mam nadzieję że jednak cię nie rozlozylo i będziesz działać
anna_t 10:05, 26 paź 2016

AgataP napisał(a)

Ania ja też koziorożec, ale bardziej przemawiają do mnie znaki chińskie.
Tam jestem bawołem a mój eM szczurem Idealnie się zgadza.
Poczytaj sobie hahah
czekam na akcję cisy nie pada
pisałam już że projekt Łukasza jest świetny ?... pewnie tak, ale napiszę to raz jeszcze - trzymaj się go. Potem możesz sobie zmieniać i ulepszać.
A na środek to bym się wstrzymała jeszcze z decyzją. Ja wolałabym mega coś wypasionego, nawet jeśli miałam odłożyć na to kasę. Może poczekaj z tym zakupem

chiński...muszę poczytać
też bym chciała cos wypasionego ale nie moge znalezć takiej parocji,
za 120zl jest tez 1,2m no chyba ich pogięło. moge dac takie pieniądze ale nie w momencie kiedy takie samo drzewko gdzie indziej jest za 25
ale masz rację co nagle to po diable...znając mnie to lepiej dlużej sie przespać z pomysłem
anna_t 10:09, 26 paź 2016

bdan napisał(a)
Mam nadzieję że jednak cię nie rozlozylo i będziesz działać

będę bo muszę. boję się że mi cisy padną już tą noc leżały w chłodzie wolę dłużej nie ryzykować.
margaretka3 10:16, 26 paź 2016

anna_t napisał(a)

Gosia pokaż co....? gdzie kupiłaś i po ile?wysyłają? mi Pani wczoraj oddzwonila że największa ma 1,1m... szału nie ma ale za 25zł..
tylko jak to choroba szybko rośnie???

Aniu, sfocę dzisiaj, jutro wrzucę zdjęcie, wczoraj nie zdążyłam. Żałuję, ze nie wziełam aparatu do szkółki, zrobiłabym zdjęcie 15-letniej parocji. Taka chyba co najmniej 5, 6 metrowa. Nie wiem, czy dobrze oceniam. Właścicielka mówiła, że ona przyrasta ok. 15 cm rocznie.
Moja ma tak ok. 1,80 za 40 zł. Były i tańsze, Burgundy najdroższa. Niestety nie wysyłają, za duża szkółka, żeby bawić sie w wysyłki indywidualne. A ja też niestety nie mam jak drzewka wysłać, bo bym Ci kupiła.