Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

AnnaCh 11:00, 17 gru 2016

Oj tak roladę ze szpinaku i łososia mogłabym zjeść tonami
Ania penne z tuńczykiem robię dość często, bo u mnie wszyscy lubią, a robi się super szybko
jankosia 16:52, 17 gru 2016

O rany! Forszmak Ktoś tu z Lubelszczyzny
Ania, ja gotuję zawsze z Kwestią Smaku i jeszcze się tak nie zdarzyło żeby coś nie wyszło Nawet pierwsze udane wypieki to też z tą stroną się działy i nigdy nie byłam zawiedziona
A jak tam w ogóle?
katel 19:02, 17 gru 2016

Jankosiu trafiłaś w sedno a wiesz, że ja się dopiero teraz dowiedziałam że forszmak jest daniem regionalnym - u nas po prostu zawsze był .
Aniu to fajne danie bo nie dosyć, że proste i jednogarnkowe to można je robić po imprezach czy świętach jak nam zostaje za dużo wędliny. Moja mama jeszcze kurczaka z zupy/rosołu daje ale mi tak nie wychodzi aż taki dobry - ciężko dogonić ideał dań z dzieciństwa . Kotletów rybnych jeszcze nie robiłam, to nowy przepis (ale ze sprawdzonej strony) staram się wprowadzić więcej ryb i muszę sprawdzić czy w tej formie dzieciakom posmakują.
http://www.kwestiasmaku.com/przepis/kotlety-rybne-z-lososia
Na tym zdjęciu które wstawiłam niewiele widać, prześlij mi na priv adres mailowy to Ci wyślę cały dokument, co będziesz chciała to zostawisz i dopiszesz sobie swoje dania a tam mam osobno zupy i inne dania (mączne, śniadaniowe) - no bo właśnie mam problem z podziałem na poszczególne grupy . Mam też osobno przepisy do tych dań i też chętnie Ci je prześle . Jak mi już adres prześlesz to i poradniki ogrodowe mogę Ci podrzucić bo mam kilka.
Na tego łososia ze szpinakiem chyba też się skuszę i ten od Ani przepis z tuńczykiem smakowicie wygląda a ideałem są właśnie proste i szybkie dania, kolejne mam do sprawdzenia spaghetti z tuńczykiem w wersji ekspresowej.
http://dietetyczne-przepisy.net/lekkie-i-pelne-aromatu-spaghetti-z-tunczykiem-w-wersji-ekspresowej/
Z ostatnio sprawdzonych już to mi bardzo posmakowało:
http://straga.pl/drugie-danie/cukinia-faszerowana-miesem-mielonym/
Wydrążoną cukinie dałam do mięsa, wypełniłam tylko jedną cukinię bo dwie to dla nas byłoby za dużo a do reszty mięsa na następny dzień dodałam przecieru pomidorowego z kartonu i podałam z makaronem spaghetti.
yolka 19:44, 17 gru 2016

Znowu trafiłam na jedzonko
jankosia 22:57, 17 gru 2016

Jola... ty zawsze Gdzie jedzenie, tam Jolka- przypadek?

Kasia, mam brata i bratową na Lubelszczyźnie to kojarzę Przepiękne tereny, żyzne ziemie, wokół jeziora, specyficzna zabudowa wiejska... Lubię bardzo te tereny I Podlasie. Bardzo

Jak szukacie szybkich przepisów to na kwestii smaku jest taka zakładka "Szybki obiad". Oj korzystam często. I właśnie na spaghetti z tuńczykiem tez jest. Robi się w sumie tyle co gotowanie makaronu - te 8 minut to na przygotowanie jedzenia mogę ewentualnie poświęcić Dobra, mogę stać przy garach i cały dzień ale tylko na specjalne okazje, bo codziennego gotowania to nie znoszę... Wrrr
alis 23:01, 17 gru 2016

AgataP napisał(a)
Ja dużo robię w garnku rzymskim, bo jak mamy wychodne to piekarnik na automat i po przyjściu mamy obiadek - mięsko z warzywami, nic nie przypalone, idealne, soczyste i cieplutkie.

O rany, a mój garnek rzymski od roku stoi nierozpakowany jeszcze Pora to zmienić
katel 08:45, 20 gru 2016

No patrz zjadło mojego posta , zapomniałam dodać przepisu na forszmak i dopisałam ale gdzieś zniknęło, no to jeszcze raz:
http://www.mojegotowanie.pl/przepis/forszmak-1
Czasami daję jeszcze pieczarki i paprykę .
Nikita 23:13, 23 gru 2016

Aniu, wspaniałych świąt otulonych
śniegiem i ciepłem rodzinnym

Margarete 00:34, 24 gru 2016

Buziaki świąteczne dla ciebie Aniu i dla rodzinki!
inka74 17:13, 28 gru 2016

o matko, ja tego nie mogę czytać, ślinka mi cieknie już do brody. Ja się miałam od Nowego Roku odchudzać!!!!!! a wy tu takie dysputy kulinarne.

Łosoś ze szpinakiem zgapię i pieczarki, bardzo smakowicie wyglądają. Próbowałaś kiedyś ciasto filo ze szpinakiem i fetą? Szybkie i super na kolację lub przystawkę.