Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

Kasya 14:21, 29 gru 2016

Lubię kulinarne tematy rownież
Może jeszcze pociagniecie temat i podsuniecie coś przepysznego na sałatkę ?

Torcik bardzo ładny . Mi w tym roku zasmakowalo ciasto z gotowanych pomarańczy a ponieważ było bez tłuszczu, bez mąki i bez cukru to można je jeść bez ograniczeń
anna_t 14:24, 29 gru 2016

Anda napisał(a)
Tort super, menu super i tez mi juz slinka pociekla
A roze nie zakopczykowane?

nie kopczykowalam i narazie nie zapowiada się zebym musiała. to raczej przy -10 się robi?
anna_t 14:27, 29 gru 2016

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)
Ale tu się smacznie zrobiło,mniam,mniam,z lekcji kulinarnych skorzystam

Twój młody ogród zimową porą prezentuje się nieżle,wspomniane u mnie kostrzewy i inne zimozielone popieram i to nawet bardzo zwłaszcza jak mi sie tu tak apetycik zaostrzył

oj młody ten mój ogrod mówię Ci..nic specjalnego. z sezonu na sezon wiecej mi się w głowie układa to mam nadzieję że w tym sezonie skończę front, zrobię drugą i trzecią hortensjową i moooże miejsce z ognieskiem i ławkami. zobaczę ile się uda
anna_t 14:29, 29 gru 2016

Filemon24 napisał(a)
Szpinak z ciastem francuskim uwielbiam pieczenie tortu też już mam za sobą robiłam z dżemem porzeczkowym i bitą śmietaną a na górę owoce.
Twój tort wygląda bardzo smakowicie

Anita podsunęłaś fajne pomysły na drinki oj glowa mi będzie w niedziele pękać...
tort też z dżemem porzeczkowym robiłam, następnym razem jeszcze grubiej go dam. a krem był z kremówki, mascarpone i śmietan-fix z lidla - boski!
anna_t 14:32, 29 gru 2016

Kasya napisał(a)
Lubię kulinarne tematy rownież
Może jeszcze pociagniecie temat i podsuniecie coś przepysznego na sałatkę ?

Torcik bardzo ładny . Mi w tym roku zasmakowalo ciasto z gotowanych pomarańczy a ponieważ było bez tłuszczu, bez mąki i bez cukru to można je jeść bez ograniczeń

ja lubię sałatkę makaranowa z serem zółtym, szynką, zielonym ogórkiem, ananasem i kukurydzą treściwa i pyszna
Kasia wrzuć przepis na to odchudzające ciasto
Anda 14:42, 29 gru 2016

anna_t napisał(a)

nie kopczykowalam i narazie nie zapowiada się zebym musiała. to raczej przy -10 się robi?

Hmm, Twoje roze sa mlode i na dodatek w dzien maja slonce. Nawet przy mniejszych mrozach narazone sa na odmrazanie w dzien i zamrazanie w nocy w krotkim czasie. Jesli nie przemarzna, to moga cierpiec na brak wody. Soki w galazkach w sloneczny dzien zaczynaja krazyc, a korzenie zamrozone nie moga pobierac wody. U mnie w nocy sa juz mrozy -8. Ja bym nie ryzykowala
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasya 14:50, 29 gru 2016

anna_t napisał(a)

ja lubię sałatkę makaranowa z serem zółtym, szynką, zielonym ogórkiem, ananasem i kukurydzą treściwa i pyszna
Kasia wrzuć przepis na to odchudzające ciasto

Teraz z telefonu to nie dam rady, jak będę przy kompie
ale może wcześniej uda ci się wygooglac ciasto z gotowanych pomarańczy
ja tak szukałam
A jak nie to wieczorem wrzuce

A do sałatki to jaki sos ?

O...przypomniała mi się salatka gyros, bardzo ja lubię
anna_t 15:17, 29 gru 2016

Anda napisał(a)

Hmm, Twoje roze sa mlode i na dodatek w dzien maja slonce. Nawet przy mniejszych mrozach narazone sa na odmrazanie w dzien i zamrazanie w nocy w krotkim czasie. Jesli nie przemarzna, to moga cierpiec na brak wody. Soki w galazkach w sloneczny dzien zaczynaja krazyc, a korzenie zamrozone nie moga pobierac wody. U mnie w nocy sa juz mrozy -8. Ja bym nie ryzykowala

no to zakopczykuję jutro, wystraszyłaś mnie..
anna_t 15:18, 29 gru 2016

Kasya napisał(a)

Teraz z telefonu to nie dam rady, jak będę przy kompie
ale może wcześniej uda ci się wygooglac ciasto z gotowanych pomarańczy
ja tak szukałam
A jak nie to wieczorem wrzuce

A do sałatki to jaki sos ?

O...przypomniała mi się salatka gyros, bardzo ja lubię

sałatke gyros tez uwielbiam ale nigdy nie robiłam
ja do tej makarononowej dodaje majonez bo lubię ale można pewnie tez jakiś dip na bazie jogurtu dać
Filemon24 15:33, 29 gru 2016

anna_t napisał(a)

Anita podsunęłaś fajne pomysły na drinki oj glowa mi będzie w niedziele pękać...
tort też z dżemem porzeczkowym robiłam, następnym razem jeszcze grubiej go dam. a krem był z kremówki, mascarpone i śmietan-fix z lidla - boski!

My mieliśmy iść do znajomych, ale mój się rozchorował i nie wiem czy pójdziemy :/
martini bianco ze spritem i limonką

mi po martini i carlo rossi nigdy nic nie jest hehe odkąd rozchorowałam się po Ballantines trzymam się z dala od whisky hahah wódki nie lubię także mam bardzo wąski zakres trunków hehe