Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Coś jeszcze, coś więcej...

Coś jeszcze, coś więcej...

Sebek 11:01, 20 maj 2016

07_Rene napisał(a)
Przyszłam meble zobaczyć, ale że to daleko już było to sporo nadrobiłam Bardzo fajnie wyszły.
Lubię zapach lasu, to lepsze niż nawet widoki z okna.

Och... Brakuje mi takich rozważań

Renia - skoro Ci brakuje takich rozważań to może choć to jedno mi rozwiń... Bo do dziś nie wiem jak na takie pytanie odpowiedzieć...
Sebek 11:05, 20 maj 2016

Melduję, że rano byłem na giełdzie i dichondry nigdzie nie było!!!! Wstyd i hańba, żeby na calym południu kraju tego pachruszcza nie można było dorwać Z nerwów wziąłem jakieś bardziej zwiewne kocanki, trudno... Do tego nawóz, jakieś akcesoria wiankowe i marne 30 róż... Ciętych, nie w doniczkach
KasiaWB 12:03, 20 maj 2016

to kojenie nerwów... w podobny sposób wyszłam kiedyś z ... nawozem do warzywnika.... )) dobrze, że odnośnie róż dodałeś, że ciętych...bo już prawie pomyślałam, że różanka będzie
Pozdrawiam
Milka 12:06, 20 maj 2016

Sebek napisał(a)

Jak zakwitną to kładą się i widać ich niezbyt urodziwe nogi Muszą być podsadzone, u mnie tą rolę spelnia bodziszek

U mnie większośc turzyc i miskantów nie ruszyła... A jak już to po jednym źdźbełku

Spróbuj z nawozem podlewanie, aby start był, jest taki nawóz na start, chyba florovit
Zielona 18:41, 20 maj 2016

W szkółce bylin rozmawiałam z Właścicielem o trawach... Stracili kilka tysięcy doniczek. Stawiają jednak na styczniowe mrozy. Podobno angielska zima powoduje, ze trawy w ogóle nie zasypiają, a więc ich wegetacja zostaje brutalnie przerwana nagłym mrozem, który je uśmierca. To brzmi wiarygodnie...
20:52, 20 maj 2016
Zielona napisał(a)
W szkółce bylin rozmawiałam z Właścicielem o trawach... Stracili kilka tysięcy doniczek. Stawiają jednak na styczniowe mrozy. Podobno angielska zima powoduje, ze trawy w ogóle nie zasypiają, a więc ich wegetacja zostaje brutalnie przerwana nagłym mrozem, który je uśmierca. To brzmi wiarygodnie...

a moze za wczesna diagnoza?

ja swoje 3 ML spisałam juz na straty a dzis patrze i maja po 1 nowym badylku ...pewnie ożyją tylko zdecydowanie później niz inne .
jeszcze na 3 rozplenice czekam ..pozostałe juz szaleja.
Zielona 21:49, 20 maj 2016

eee_taam napisał(a)

a moze za wczesna diagnoza?

ja swoje 3 ML spisałam juz na straty a dzis patrze i maja po 1 nowym badylku ...pewnie ożyją tylko zdecydowanie później niz inne .
jeszcze na 3 rozplenice czekam ..pozostałe juz szaleja.

Hmmm... w ogrodzie chyba warto czekać. Ja czekam nawet z FC. Nie sądzę jednak, by w szkółce zaryzykowali spisanie na straty tysięcy sadzonek bez upewnienia się, że z nich nic nie będzie. Piszę o tym, co słyszę. I rzeczywiście zewsząd płyną informacje o tym, jak zima potraktowała trawy.
Pawlus 22:27, 20 maj 2016

Zielona napisał(a)

Hmmm... w ogrodzie chyba warto czekać. Ja czekam nawet z FC. Nie sądzę jednak, by w szkółce zaryzykowali spisanie na straty tysięcy sadzonek bez upewnienia się, że z nich nic nie będzie. Piszę o tym, co słyszę. I rzeczywiście zewsząd płyną informacje o tym, jak zima potraktowała trawy.

To samo mówili u mnie. Grudzień ciepły, a nagle w styczniu przymroziło -16 (dodatkowo zero śniegu).
Marta 22:36, 20 maj 2016

Sebek napisał(a)

A dziękuję Reszta mam rozumieć niezbyt wyjściowa?

Reszta też piękna, ale te czosnki i widoki mnie zachwyciły mam pierwszy raz czochy i się w nich zakochałam, będę sadziła więcej teraz wiem, że trzeba je sadzić w takich miejscach, żeby później liście za bardzo nie raziły.
Juzia 22:42, 20 maj 2016

Zmarzły w styczniu... a do teraz zdążyły pognić.
Jak już źdźbła wyłażą garściami to nic z nich nie będzie.
Sprawdzałam w korzeniach. Nic żywego nie było...