Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Coś jeszcze, coś więcej...

Coś jeszcze, coś więcej...

Sebek 11:03, 27 maj 2017

Kacha123 napisał(a)
Może trzeba raz na jakiś czas przepalić trawnik, bo nowy wygląda extra - takie tam rozważania w depresji
Rododendron z hostami bomba!

Kasia - nie wyobrażam sobie, że się Wam podwinie noga i Wasze zielone dywany będą wyglądać jak moje w kwietniu

Łączę się w depresji... Może wspólna terapia?
Kacha123 11:07, 27 maj 2017

Sebek napisał(a)

Kasia - nie wyobrażam sobie, że się Wam podwinie noga i Wasze zielone dywany będą wyglądać jak moje w kwietniu

Łączę się w depresji... Może wspólna terapia?

A jaką formę proponujesz?
Sebek 11:12, 27 maj 2017

Kacha123 napisał(a)

A jaką formę proponujesz?

Kawa u Joli? W końcu zapraszała
Kacha123 11:13, 27 maj 2017

Sebek napisał(a)

Kawa u Joli? W końcu zapraszała

No coś Ty! Jeszcze Jola popadnie w depresję przez nas! Nie wciągajmy już nikogo w ten marazm!
Aska 10:23, 28 maj 2017

Cześć Sebek. Zastanawiam się nad swoimi Umbrami-czy to normalny objaw czy chorobowy (liście są drobniutkie, zauważyłam pozasychane kwiaty, które mają kolor brunatny,generalnie to te moje umbry na moje oko są jakieś rachityczne). Mam je drugi rok i niczym je jeszcze nie pryskałam. Zastanawiam się czy profilaktycznie spryskać je na grzyba np. Topsinem. I czy Umbry można zasilać np. florovitem płynnym. No i czy można podsypać je korą czy lepiej kamyczkami. Doradzisz? Pozdrawiam...Aśka
I jeszcze...czy te zaschnięte kwiaty poobrywać?
malkul 10:55, 28 maj 2017

trawnik ruszył ci z kopyta. czyżbyś był cudotwórca?
Sebek 12:13, 28 maj 2017

Kacha123 napisał(a)

No coś Ty! Jeszcze Jola popadnie w depresję przez nas! Nie wciągajmy już nikogo w ten marazm!

No w sumie
Sebek 12:21, 28 maj 2017

Aska napisał(a)
Cześć Sebek. Zastanawiam się nad swoimi Umbrami-czy to normalny objaw czy chorobowy (liście są drobniutkie, zauważyłam pozasychane kwiaty, które mają kolor brunatny,generalnie to te moje umbry na moje oko są jakieś rachityczne). Mam je drugi rok i niczym je jeszcze nie pryskałam. Zastanawiam się czy profilaktycznie spryskać je na grzyba np. Topsinem. I czy Umbry można zasilać np. florovitem płynnym. No i czy można podsypać je korą czy lepiej kamyczkami. Doradzisz? Pozdrawiam...Aśka
I jeszcze...czy te zaschnięte kwiaty poobrywać?

Jakby rosły u mnie to przyciąłbym je, następnie opryskał profilaktycznie choćby topsinem, a za trzy dni wziąłbym florovit czy tez biohumus i poleciał nim po całej roślinie oraz wlałbym po wiaderku w korzenie.

Kwiatów nie obrywaj,same opadną. Ściółkę tez bym sobie odpuścił na czas ratowania ich.
Sebek 12:23, 28 maj 2017

malkul napisał(a)
trawnik ruszył ci z kopyta. czyżbyś był cudotwórca?

Pokazywałem mu Twój trawnik jako przykład, ze ma się ogarnąć i wyglądać właśnie tak
Aska 18:33, 28 maj 2017

Dziękuję