Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Coś jeszcze, coś więcej...

Coś jeszcze, coś więcej...

Sebek 20:20, 26 maj 2017

AngelikaX napisał(a)

Fiu... fiu.. ale zieleninka

Dajemy radę
Sebek 20:21, 26 maj 2017

Basilikum napisał(a)
ale szybko dal sie naprawic no ale nawoz juz mial po poprzedniku

Otóż to A i wody dostatek
Sebek 20:23, 26 maj 2017

07_Rene napisał(a)
Trawnik ekstra się odbudował

U mnie orliki się tak nie miksują nad czym ubolewam. Z różowego mam tylko siewki jasno, ciemno różowe, ewentualnie z białym środkiem. Żeby wyszły inne kolory to chyba się muszą skrzyżować. Może w sąsiedztwie ktoś ma i temu Ci się nasiały takie kolory?
Skleroza nie boli - wiem z autopsji

Nikt w sąsiedztwie nie ma orlików. Zatem to odpada

Zawsze powtarzam, ze skleroza nie boli - dopiero konsekwencje
Sebek 20:24, 26 maj 2017

eee_taam napisał(a)
no to z tym trawnikiem tos rzeczywiscie poszedł po całości

ja tylko małe placki wypaliłam teraz sie juz będziesz pilnował lepiej nie nawieżc jak popalic

Spróbuje w tym sezonie nawozić płynnie - zobaczymy co z tego wyjdzie
Sebek 20:25, 26 maj 2017

Luki napisał(a)
Ładnie musiałeś sypnąć tym nawozem, ja mam znów na odwrót zawsze za mało i mam mozaikę zieleni

Nie wiesz jak dobrze rozumiem straty na bukszpanach. Cóż ostatnio widziałem malutkie gęste kulki z cisa za drobne 140zł nic tylko brać hurtem

I ile kupiłeś?
Kasik 21:15, 26 maj 2017

Sebek - trawnik ogarnięty w mig. Az nie sposób uwierzyć. Nasz był taki po zimie- masakra jakaś, ale dziś już jako tako wygląda.
Mamy jednak za gościa kreta i domownika - sukę, no i one bardzo przyczyniają się do jego wyglądu.

Połączenie borda z różem zawsze będzie trafione- wygląda bosko.
jazzy 23:06, 26 maj 2017

Masz trawnik jak marzenie Ja muszę swojemu zafundować areację. I opryskać czymś, bo za chwilę tylko koniczyna tam będzie. Masz coś sprawdzonego?
Kacha123 09:11, 27 maj 2017

Może trzeba raz na jakiś czas przepalić trawnik, bo nowy wygląda extra - takie tam rozważania w depresji
Rododendron z hostami bomba!
Sebek 10:56, 27 maj 2017

Kasik napisał(a)
Sebek - trawnik ogarnięty w mig. Az nie sposób uwierzyć. Nasz był taki po zimie- masakra jakaś, ale dziś już jako tako wygląda.
Mamy jednak za gościa kreta i domownika - sukę, no i one bardzo przyczyniają się do jego wyglądu.

Połączenie borda z różem zawsze będzie trafione- wygląda bosko.

Też mamy suczkę - kiedyś jak się załatwiała to wypalało plamy, teraz jakoś tego nie zauważam.

Jak piszesz o tym bordzie to uzmysłowiłem sobie, że nie przyciąłem Pissardi... A teraz jestem już w K. i nawet nie wiem kiedy następny raz będę je widzieć, pewnie w połowie czerwca
Sebek 11:01, 27 maj 2017

jazzy napisał(a)
Masz trawnik jak marzenie Ja muszę swojemu zafundować areację. I opryskać czymś, bo za chwilę tylko koniczyna tam będzie. Masz coś sprawdzonego?

Marta - u mnie parę lat temu świetnie podziałał Starane, Bofix również. Mam te dwa specyfiki w szafce i.. czekają. W zeszłym sezonie nie miałem potrzeby ich użyć, w tym roku latem polecę nim po trawie, bo już dość trochę się mi tych chwaściorów nasiało.

Nie wiem jak teraz z dostępnością, ale chyba brałbym Starane na Twoim miejscu. Z tym, że w przypadku koniczyny chyba powtarzałem oprysk dwukrotnie, bo też tylko ona chciała rządzić w moim trawniku