Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

MirellaB 11:42, 05 mar 2016

tulucy napisał(a)

Jak ktoś z boku w ogóle na nas popatrzy,to i tak myśli że wariatki, na kolanach z aparatem, 10 kółek z jedną doniczką, przestawianie, przesadzanie, normalne to nie jest

Ha ha ha to fakt. Z boku to pewnie komicznie wygląda

Kamila co u Ciebie? Działasz dzisiaj coś w ogrodzie? U mnie okropnie zimno brrrrr
kamila66 09:52, 06 mar 2016

anna_t napisał(a)
jakby jeszcze ślimaki zjadał to bym mu chyba pomnik postawiła!

Nie mam serca zabijać ślimaków więc zawsze je wynoszę w pole.
Zauważyłam, że lubią makaron z mięsem, który gotuję psom, zlatują się do miski po jedzeniu jak muchy w taki sposób zmniejszam ich populację w moim ogrodzie
kamila66 09:53, 06 mar 2016

Milka napisał(a)

Moje tez się nimi zajadają

heh Same sobie załatwiają czyste białko
kamila66 09:54, 06 mar 2016

tulucy napisał(a)
Mój kot też poluje na latające i grzebiące się w trawie... Ale nie zjada, bawi się tylko.

Mam kota po raz pierwszy jeszcze na dworze nie był czekamy na wiosnę
Zobaczymy jak on będzie sobie radził
kamila66 09:57, 06 mar 2016

Lucy, Aniu, Agnieszko u mnie to na szczęście nikt się nie dziwi, gdyż obie sąsiadki ogrodowo zakręcone
sylwia_slomc... 10:04, 06 mar 2016

kamila66 napisał(a)
Lucy, Aniu, Agnieszko u mnie to na szczęście nikt się nie dziwi, gdyż obie sąsiadki ogrodowo zakręcone

Nie ma to jak mieć sąsiadki z podobnymi upodobaniami i jeszcze roślinami można się dzielić Też takie mam
kamila66 10:14, 06 mar 2016

MirellaB napisał(a)

Ha ha ha to fakt. Z boku to pewnie komicznie wygląda

Kamila co u Ciebie? Działasz dzisiaj coś w ogrodzie? U mnie okropnie zimno brrrrr

Mirelko byłam dwie godzinki wczoraj zimno nie było ale ciepło też nie
Przyściełam sosny, jodłę, pęcherznice...
Ogólnie mam Sajgon przed domem po obsunięciu się śniegu z dachu... gruba zbita skorupa topi się wolno do dzisiaj, przez to mam wszędzie grząsko.
Kot przez ten rumor musiał przeżyć jakąś traumę bo z pod szafy nie chciał wyjść dwie godziny
Jak przyszliśmy z pracy wyglądało to tak

Staram się to rozrzucać po ogrodzie ale jest tego za dużo
tulucy 10:33, 06 mar 2016

O rajusiu...
Mnie takie coś połamało róże, 2 ocalały tylko, reszta padła. Od tamtej pory nic tam nie sadzę, będzie trawka
kamila66 10:38, 06 mar 2016

tulucy napisał(a)
O rajusiu...
Mnie takie coś połamało róże, 2 ocalały tylko, reszta padła. Od tamtej pory nic tam nie sadzę, będzie trawka

Na linii spadającego śniegu rosły wcześniej bukszpany. Dwie kule były bardzo zniszczone, połamane. Bukszpany przesadziłam a w linii spadającego śniegu rosną teraz tuje whipcord mają miękkie sznureczki i po dzisiejszych oględzinach nie mają żadnych uszkodzeń Dalej jest trawnik więc ok
tulucy 10:42, 06 mar 2016

U nas nogdy wcześniej nie poleciało tak daleko, więc się nie spodziewałam, zawsze spadało na taras, ale wtedy była masa śniegu, pamiętam, że były takie zaspy wyższe od mojego m, chyba ze 2 metry miały, ulicą mógł 1 samochód tylko jechać, bo dookoła śnieg, myśmy taczką wywozili z wjazdu i bramy na ogród...