Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

Makao_J 22:13, 03 cze 2017

A długo masz tego klona u siebie?
kaz742011 22:32, 03 cze 2017

O widzę że Kasia już ci doradziła aby spytać Mazana. Dołącz też zdjęcia liści z wierzchu i od spodu.
kamila66 23:07, 03 cze 2017

Dzięki dziewczyny jutro zrobię zdjęcia do wątku tematycznego
Aniu mam go od jesieni 2015 roku.
Obejrzałam przekrój gałązki nie ma tam śladów choroby na którą zszedł mój klon palmowy, korzenie także są mocne, wbiłam tam nawet małe widełki aby go ewentualnie pobudzić do życia...
Dorota123 09:50, 05 cze 2017

Nacieszyłam oczy Twoim ogrodem. Bardzo przydatna wskazówka odnośnie sadzenia funki i powojników w donicach. Jaką ziemię stosujesz do clematisów w donicach? Możesz pokazać jak obecnie wyglądają?
frezja 10:22, 05 cze 2017

kamila66 napisał(a)

Też się chętnie dowiem. Stipa na zdjęciu jest zeszłoroczna, przezimowała. Tegoroczna jest niewzniesiona pokłada mi się po ziemi.

Przede wszystkim warto przy sadzeniu dać jej kompost, obornik taki przeleżały. Ja swoje stipy i wszystkie trawy podlewam florovitem i podsypuję obornikiem granulowanym.
kamila66 14:32, 05 cze 2017

Dorota123 napisał(a)
Nacieszyłam oczy Twoim ogrodem. Bardzo przydatna wskazówka odnośnie sadzenia funki i powojników w donicach. Jaką ziemię stosujesz do clematisów w donicach? Możesz pokazać jak obecnie wyglądają?

Dorota do wszystkich roślin w doniczach mieszam ziemię ogrodową z dodatkiem obornika z moja ziemią kompostową.
Nie mam niestety zdjęcia klematisa, wystrzelił zaraz po zimie ale zadołowałam go tej wiosny, teraz słabo rośnie, więc chyba buduje bryłę korzeniową...
kamila66 14:33, 05 cze 2017

frezja napisał(a)

Przede wszystkim warto przy sadzeniu dać jej kompost, obornik taki przeleżały. Ja swoje stipy i wszystkie trawy podlewam florovitem i podsypuję obornikiem granulowanym.

Ewuniu dobrze, że przyszłaś dać na lekcję
malgol 15:10, 05 cze 2017

frezja napisał(a)

O kurcze, a ja moje stipy, które pierwszy raz w tym roku sialam wsadzilam tak wprost do ziemi. Bo myślałam, że skoro lubią sucho to i ziemia taka lepiej żeby ubozsza byla nie urosna? Bo takie maluszki wsadzilam
Takie świeżo posadzone mogę podlać florovitem?
kaz742011 20:55, 05 cze 2017

malgol napisał(a)

O kurcze, a ja moje stipy, które pierwszy raz w tym roku sialam wsadzilam tak wprost do ziemi. Bo myślałam, że skoro lubią sucho to i ziemia taka lepiej żeby ubozsza byla nie urosna? Bo takie maluszki wsadzilam
Takie świeżo posadzone mogę podlać florovitem?

Zrobiłam tak samo. Tylko ziemię z worka mieszałam z rodzimą. Też muszę moje dokarmić.
malgol 22:11, 05 cze 2017

Ale czy można? Ponoć świeżo posadzonych roślin się nie dokarmia, ale ja się obawiam że w przypadku stipy wiosna nie będzie już co karmić