Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

kamila66 19:14, 12 mar 2018

Magleska napisał(a)
ale piękne róże zamówiłaś mnie przed ogrodowiskiem ,też by nikt na róże nie namówił ,a teraz mam i myślę ,gdzie by tu jeszcze kilka wcisnąć
miziam czarnuchy słodkie są bardzo -w szczególności w rabacie

W tym roku mam zamiar po panoszyć się za domem tam gdzie strefa eMa tam nie ma jeszcze ani jednej sztuki
kamila66 19:17, 12 mar 2018

_Martini_ napisał(a)
Z wymienionych mam Louis, Eden i Spirit. W tej ostatniej jestem zakochana. Będę u Ciebie podglądać Lemon, podoba mi się, ale waham się co do koloru, bo ja głównie różowe posiadam.

Martyna Sprint widziałam wczoraj u Inki, piękna jest. Lemon u Zagajanki
jolanka 19:26, 12 mar 2018

Kamila, piękne zakupy różane poczynilaś. 6 z nich mam u siebie
Kupilam jesienią cala serie Rokoko, czekam na efekty
kitek81 20:00, 12 mar 2018

I popracowałaś w ogrodzie? U nas dopiero teraz zaczęło delikatnie padać.
Róże są piękne i długo cieszą kwiatem
kamila66 20:11, 12 mar 2018

jolanka napisał(a)
Kamila, piękne zakupy różane poczynilaś. 6 z nich mam u siebie
Kupilam jesienią cala serie Rokoko, czekam na efekty

Jolanko może niektóre z nich u Ciebie widziałam Rokoko ma bardzo ciekawe kwiaty
kamila66 20:12, 12 mar 2018

kitek81 napisał(a)
I popracowałaś w ogrodzie? U nas dopiero teraz zaczęło delikatnie padać.
Róże są piękne i długo cieszą kwiatem

Tak, zadołowałam róże okrywowe i zrobiło się ciemno, rano muszę wyskoczyć na chwilę i dokończyć
kamila66 22:03, 12 mar 2018

Jak jesteśmy przy temacie róż, zastanawia mnie Aphrodite. Zupełnie inaczej wygląda jak na fiszce
inka74 00:15, 13 mar 2018

kamila66 napisał(a)

Iwonko kupiłam dwie róże pnące jedna z nich to Rosarium druga czerwono-biała to NN.

I trzy okrywowe, niestety także NN, kobieta polecała je nawet dla samych liści mówiła, że to jest najpiękniejsza róża w jej ogrodzie, podobno nie wypuszcza długich batów

Widziałam ładne połączenie Rosarium z Eden rose, której nie mam, musiałabym ją zamówić. No ale jak tak jedną zamawiać bez sensu. W tamtym roku miałam pomyłkę, zamówiłam Augsta Luisa przysłali mi inną, więc tę też bym wzięła, zastanawiam się jeszcze nad drugą Pashminą.

ja z NN 2 mam niezłe - jedna z Biedronki pomyłka - miała być pnąca a jest piękna herbaciana niepnąca. Uwielbiam ją. Reszta została oddana w dobre ręce. Ciekawa jestem tych okrywowych - będę je u ciebie podglądać.
inka74 00:23, 13 mar 2018

kamila66 napisał(a)
To mam w koszyku Czy powinnam coś z niego usunąć?
Eden Rose
Poulman syn. Ingrid
Augusta Luise
William Morris (Auswill)
Paul Ricard (Meinivoz)
Playfull Rokoko
Lemon Rokoko
Louis Odier
Spirit of Freedom (Ausbite)
Isabel Renaissance (POUlisab)x 2 do cienia
Jude the Obscure (Ausjo)

Koszyk zacny - same piękności. Szalejesz z zakupami różanymi, fajnie bo będzie co oglądać
Augusta jest specyficzna. Jedni ją kochają - inni nie wiedzą z czym połączyć. Kwiat ma ładny, kolorystyka trudna. Miałam też Isabel i niestety bardzo mi chorowała. Kwiat ładny, kolor intensywny tylko wiecznie łysa była. Może słaba sadzonka.
kamila66 09:30, 13 mar 2018

inka74 napisał(a)

Koszyk zacny - same piękności. Szalejesz z zakupami różanymi, fajnie bo będzie co oglądać
Augusta jest specyficzna. Jedni ją kochają - inni nie wiedzą z czym połączyć. Kwiat ma ładny, kolorystyka trudna. Miałam też Isabel i niestety bardzo mi chorowała. Kwiat ładny, kolor intensywny tylko wiecznie łysa była. Może słaba sadzonka.

Iwonko czytałam, że miałaś z nią problemy, ja mam ostatnio takie same z moją różą na pniu, która jest przed domem. Pozwoliłam rosnąć dzikusowi, który odbił z pnia i od dwóch lat walczę z chorobą, niestety traci wszystkie liście Wcześniej ta róża była całkowicie bezproblemowa