Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

Anda 16:01, 27 maj 2016

gobasia napisał(a)

wiesz ja miałam na myśli wiejski w dosłownym słowa tego znaczeniu
a nie w stylu wiejskim...a zresztą ja się na stylach nie znam

Dla mnie ogród wiejski to taki przy zabudowie zagrodowej,z drzewami owocowymi , z warzywnikiem ,z krzewami jagodowymi i ozdobnymi..no taki babciowy ogród;d

Twój ogród to taki uporządkowany ,przemyślany dążysz do konkretnego stylu a nie taki groch z kapustą

To takie moje przemyślenia ,a może jestem w błędzie?

Moj ogród przemyślany? Heh Ja tylko myśle o tym, czy mi sie coś jeszcze zmieści
Takie babcine ogrody to jest to, co mi sie podoba. Nie mam zagrody i nie mam dużo miejsca, wiec staram sie choć trochę tego wiejskiego ogródka u mnie mieć. Warzywnik mam w skrzyniach dla wygody. Krzewow jagodowych tez nie, ale mam maliny. Na rabatach mam lekki chaos, jedynie obwódki z przywrotnika i żurawki nadają mu uporządkowany charakter. No ale dopiero zaczynam go tworzyć, wiec mam nadzieje, ze kiedyś uda mi sie nadać mu taki bardziej wiejski charakter
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
gobasia 16:16, 27 maj 2016

Anda napisał(a)

Moj ogród przemyślany? Heh Ja tylko myśle o tym, czy mi sie coś jeszcze zmieści
Takie babcine ogrody to jest to, co mi sie podoba. Nie mam zagrody i nie mam dużo miejsca, wiec staram sie choć trochę tego wiejskiego ogródka u mnie mieć. Warzywnik mam w skrzyniach dla wygody. Krzewow jagodowych tez nie, ale mam maliny. Na rabatach mam lekki chaos, jedynie obwódki z przywrotnika i żurawki nadają mu uporządkowany charakter. No ale dopiero zaczynam go tworzyć, wiec mam nadzieje, ze kiedyś uda mi sie nadać mu taki bardziej wiejski charakter

Twój ogród ,wiejski charakter to na pewno już ma ...ale na taki prawdziwy wiejski ogród o jakim ja myślę,- a
Ty piszesz - , potrzeba przestrzeni...ja taką mam i mam wiejski klimat ale czy uda mi się stworzyć taki prawdziwy a do tego piękny wiejski ogrod ...nie wiem?

Anda 16:21, 27 maj 2016

gobasia napisał(a)

Twój ogród ,wiejski charakter to na pewno już ma ...ale na taki prawdziwy wiejski ogród o jakim ja myślę,- a
Ty piszesz - , potrzeba przestrzeni...ja taką mam i mam wiejski klimat ale czy uda mi się stworzyć taki prawdziwy a do tego piękny wiejski ogrod ...nie wiem?

Dasz radę, przecież już idziesz w tym kierunku Krok po kroku będzie coraz ładniej.
Slazowniki posadziłam przed domem za różą, ale na rabatach też muszę je gdzies jeszcze upchnąć. Może przy warzywniku mi sie uda
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
gobasia 16:32, 27 maj 2016

Basilikum napisał(a)
a malwa jeszcze i sloneczniki.
Chyba musimy jakas liste stworzyc.

wiesz malwy ,to mi się kojarzą z taką wersją dla ubogich...przy małych chałupkach.
a ja to myślę o ogrodzie raczej w dworskim stylu tak bardziej z rozmachem
Basilikum 16:39, 27 maj 2016

no ja taka chalupke wlasnie mam i na dodatek drewniana do dworu mi daleko
MirellaB 16:40, 27 maj 2016

Malwy z ogrodem dla ubogich? Mi się bardzo podobają. Moja mama w tym roku sporo ich posadziła i wcale nie ma ubogiego ogrodu
gobasia 17:17, 27 maj 2016

MirellaB napisał(a)
Malwy z ogrodem dla ubogich? Mi się bardzo podobają. Moja mama w tym roku sporo ich posadziła i wcale nie ma ubogiego ogrodu

Zle mnie zrozumiałaś
...malwy kojarzą mi się z takimi małymi drewnianymi domkami wiejskimi ,gdzie rosły sobie pod scianą .
..malwy też bardzo lubię ..i gdzieś pod płotem na pewno będą
gobasia 17:19, 27 maj 2016

Basilikum napisał(a)
no ja taka chalupke wlasnie mam i na dodatek drewniana do dworu mi daleko

dworki też były drewniane...Ty też masz potencjał na taki duzy wiejski (dworski) ogród
Basilikum 17:22, 27 maj 2016

duzy dworski ogrod nie pasowal by do mojej chaty, chociaz moze bedzie przypadkiem jak sie rozpedze

Nasz dom ta Taki dom dla ubogich wlasnie, taka typowo Dolnobawarska budowa, gdzie sein dzieli dom na dwie czesci mieszkalna i robocza. U nas po lwej byl mlyn, w innych domach byla obora.
Nallar 20:42, 27 maj 2016

gobasia napisał(a)

Dla mnie ogród wiejski to taki przy zabudowie zagrodowej,z drzewami owocowymi , z warzywnikiem ,z krzewami jagodowymi i ozdobnymi..no taki babciowy ogród;d

No to taki mam tylko mi budynków gospodarczych zabrakło.
Irysy, piwonie, floksy, goździki itd. też mam takie babcine kwiotki (musiałam edytować bo zapomniałam napisać że tak właśnie lubię)
Zostawiam pozdrowienia i uciekam.