Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

Basilikum 21:19, 25 lis 2016

gobasia napisał(a)

Wyczytałam u Ciebie ,że Ty to prawdziwa wiejska baba,co to się siekiery i wideł nawet nie boi..witam w klubie wsiowo zakręconych

ale ja nie siekiera to drewno rabie
violka171 20:50, 28 lis 2016

gobasia napisał(a)
po 2 latach bytności na O właśnie doszłam do tego Haniu..
co jeden to wydawał mi się ładniejszy,ale jak już się opatrzyłam ,emocje opadły zaczęłam racjonalnie myśleć, Owszem staram się korzystać z wzorcow

o tak z tym sie zgadzam,emocje muszą opaść chodz na początku się człek bardzo wciąga i trudno nad nimi zapanować
Margerytka40 08:59, 29 lis 2016

violka171 napisał(a)

o tak z tym sie zgadzam,emocje muszą opaść chodz na początku się człek bardzo wciąga i trudno nad nimi zapanować

Podpisuję się obiema łapkami pod tym wpisem i czekam aż u mnie emocje opadną . Dobrze że zima idzie to będzie na to trochę czasu .
gobasia 12:30, 30 lis 2016

Nowalijka napisał(a)

Witam wszystkich. Faktycznie czasu jest jak na lekarstwo. Dni krótkie, słońca mało. Ja najwięcej robię w weekend. W zeszla sobotę wyczyscilam oczko wodne. Robię przebudowę. Pisałam o tym na swoim wątku. Chętnych do pomocy w aranżacji oczka zapraszam do odwiedzin. Pozdrawiam

Za zaproszenie dziękuję ,już nawet odwiedzilam i będę zaglądała
pomóc ta ja Ci raczej nie pomogę , o oczku to nie mam zielonego pojęcia

ale serdecznie zapraszam, w innych sprawach pytaj ...co będę wiedziała to odpowiem z miłą chęcią np: w sprawach warzywnych

gobasia 12:33, 30 lis 2016

Basilikum napisał(a)

ale ja nie siekiera to drewno rabie

ja i siekierą potrafię drwa rąbać ,i nawet kosić trawę kosą potrafię ...a co?
gobasia 12:52, 30 lis 2016

VIOLU
ASIU
wiecie ja na samym początku to tak się zachłysnęłam ogrodowiskiem,że zaczęlam się bać o swoje zdrowie psychciczne:F

Nie mogłam o niczym innym myśleć ,zasypiałam z ogrodami ,śniły mi się ogrody itd Nawet nie wyobrażacie sobie ile ja w myślach stworzyłam projektów... w końcu nie wiedziałam czego chcę ,...na szczęście wyleczyłam się

Cieszę się z tego co mam,...no pewnie ,że staram się żeby było coraz ładniej
Ale wiem na co mogę sobie pozwolić...myślę też przyszłościowo, lat przybywa a i zdrowie nie te wiecie 50+ ,a 30 lat to jest różnica niestety

Anna_ogrodni... 13:09, 30 lis 2016

Witam bardzo podoba mi się co wyżej napisałaś popieram i potwierdzam Twoje słowa. Tez tak myślę a ty ładnie to ujęłaś Nic dodać nic ując sama prawda
pozdrawiam serdecznie
gobasia 13:19, 30 lis 2016

Dziekuję Aniu ...miło mi bardzo ,że tez tak myślisz.
Zapraszam częściej
BasiaLT 14:19, 30 lis 2016

Basiu w zupełności się z tobą zgadzam. Każdy ma inne uwarunkowania klimatyczne i glebowe, inny układ terenu itp. Ogród też musi pasować do domu i otoczenia. No i sprawa najważniejsza - finanse. Co z tego że mi się wiele rzeczy podoba, jak wiem że wyżej d.... nie podskoczę i na pewne rzeczy zwyczajnie mnie nie stać i nigdy nie będzie. Tak krawiec kraje, jak materii staje
Nowalijka 14:39, 30 lis 2016

gobasia napisał(a)
VIOLU
ASIU
wiecie ja na samym początku to tak się zachłysnęłam ogrodowiskiem,że zaczęlam się bać o swoje zdrowie psychciczne:F

Nie mogłam o niczym innym myśleć ,zasypiałam z ogrodami ,śniły mi się ogrody itd Nawet nie wyobrażacie sobie ile ja w myślach stworzyłam projektów... w końcu nie wiedziałam czego chcę ,...na szczęście wyleczyłam się

Cieszę się z tego co mam,...no pewnie ,że staram się żeby było coraz ładniej
Ale wiem na co mogę sobie pozwolić...myślę też przyszłościowo, lat przybywa a i zdrowie nie te wiecie 50+ ,a 30 lat to jest różnica niestety

Basia nawet nie wiesz jak Cię rozumiem. Jak ten czas odkąd mam działkę świata poza nią nie widzę a trwa to już od 2015. Wszystko podporządkowane jest działce. Moja mama mówiła że po pierwszym sezonie przejdzie mi ale teraz w to wątpi. Ja mam 40+ ale wiem co to ból kręgosłupa. Tak jak mówisz, trzeba się oszczędzać. Ciesze się ze mogę do Ciebie zwrócić się w sprawie warzywnka. Już niedługo będę miała pytania. Piękną masz róże. Pachnie?