Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

Monia81 13:10, 31 lip 2017

Basiu to jak zrobisz listę polecanych odmian, to chętnie skorzystam ja na razie na pewno lubię i polecam malinówki, bawole no i te koktajlowe czarne pomidorki (świetne są)
gobasia 13:12, 31 lip 2017

anabuko1 napisał(a)
Piękny purpurea plena elegans .Tego nie mma clemka.
Zarażasz nim.
I cudny ten clematis polish spirit. Ile ty masz go tam posadzone.??
Mój mały, nie dużo jeszcze ma kwitów.

mam dwa posadzone co 3 m..trzecie kwitnienie
Twój na trzeci sezon pokaże co potrafi Przysyp mu nóżki ...moje dostały koński obornik i korę i więcej nic w tym roku bez podlewania jak na razie

Zobacz w 2015 roku ledwo go widać

gobasia 13:25, 31 lip 2017

pestka56 napisał(a)
Zazdroszczę tej burzy i deszczu Dziwne, prawda po niedawnych ulewach.
U nas o 9 rano było już +35. Żar się z nieba leje. Koty jak zdechłe zalegają w co chłodniejszych miejscach. Jeść nie chcą nawet. My latamy co trochę pod chłodny prysznic. Niewiele pomaga. Trzeba było basen rozstawić. Leń nas dopadł, a teraz byłoby jak znalazł.

nie wiem czy ta burza polepszyla czy pogorszyla sytuację ...teraz też gorąco niby tylko 30 stopni w słońcu ale bezwietrznie i znów zaczynają sie zbierać chmury burzowe
Basen mamy ale dla dzieci

taka biała ślicznotka zakwitła

gobasia 13:30, 31 lip 2017

Monia81 napisał(a)
Basiu to jak zrobisz listę polecanych odmian, to chętnie skorzystam ja na razie na pewno lubię i polecam malinówki, bawole no i te koktajlowe czarne pomidorki (świetne są)

Też skorzystam chętnie z podpowiedzi w szczególności co do czarnych pomidorów
Mam pomidory śliwkowe ..zebrałam nasiona z owoców kupionych w sklepie...są super : plenne zdrowe smaczne ...te w szklarence jak i w gruncie zrobie fotki to pkażę
gobasia 13:35, 31 lip 2017

Idę zdychać do cienia...

jona 15:31, 31 lip 2017

gobasia napisał(a)

Też skorzystam chętnie z podpowiedzi w szczególności co do czarnych pomidorów
Mam pomidory śliwkowe ..zebrałam nasiona z owoców kupionych w sklepie...są super : plenne zdrowe smaczne ...te w szklarence jak i w gruncie zrobie fotki to pkażę

Temat też mnie interesujący , szczególnie te gruntowe, bo u mnie nie ma szklarenki. W ogrodzie też niewiele miejsca i rośnie tylko 20 krzaczków w 11 odmianach . Z dużych lubię oczywiście Bawole Serca, polecam koktajlowe czerwone w odmianie Megagroniasty i koktajlowe żółte w odmianie Cytrynek Groniasty (bardzo słodki i najwcześniej zaczął dojrzewać)
Do tematu jednak trzeba wrócić pod koniec sierpnia, bo nie wszystko jeszcze dojrzało, a parę nowych odmian mam
Basilikum 17:36, 31 lip 2017

Basia pomidorowa krolowa tez czekam na podsumowanie
MirellaB 18:26, 31 lip 2017

Piękne pomidorki
pestka56 18:59, 31 lip 2017

Też skorzystam z przyjemnością z pomidorkowych ocen.
BasiaLT 22:12, 01 sie 2017

Ja też jestem chętna na pomidorkową ściągę. Pewnie Basiu niewiele cię to pocieszy ale u mnie też upał nie do zniesienia i jedna burza goni drugą. Już widzę po ogórkach że ich dni są policzone... a takie były śliczne...