Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

Wendy79 22:22, 29 lip 2017

U nas też wczoraj dobrze podlało, dobrze się dzisiaj grzebało w ziemi. Pierwszy raz cieszę się nawet na te zapowiadane upały z myślą o pomidorach.
Jeśli chodzi o jeżówki, kocham te najzwyklejsze, bo uwielbiam tańce motyli nad moją głową, ale dzisiaj akurat dokupiłam sobie odmianową Delicious Candy
ElzbietaFranka 23:49, 29 lip 2017

Oj Basiu piękne wisiory z pomidorów, wszystkie liście oberwałaś jakaś dobra odmiana taka plenna.

Jeżówek mam dosyć dużo ale flanców, dostałam tej różowej też mam nadzieję, że w przyszłym roku u mnie będą stada motyli.

Te clematisy wyjątkowe, jak się rozbuja to kwitnie bez końca mój tez kwitnie na ciemny fiolet aparat wysiadł zasilanie więc nie mogłam już zrobić foty.

Pomidory które obrabiam na balkonie są też bardzo wysokie (malinowe) ale nie maja tyle owoców, bardzo kwitną mam taki zapylacz do kwiatów.
Ilez one wody wypiją codziennie podlewam dwa razy.

To narazie
gobasia 08:45, 31 lip 2017

Ta dam!!! u mnie pada -burza
anabuko1 08:50, 31 lip 2017

Piękny purpurea plena elegans .Tego nie mma clemka.
Zarażasz nim.
I cudny ten clematis polish spirit. Ile ty masz go tam posadzone.??
Mój mały, nie dużo jeszcze ma kwitów.
Monia81 08:55, 31 lip 2017

Basiu u Ciebie burza, a u nas już słońce , będzie goorąco a ten polish spirit naprawdę zachwyca, chociaż ten drugi powojnik o kolorze spłowiałego buraczka też niezwykle interesujący
pestka56 11:32, 31 lip 2017

Zazdroszczę tej burzy i deszczu Dziwne, prawda po niedawnych ulewach.
U nas o 9 rano było już +35. Żar się z nieba leje. Koty jak zdechłe zalegają w co chłodniejszych miejscach. Jeść nie chcą nawet. My latamy co trochę pod chłodny prysznic. Niewiele pomaga. Trzeba było basen rozstawić. Leń nas dopadł, a teraz byłoby jak znalazł.
pestka56 11:33, 31 lip 2017

Dubelek. Dziś forum chodzi w zwolnionym tempie, bardzo zwolnionym Czyżby serwery dopadł upał?
Chłodne zdjęcie – Rhapsody in Blue w mocnym półcieniu

gobasia 12:49, 31 lip 2017

Joku napisał(a)
Niezły efekt jak na jeden sezon u powojnika. Polish Spirit długo kwitnie?

Spirit kwitnie bardzo dlugo.. do póżnej jesieni..on kwitnie już trzeci sezon

widok od strony ogrodu

gobasia 12:54, 31 lip 2017

Wendy79 napisał(a)
U nas też wczoraj dobrze podlało, dobrze się dzisiaj grzebało w ziemi. Pierwszy raz cieszę się nawet na te zapowiadane upały z myślą o pomidorach.
Jeśli chodzi o jeżówki, kocham te najzwyklejsze, bo uwielbiam tańce motyli nad moją głową, ale dzisiaj akurat dokupiłam sobie odmianową Delicious Candy

Też się cieszylam ale teraz już nieco mniej...Rano burza a teraz 30stopni ...zaraza będzie jak nic na pomidorach i ogórkach w gruncie

Motylki kocham i nie tylko na jeżowkach

gobasia 13:05, 31 lip 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Oj Basiu piękne wisiory z pomidorów, wszystkie liście oberwałaś jakaś dobra odmiana taka plenna.

Jeżówek mam dosyć dużo ale flanców, dostałam tej różowej też mam nadzieję, że w przyszłym roku u mnie będą stada motyli.

Te clematisy wyjątkowe, jak się rozbuja to kwitnie bez końca mój tez kwitnie na ciemny fiolet aparat wysiadł zasilanie więc nie mogłam już zrobić foty.

Pomidory które obrabiam na balkonie są też bardzo wysokie (malinowe) ale nie maja tyle owoców, bardzo kwitną mam taki zapylacz do kwiatów.
Ilez one wody wypiją codziennie podlewam dwa razy.

To narazie

Elu ja mam 14 odmian pomidorów ...Są takie które wiem ,że zostana na dłużej i takie z którymi sie pożegnam... muszę zrobić zestawienie

Ten z wisiorami to żółty Mirabell

Na pewno zostanie koktajlowy Snow White