Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

Nallar 20:01, 31 paź 2017

hanka_andrus napisał(a)
Muszę przyjąć zasadę Szwedów, od listopada do końca lutego zakaz narzekania na brak słońca i prowadzenia rozmów o pogodzie. To nie od nas zależy. Po co się truć?
Miłego wieczoru!

Haniu, napisz proszę która część Szwecji stosuję tę zasadę?
hanka_andrus 20:37, 31 paź 2017

Ewo, tego nie wiem, pewnie tak jak i u nas. Wszyscy marudzą, ale nikt się
nie przyznaje. O tym wyczytałam w pogodynce, ale czy to można takiej wierzyć, jak i jej prognozy nie zawsze trafione?
Nallar 23:32, 31 paź 2017

hanka_andrus napisał(a)
Ewo, tego nie wiem, pewnie tak jak i u nas. Wszyscy marudzą, ale nikt się
nie przyznaje. O tym wyczytałam w pogodynce, ale czy to można takiej wierzyć, jak i jej prognozy nie zawsze trafione?

Ach ta pogodynka
katel 00:06, 01 lis 2017

Basiu zamiast coraz mniej to ciągle coraz więcej masz pracy , oby jak najszybcie wszystko się poukładało i żebyś oddech złapała.
Strasznie mi się ta rozplenica podoba
Pozdrawiam
gobasia napisał(a)

nie wiekowe...posadzona mala sadzonka wiosną 2016r...tak poszła w tym roku aż boję sie co bedzie dalej jak bedą w takim tempie przyrastać

Basilikum 14:51, 01 lis 2017

Baiu macham lapka tylko dzis, poogladalam piekna rozplenice i zmykam
mirkaka 15:02, 01 lis 2017

gobasia napisał(a)
Byli chętni na nasiona rudbekii... teraz wygląd tak...wcześniejsze zdjęcia jak wyglądała mam w starym komputerze lub tu

jeśli jeszcze ktoś jest zainteresowany proszę o adresy

No ja chyba chętna tylko napisz czy ona nie ginie po zimie, jakie stanowisko potrzebuje bo kiedyś mi ogrodnik mówił że te żółtobrązowe są delikatniejsze od tych zwykłych żółtych. Kupiłam sobie w tym roku te zwykłe, posadziłam na stanowisku suchym i chętnie dosadzę jeszcze takie jak Twoje do nich, Tylko czy te Twoje dadzą radę na suchym stanowisku?
mirkaka 15:03, 01 lis 2017

gobasia napisał(a)

Ewo dziękuję bardzo ...ale ja dopiero tworzę i to metoda prób i błędów

bo ja już taka jestem "choć po głupiemu ale po swojemu"

Dla Ciebie moj powojnik,z którego jestem dumna

A co to za cudo ? Znasz nazwę ?
mirkaka 15:26, 01 lis 2017

gobasia napisał(a)

dziekuje Gosiu...bardzo mi miło

tak hortensja w tawułkach i w cieniu

O powojniku doczytałam, a teraz zachwycam się tym połączeniem, prześliczny kolor mają te tawułki
gobasia 19:40, 01 lis 2017

Witam gości ...

Nie mam dobrych wiadomości...zostałam dzisiaj kontuzjowana ,lewe kolano mam usztywnione...
w piątek {jeśli nie bedzie poprawy)lub poniedziałek do poradni ortopedycznej do kontroli....Na razie zakaz chodzenia
chyba jakieś fatum wisi nad nami..eM jeszcze ma nosić gips do 16 listopada

gobasia 19:47, 01 lis 2017

mirkaka napisał(a)

No ja chyba chętna tylko napisz czy ona nie ginie pozimie, jakie stanowisko potrzebuje bo kiedyś mi ogrodnik mówił że te żółtobrązowe są delikatniejsze od tych zwykłych żółtych. Kupiłam sobie w tym roku te zwykłe, posadziłam na stanowisku suchym i chętnie dosadzę jeszcze takie jak Twoje do nich, Tylko czy te Twoje dadzą radę na suchym stanowisku?

daj adres
powinna rosnać i na suchym...swojej nie podlewam i daje radę
zimowała już dwie zimy...z nasion posiałam w ub roku na początku listopada do gruntu i w lipcu już miały kwiaty wszak wzeszły tylko trzy...ale też i mało nasion miałam bo o tej porze to już wyleciały...w tym roku zebralam wcześniej i dosuszyłam na oknie