Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

Basilikum 18:51, 02 maj 2018

to tak jak u mnie po drugiej stronie ulicy sa i jeszcze na krzyz, czyli na przeciw nikt nie mieszka.
ElzbietaFranka 23:12, 02 maj 2018

gobasia napisał(a)
Izabelo czasami chciałoby się pogadać przez płot...trochę poplotkować

tu na tej fotce widać moich sąsiadów...
najbliższa sąsiadka to moja córcia...Jesienią zaczynamy robić ogród...

widać też moje przemarznięte perukowce..czekam jeszcze z wycieciem bo puszczają listki

Sasiedzi to plusy i minusy. Ja mam jednego i niech ich... Na szczescie z 3 stron mam pola wiatr hala czyli wygwizdow. Do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic.
Mieszkam w budynku mam 2 sasiadow nade mna i podemna wspaniali ludzie. Jest to male osiedle prawie wszyscy sie znaja przez dzieci. Jak rozmawiam z ludzmi to roznie to bywa to sasiedztwo.

Teraz odnosnie perukowcow wiatr je obwial nje lubia mroznych wiatrów i dlatego. Widze, ze od dolu puszcza liscie to zaczekaj albo ciachaj wypusci nowe zdrowe.
Kindzia 09:21, 03 maj 2018

U mnie też poskrzypka grasuje w ogromnych ilościach...zastanawiam się czy nie prysnąć lilii po raz pierwszy, będę róże na mszyce pryskać, bo też siedzą w ilościach przekraczających wszelkie pojęcie...pryskam środkiem systemicznym, na trochę wystarczy. Może susza im sprzyja...

Co dziwne, na gobasiowej nie widziałam jeszcze poskrzypki...i niech tak zostanie
paniprzyroda 22:08, 03 maj 2018

Córcia za płotem, czegóż chcieć więcej A z cebulkami to oczywiście rozumiem i spokojnie poczekam na kiedyś tam
gobasia 15:10, 04 maj 2018

Basilikum napisał(a)
Basiu ja mam ze 150 metrow, na tyle daleko, ze sobie nie przeszkadzamy a na tyle blisko, ze pogadac zawsze mozemy.

Fajna sasiadke masz ciekawa jestem co stworzycie

tak najlepiej nie za blisko i nie za daleko

Co stworzymy z "moją sąsiadką" sama jestem ciekawa..mam nadzieję ,że Ogrodowisko pomoże
Na razie mam takie wytyczne..ogród tylko białe i zielone z akcentem fioletowych bylin..no i lasek brzozowy a i jeszcze ma być bez zywopłotów tujowych... i co ty na to
gobasia 15:28, 04 maj 2018

frezja napisał(a)

Też Ci przemarzły . Mój szczepiony nie dawał oznak życia ale...na łodydze wypuścił listki w jednym miejscu; czekałam, że może górą też pokaże, że żyje. Niestety, po wycięciu okazało się, że suchy. Zostawiliśmy część łodygi ( pieńka) z tym przyrostem i dalej siedzi w ziemi..listków przybywa co najwyżej będę miała formę krzewiastą.

Dziwny ten rok Ewo...mnie się wydaje ,ze bardziej zaszkodziły jesienno zimowe opady deszczu ...bo te galęzie co zostały to nawet pąki mają
gobasia 15:32, 04 maj 2018

patrycja napisał(a)
Pokrewna stonki ziemniaczanej Aby pozbyc się stonki to zawsze ziemniaki pryskamy.

Na razie poskrzypki u mnie mało, zbieram ją ręcznie.

u mnie w tym roku jak na razie prawie wcale..W ubiegłym były całe kolonie,nie tylko na liliach ale też na opasce przy fundamentach ,przy obrzeżach...potraktowałam Decisemi chyba pomoglo
gobasia 15:36, 04 maj 2018

Anda napisał(a)

Widoki bez sąsiadów za płotem. Sąsiedzi mogą być po drugiej stronie ulicy

i tak byłoby najlepiej
Lubie patrzeć w siną dal

gobasia 15:41, 04 maj 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Sasiedzi to plusy i minusy. Ja mam jednego i niech ich... Na szczescie z 3 stron mam pola wiatr hala czyli wygwizdow. Do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic.
Mieszkam w budynku mam 2 sasiadow nade mna i podemna wspaniali ludzie. Jest to male osiedle prawie wszyscy sie znaja przez dzieci. Jak rozmawiam z ludzmi to roznie to bywa to sasiedztwo.

Teraz odnosnie perukowcow wiatr je obwial nje lubia mroznych wiatrów i dlatego. Widze, ze od dolu puszcza liscie to zaczekaj albo ciachaj wypusci nowe zdrowe.

Elu...zawsze najlepiej smakuje to czego nie mamy...

mój powojnik montana z B zakwita na biało..a na pudełku był różowy...

gobasia 15:44, 04 maj 2018

Kindzia napisał(a)
U mnie też poskrzypka grasuje w ogromnych ilościach...zastanawiam się czy nie prysnąć lilii po raz pierwszy, będę róże na mszyce pryskać, bo też siedzą w ilościach przekraczających wszelkie pojęcie...pryskam środkiem systemicznym, na trochę wystarczy. Może susza im sprzyja...

Co dziwne, na gobasiowej nie widziałam jeszcze poskrzypki...i niech tak zostanie

U mnie w tym roku ..odpukać...nie ma poskrzypki
ale w ubiegłym niestety musiałam użyć oprysku bo było chyba z milion