Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kasja83 13:23, 15 wrz 2016

AniMa napisał(a)

Są plastikowe haczyki do naklejenia np. command. Przezroczyste, łatwo zdemontować. Ja mam na drzwiach 2 i utrzymuja nawet cięższe wianki. Praktycznie ich nie widać.. Wiszą juz 2 rok....eM nie marudzi...

Fajny patent-a ten mój gwózdek to taki malusi, że naprawdę go nie widać.
kasja83 13:25, 15 wrz 2016

AnnaCh napisał(a)
Jest jeszcze patent, że wiesza się dwa wianki, po dwóch stronach drzwi na jednym sznurku

No to zachodziłam w głowę-jak to się robi-jak sobie tak oglądałam fotki na O.-rozkmniałam gdzie ten sznurek sobie biegnie i o co jest shaczony.
kasja83 13:26, 15 wrz 2016

siakowa napisał(a)

mi taki spadł i potrzaskał bombki na wianku

Nie no...i akurat z bombkami.Ale jest to całkowicie zgodne z zasadą Murphiego
iwonkap 13:27, 15 wrz 2016

kasja83 napisał(a)

No to zachodziłam w głowę-jak to się robi-jak sobie tak oglądałam fotki na O.-rozkmniałam gdzie ten sznurek sobie biegnie i o co jest shaczony.

Mozna tez mały gwoźdź lub pinezkę wbic na gornej krawędzi drzwi i wtedy nie widać nic a mozna zawiesić czy na tasiemce, czy na żyłce w zależności od efektu a drzwi nie ucierpią
kasja83 13:28, 15 wrz 2016

Jupiiii!Chłopek od bramy przybył-przybył wraz pracownikami i ryją sobie radośnie!

Czy przekwitłe jeżówy ścinać?Cieszą jeszcze oko-ale widzę, że niektóre są jakby niepierwszej urody. Ścinać?

Czy chwasty dwuliścienne mogę wykurzyć Mniszkiem?Czy Mniszek nie zrobi nic nowej tegorocznej trawie?
MirellaB 16:32, 15 wrz 2016

Kasia u Iwonki pytałaś o rozchodniki.
W zeszłym roku kupiłam w doniczkach rozchodniki, które miały po 3-4-5 gałązek. W tym roku mam wielkie okazy
iwka 16:36, 15 wrz 2016

kasja83 napisał(a)
Jupiiii!Chłopek od bramy przybył-przybył wraz pracownikami i ryją sobie radośnie!

Czy przekwitłe jeżówy ścinać?Cieszą jeszcze oko-ale widzę, że niektóre są jakby niepierwszej urody. Ścinać?

Czy chwasty dwuliścienne mogę wykurzyć Mniszkiem?Czy Mniszek nie zrobi nic nowej tegorocznej trawie?

1. Pokaż chłopka
2. Jak Ci się chce to możesz ściąć, albo zostawić może się wysieją
3. Ja pryskałam mniszkiem dwumiesięczną trawę, taką po 4-5 koszeniach, nic się nie stało
MirellaB 16:56, 15 wrz 2016

Przekwitłe jeżówki się ścina
Podobno te odmianowe się nie wysiewają.
nawigatorka 17:25, 15 wrz 2016

Scinaj.uruchomisz w ten sposób jeszcze nie kwitnące pąki
kasja83 20:09, 15 wrz 2016

MirellaB napisał(a)
Kasia u Iwonki pytałaś o rozchodniki.
W zeszłym roku kupiłam w doniczkach rozchodniki, które miały po 3-4-5 gałązek. W tym roku mam wielkie okazy

No to dobrze rokują-lubię płodne roślinyoprócz chwastów ofkors!