Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród MUZY

Ogród MUZY

gobasia 12:53, 29 sty 2016

MUZA napisał(a)

Gdzieś widziałam różową gipsówke ciekawe czy jest bardziej delikatna od tej zwykłej

Ja zastanawiam sie ,czy do róż wielkokwiatowych nie dodać bialej gipsówki,co o tym sądzisz?
MUZA 13:09, 29 sty 2016

Jak dla mnie to najlepsze połączeniezarówno w bukiecie jak i ogrodzie na nowej rabacie z różami mam zamiar posadzić gipsówkę bo to śliczny "wypełniacz" rabaty i tło dla innych kwiatów
zawitka 15:27, 31 sty 2016

Róże i gipsówka cudowne połaczenie Pozdrawiam i będę zaglądać do tych pięknych kwiatów
Gruszka_na_w... 15:41, 31 sty 2016

MUZA napisał(a)

Gdzieś widziałam różową gipsówke ciekawe czy jest bardziej delikatna od tej zwykłej

Posadziłam nawet u siebie sadzonkę- niestety nie spodobało jej się u mnie. W poprzednim ogrodzie miałam białą, ale jakoś mnie nie zachwycała w swoim całokształcie- kwiatki śliczne, ale całość nieprzewidywalna, pokładała się chaotycznie, bez inwencji twórczej.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
MUZA 21:00, 31 sty 2016

zawitka napisał(a)
Róże i gipsówka cudowne połaczenie Pozdrawiam i będę zaglądać do tych pięknych kwiatów

Zapraszam mam w planach zakup kilku roslinek gipsówki a póki co dokupiłam jeszcze nasionka gipsówki i spróbuję je wysiać na opakowaniu doczytałam ,ze gipsówka ma jadalne kwiaty o łagodnym słodkim smakua to ciekawe
MUZA 21:13, 31 sty 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Posadziłam nawet u siebie sadzonkę- niestety nie spodobało jej się u mnie. W poprzednim ogrodzie miałam białą, ale jakoś mnie nie zachwycała w swoim całokształcie- kwiatki śliczne, ale całość nieprzewidywalna, pokładała się chaotycznie, bez inwencji twórczej.

Może jej za bardzo dogadzałaś u mnie też tak było dlatego mam zamiar posadzić ją na drugim planie jako wypełnienie rabaty i zastosuje podpórkę co by zbytnio nie hulała
Gabriela 21:53, 31 sty 2016

MUZA napisał(a)

Sylwio u Ciebie jest idealnie na łąkę kwietną ja kiedyś kupiłam w pudełeczku kartonowym (w L.)zestaw roslin na taką kwietną łączkę i bardzo polecam jak trafisz to koniecznie kup nasiona świetnie kiełkowały i ogromna ilość rożnych kwiatów a to tylko maleńki kawałeczek na wiosne lato i jesień to szalenstwo barw trafiały sie rownież byliny i całe mnóstwo siewek jednorocznych.

To ci dopiero łąka, przepięknie. Poważnie, to nie rośnie na rabacie?
Jana 21:59, 31 sty 2016

Fakt, gipsówka biała się pokłada i brzydko wygląda gdy dużo leje, ale jak ją wpleciesz pomiędzy róże, to one będa ją podtrzymywały, idealny zestaw...Łąka kwietna zachwycająca, czemu ja nie mam L w pobliżu?
MUZA 08:23, 05 lut 2016

Gabriela napisał(a)

To ci dopiero łąka, przepięknie. Poważnie, to nie rośnie na rabacie?

Teraz to jest faktycznie rabata juz z innymi roslinami, ale wtedy miałam kawałek świeżo przekopanej darni i najprościej było wysiać nasionka kupiłam łączkę i efekt był super a pózniej wiele roślinek rozsadziłam w inne miejsca i mam do tej pory a jednoroczne same się rozsiewają
MUZA 08:36, 05 lut 2016

Jana napisał(a)
Fakt, gipsówka biała się pokłada i brzydko wygląda gdy dużo leje, ale jak ją wpleciesz pomiędzy róże, to one będa ją podtrzymywały, idealny zestaw...Łąka kwietna zachwycająca, czemu ja nie mam L w pobliżu?

Tak właśnie zrobię planuję rabatkę z nowymi różami i gipsówka będzie na pewno wczoraj dokupiłam nasionka stipy pony tals i dostałam pierwsze zamówione nasionka bylinek a dzisiaj spodziewam się paczuszki z nasionkami warzywek już nie mogę się doczekać