Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród MUZY

Ogród MUZY

sylwia_slomc... 21:59, 19 sty 2016

aga ty myślisz o różach , a ja o łące kwietnej kupuję nasiona na dosiewkę......ciekawe jak w tym sezonie będzie wyglądała? Ale Twoich róż jestem jeszcze bardziej ciekawa
Oglądałaś niedzielną Maję? Ogród z samymi różami cudny i pachnący
Ale aż mnie palce bolą jak pomyślę ile kolców w tym ogrodzie
MUZA 22:29, 19 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
aga ty myślisz o różach , a ja o łące kwietnej kupuję nasiona na dosiewkę......ciekawe jak w tym sezonie będzie wyglądała? Ale Twoich róż jestem jeszcze bardziej ciekawa
Oglądałaś niedzielną Maję? Ogród z samymi różami cudny i pachnący
Ale aż mnie palce bolą jak pomyślę ile kolców w tym ogrodzie

Sylwio u Ciebie jest idealnie na łąkę kwietną ja kiedyś kupiłam w pudełeczku kartonowym (w L.)zestaw roslin na taką kwietną łączkę i bardzo polecam jak trafisz to koniecznie kup nasiona świetnie kiełkowały i ogromna ilość rożnych kwiatów a to tylko maleńki kawałeczek na wiosne lato i jesień to szalenstwo barw trafiały sie rownież byliny i całe mnóstwo siewek jednorocznych.
MUZA 22:39, 19 sty 2016

Uwielbiam Maję w ogrodzie oglądam wszystkie odcinki i powtórki
ogród różany wymaga bardzo wiele uwagi, odpowiednie przycinanie na wiosnę (sterty kolczastych gałązek do utylizacji)nawożenie opryski zabezpieczanie na zimę ale jak się zobaczy różane krzewy w trakcie kwitnienia i poczuje ten zapach to wszystkie trudy odchodzą w niepamięć
Pszczelarnia 10:14, 21 sty 2016

A mnie kusi, żeby zrobić w tym roku takie poletko ogrodzone obrzeżem drewnianym, rabaty tylko na kwiat cięty. Tam będą też wieloletnie (ale tylko ostróżki - długo trzymają się w wazonie), rudbekie. Tylko z miejscem jest kłopot.

MUZA 17:12, 21 sty 2016

Pszczelarnia napisał(a)
A mnie kusi, żeby zrobić w tym roku takie poletko ogrodzone obrzeżem drewnianym, rabaty tylko na kwiat cięty. Tam będą też wieloletnie (ale tylko ostróżki - długo trzymają się w wazonie), rudbekie. Tylko z miejscem jest kłopot.

Ewo Ty masz zawsze świetne pomysły mi jakoś zawsze szkoda zrywać kwiaty do bukietów a z takiego poletka to można rwać bez wyrzutów sumienia i cieszyć oko kwiatami również w domu na wiosnę mam w planach dokupić zadzonki gipsówki jako wypełniacz do bukietów
w maju robię bukiety z bzów ach ten zapach...
Jana 18:19, 21 sty 2016

gipsówka jest super
zszywka 20:19, 21 sty 2016

Fakt, Bez pachnie cuudownie
MUZA 20:17, 22 sty 2016

Jana napisał(a)
gipsówka jest super

Gdzieś widziałam różową gipsówke ciekawe czy jest bardziej delikatna od tej zwykłej
EPODLAS 20:14, 25 sty 2016

Jak ja lubię fiolety w ogrodzie. Gipsówkę też lubię. Do wiosny bliżej jak dalej. Czekam z niecierpliwością.
MUZA 17:49, 26 sty 2016

EPODLAS napisał(a)
Jak ja lubię fiolety w ogrodzie. Gipsówkę też lubię. Do wiosny bliżej jak dalej. Czekam z niecierpliwością.

Bożenko dzisiaj poczułam przedsmak wiosny na termometrze +10 st.i piękne słoneczko to dodaje energii