Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród MUZY

Ogród MUZY

laurowisnia 09:11, 05 lut 2016

MUZA napisał(a)

Gdzieś widziałam różową gipsówke ciekawe czy jest bardziej delikatna od tej zwykłej

Ja mam różową, kupioną w zeszłym roku, w tym się dopiero przekonam jak się sprawdzi.
Tej białej się pozbyłam, jak podrosła w sezonie to wywalała się na wszystko wkoło, chyba tylko do róż wyższych o wyprostowanym pokroju.
Gruszka_na_w... 17:43, 05 lut 2016

MUZA napisał(a)

już nie mogę się doczekać

Oj wszyscy mamy podobne objawy. Ten dreszczyk związany z oczekiwaniem )
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Pszczelarnia 17:47, 05 lut 2016

U mnie zawsze jest obawa, jak ja podołam? Przecież wiele prac ogrodowych musi być zrobionych w jednej chwili.

Zawsze, zawsze jednak najbardziej ekscytuje mnie taniec z nasionami w warzywniku. Wcale nie pielęgnacja rabat po zimie. Bo zawsze wygląda inaczej i to jest cudne!
MUZA 20:02, 07 lut 2016

laurowisnia napisał(a)

Ja mam różową, kupioną w zeszłym roku, w tym się dopiero przekonam jak się sprawdzi.
Tej białej się pozbyłam, jak podrosła w sezonie to wywalała się na wszystko wkoło, chyba tylko do róż wyższych o wyprostowanym pokroju.

Agatko w sezonie dopytam jak się u Ciebie sprawuje różowa
MUZA 20:13, 07 lut 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Oj wszyscy mamy podobne objawy. Ten dreszczyk związany z oczekiwaniem )

Ach ta adrenalinka
ja jak zwykle nazamawiałam nasionek bylin i teraz rozmyslam gdzie ja pomieszczę tyle doniczek
MUZA 20:36, 09 lut 2016

Pszczelarnia napisał(a)
U mnie zawsze jest obawa, jak ja podołam? Przecież wiele prac ogrodowych musi być zrobionych w jednej chwili.

Zawsze, zawsze jednak najbardziej ekscytuje mnie taniec z nasionami w warzywniku. Wcale nie pielęgnacja rabat po zimie. Bo zawsze wygląda inaczej i to jest cudne!

Dokładnie,z warzywnikiem to cała logistykaprzemyślenia co obok czego posadzić i jeszcze pamiętać co w tym miejscu rosło w ubiegłym roku tak by plony były udane ale to właśnie cała frajda z siania a póżniej satysfakcja z udanych zbiorów
ja już mam kupione sprawdzone nasionka warzyw a w tym roku dokupiłam kilka nowośći(jak dla mnie)i tak pierwszy raz posieje czerwony jarmuż,skorzonerę,brukiew,patisona w trzech kolorach
gobasia 16:38, 10 lut 2016

Agnieszko,ty masz tyle bylin ,więc moze masz,też brunerę?
mam takie pytanie;
posadziłam w lecie brunerę ,a teraz nie ma nic , wszystko zginęło...czy ona tak ma czy nie przetrwała zimy
margaretka3 17:04, 10 lut 2016

Basiu, nie martw się brunerą, ona tak ma
MUZA 18:46, 10 lut 2016

margaretka3 napisał(a)
Basiu, nie martw się brunerą, ona tak ma

Basiu dokładnie tak jak napisała Gosia
MUZA 10:58, 19 lut 2016

W tym roku zrobiłam eksperymentdwa tygodnie temu wysiałam sporo bylinek i trawkę stipę do doniczek i wystawiłam do nieogrzewanego pomieszczenia temperatura praktycznie jak na dworze a trzy dni temu wszystko przeniosłam na kuchenny parapet i o dziwo jako pierwsza pojawiła się stipa ciekawe czy reszta też tak szybko wzejdzie