Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam ! » Edycja postu

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 22:37, 29 cze 2025

mrokasia napisał(a)
Dziękuję . Czekam niecierpliwie na swoją.

Warto ją mieć. Z daleka podczas kwitnienia jest łudząco podobna do jakiejś hortensji. Niesamowicie szybko dojrzała.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 22:40, 29 cze 2025

Alija napisał(a)

Świetna róża, mam jeden krzaczek, rośnie na leśnej rabacie, światła nie ma tam zbyt dużo, wody też, ale daje radę, zastanawiam się czy nie kupić więcej.

U mnie w środku tej rabaty wypadła hortensja. Prawdopodobnie miała za mało wilgoci. Natychmiast zastąpiłam ją trzecim egzemplarzem tej róży. Po trzech miesiącach od posadzenia róża wypuściła mnóstwo pędów i kwitnie. Niesamowita terminatorka.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TAR 22:40, 29 cze 2025

mrokasia napisał(a)
Dziękuję . Czekam niecierpliwie na swoją.

Kasia, kupiłas bez kwiatkow?

Po tych fotkach po raz kolejny jestem zadowolona, ze dołączyłam ja do swoich roslin ogrodowych.
mrokasia 22:45, 29 cze 2025

TAR napisał(a)

Kasia, kupiłas bez kwiatkow?

Po tych fotkach po raz kolejny jestem zadowolona, ze dołączyłam ja do swoich roslin ogrodowych.

Nieee, jeszcze nie przyszła .
TAR 22:53, 29 cze 2025

Kupilas w tym samym miejscu co i ja, wiec dostaniesz pewnie z kwiatuszkami.
Agatorek 00:07, 30 cze 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Aguś, nawet nie wiesz jaką mi radość zrobiłaś swoim wpisem. Chyba przywołałam Cię myślami, bo wczoraj po głowie chodziła mi Twoja osoba. Rozmyślałam jak tam Twoja budowa? Czy gościnnie korzystasz z basenu w dawnym ogrodzie? Trochę się nawet martwiłam, że tak dawno nie było żadnego wpisu od Ciebie. Ściskam gorąco i przesyłam ciepłe życzenia zrealizowania wszystkich tegorocznych planów.
Wspomnienie pojawiło się przy okazji rozmowy z moim emem na temat ruchomej konstrukcji osłaniającej basen od góry.

Haniu, miło mi, że o mnie myślałaś ❤️

Jak już wiesz, budowa niedługo w końcu ruszy. Na szczęście nie muszę się spieszyć, pakować, przeprowadzać gdzieś w pośpiechu.
Z basenu korzystam . W tym roku nawet nie uruchamiałam pompy ciepła do podgrzania wody, po kilku dniach już była cieplutka. Teraz zadaszenie robi robotę i temperatura cały czas się utrzymuje. Nawet gdy się robi nieco chłodniej.
Niestety wszystkim teraz zajmuję się sama, więc czas mam ograniczony. A i tak na wszelkich frontach mam tyły. No ale czasami tak bywa.

Buziaki ❤️❤️❤️