I jak przeniesiesz trawę, to co w jej miejscu powstanie? U nas takie łaty zawsze się odróżniały (ale po macoszemu robione) dlatego eM od piątku zrywa trawę przy obrzeżach i już po bożemu dosiewki zrobimy.
Czytam tu u Ciebie jak się wszyscy czekają na bzy a myślałam, że one na O . niepopularne są. A ja je uwielbiam. Też mi właśnie Buchner i Charles Joly nie da kwiatów w tym roku. Właśnie myślę, że może przez to jesienne podlewanie.n
No wlasnie zaczelam się zastanawiac…bo może jednak lepiej wysiac ?? mam jeszcze troche nasion
Ale ta darn taka ładna, co z nia zrobic ?
Może w innym miejscu ułożyć np. po obwodzie żeby nie było dużej powierzchni wtedy ewentualne nierówności nie będą przeszkadzac ?
Kurcze..nie wiem już co robic
Może pod taką darn to nie trzeba tak gleboko pielic, a mam jeszcze placyk nieruszony, może tam po obwodzie dac ?
Szkoda tak na kompost…
no wlasnie okazuje sie ze duzo osob je lubi ale nie sa popularne teraz w ogrodach, zwlaszcza nowoczesnych
poza kwitnieniem nie sa jakiejs szczegolnej urody ale chyba warto znalezc dla nich troche miejsca
to zalezy ile chcesz inwestowac
poki co zimuje bez problemu, chociaz okrywam ją agro, ale to chyba raczej od wiatru tylko chroni
ja kupilam juz duzą wiec kwitla od razu, pieknie si eprzebarwia pod warunkiem ze nie ma wczesnych przymrozkow
tak jak w ub roku w polowie pazdziernika bylo u mnie -8 i wszystko zbrązowiało
kwitnie ok miesiaca ale kwiatki utrzymuja sie krotko i szybko opadaja, za chwile sa nowe
pod koniec kwitnienia zlapala jakiegos grzyba i kwiatki brazowialy
urocze drzewko ale potrzebuje sprzyjajacych warunkow
no u mnie nic z ziemu nie wylazi
nie przyszlo mi do glowy zeby okrywac bo nie mialam pojecia ze moze wymarznac
szkoda, byl fajnym akcentem kolorystycznym
na lilaki zapraszam jzu niedlugo, beda kwitly ladnie chociaz wszystkie u mnie jeszcze niewielkie
ja łatalam własnie dlatego ze mi bylo szkoda, trawa zwarta niedawno nawozona no szkoda poprostu. jesli chodzi o widoczne kwadraty to one zarastają z czaem. ale poziom to raczej trzeba trzymać. ja kładłam zawsze minimalnie wyzej niz stara trawa bo wiadomo udepcze sie trochę