Roze na wiosnę trzeba ciac tak jak się tnie roze z danej grupy. One przecież wypuszcza listki tam gdzie opadły
Dobrze jest spryskac ziemie wokół krzaka no i na wiosnę spryskac krzaki miedzianem
U mnie póki co na rozach jakies pojedyncze listki tylko chore
Tak, nowe listki wyrosną, mi bardziej chodziło o gałązki. Ale właśnie, przecież to liście chorują, a nie gałęzie. Dobrze myślę czy za dużo kombinuję?
Kurczę, spryskałam krzewy a zapomniałam o glebie.
Jeszcze jedno pytanko. Leo wypuścił jakby z korzenia nowy pęd. Czy tak się dzieje czy to jakiś dziczek do wycięcia, jak myślisz?
Może te moje pytania durne są, ale ja laik w temacie i choć duzo czytam, ale praktyki brak.
Nigdy nie lubiłam tego wyszukiwania czy ten pęd to dziczek czy nie. Dużo roboty i w sumie ciężko mieć 100 % pewności.
Ja będę czekać by zobaczyć jak zakwitnie. Jeśli ma inny kwiat to od razu ciach przy samym korzeniu bo odrośnie.
Jeszcze raz dzięki za fajnie spędzone chwile...szkoda, że tak krótko i za Minerwę, bo to dzięki Tobie ją kupiłam.
Buziaki