Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To będzie zaczarowany ogród

To będzie zaczarowany ogród

Linka 21:53, 16 maj 2011

Donice śliczne Super realizujesz swoje pomysły i marzenia. Bardzo podoba mi się Twój klimatyczny ogród
greglis 22:01, 16 maj 2011

Dziękuję Wam bardzo
Myszorku w niedziele napadłam na taka mała szkołkę w Lesznowoli
I faktycznie trochę zaniebieszczyłam ale to dodatki bo teraz będzie pora na białe hortensje ogrodowe, niebieskie zresztą tez ( zapomniałam że kupilam też 2 niko blue ) i cała masa szalwi, ostróżek błekitnych, granatowych i białych, oraz ( jesli mi wyroną z zeszłego roku ) w takim pieknym brudnym rózu. potem festival kolorów dadzą róże od bialości po porcelanowe róze. Dlatego ten niebieski dla kontastu. A do tego wszystkiego zimozielone rosliny
Ufff wizję mam
myszorek 22:17, 16 maj 2011

uwielbiam te kolory, a teraz zajrzyj do mnie swoim projektanckim okiem, bo niby juz posadziłam drzewa, ale jeszcze się nie zdążyły ukorzenic
myszorek 09:20, 17 maj 2011

Kasiula, Ty te lipy co rosną na końcu działki to masz na płaskie topiary cięte, bo nie zakodowałam
greglis 09:33, 17 maj 2011

tak, lipy prowadzone sa na płasko, nie chciałam żeby zajmowały duzo miejsca ale dawaly pachnacy ekran.
greglis 09:36, 17 maj 2011

Przeglądam cały czas oferty bukszpanów, są w sporych cenach ido tego dosyc kaprysne. Tak sie zastanawialam na ligustrem, przecież daje sie wspaniale formować i jest chyba nawet zimozielony i chyba tańszy od bukszpanów. Macie je w swoich ogrodach, czy tylko zostawiamy mu miejsce w parkingowych płotach ?
myszorek 09:52, 17 maj 2011

ligustr jest niby zimozielony, ale w praktyce łysieje.
Ja czekam na przesyłkę bukszpanu będzie dzisiaj lub jutro. Jak dojdzie to Ci go pokażę, może skorzystasz ze źródła.
A żywopłotu z grabu nigdzie u siebie nie widzisz?tam kolo aniołka na froncie, na przykład?

Wiesz ja myślę o takim ażurowym ekranie przy lawendziaku, bo tam nie ma miejsca na duże, niskie, rozłożyste korony. Dobrze się składa, bo jedna lipka mi wykiełkowała pod jabłonką.
greglis 10:05, 17 maj 2011

żywoplot z grabu ladny jest ale potrzebuje miejsca. Tam kolo aniolka jest go malo, myslalam juz o takim małym zywoplotku z bukszpanu wlasnie, takim lekko wystajacym poza ogrodzenie wzwyż i z "ostrymi " krawędziami.
Lipy w ogrodzie dla mnie to podstawa, dla zapachu i z sentymentu. niestety musialam iść na kompromis co do wielkości. moje drzewka bardzo duze nie beda Ale Ty Madziu ze swoja dzialką to mozesz poszaleć i takie pelnowymiarowe lipy wsadzic
myszorek 10:11, 17 maj 2011

nie, u mnie pełnowymiarowych lip też raczej nie będzie, nie ma gdzie, a jak "wymiarowe" będą Twoje?
myszorek 10:13, 17 maj 2011

a jak grab posadzisz z drugiej strony płotka to też się nie zmieści? Z niego też w zasadzie można zrobić ażurową siatkę gałązek i dopiero wyżej zostawić mu kawałek grzywki