Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To będzie zaczarowany ogród

To będzie zaczarowany ogród

greglis 10:14, 17 maj 2011

Podono gdzieś 6-7 m ale za kilka lat sie dopiero przekonam
myszorek 10:41, 17 maj 2011

o, to dobra wysokość. Proszę o odmianę, żebym mogła wpisać sobie na listę rezerwową
Ana 10:52, 17 maj 2011

Jak tylko zobaczyłam miniaturkę zdjęcia to juz byłam w domu - witam Kasiu, nie znasz mnie, ale ja znam troszkę Ciebie, bo od dawna jestem wierną fanka bloga i wątku na Muratorze Cudny Twój ogród, będę na pewno wpadac na wirtualna kawkę pod pergolą...

Pozdrawiam
Ania
inya 11:06, 17 maj 2011

to ja tez się melduję jako kolejna "nieznajoma" z muratora
może to taka kolejność - muratorek z budową domku, a potem ogród z ogrodowiskiem

Widać Kasiu twoje umiłowanie to piękna, niebanalnych kompozycji i niepowtarzalnych aranżacji. Wspaniale się ogląda ogród, który wychodzi spod ręki osoby o wrażliwej, artystycznej duszy, która wystarczy, że spojrzy na pusty zakątek a już widzi tysiąc pomysłów. Zazdroszczę (pozytywnie oczywiście) i sledzę dalej Twoje poczynania

Powodzenia w realizacji marzeń Kasiu
hanka_andrus 11:07, 17 maj 2011

A co myślicie o głogu? nie jest wysoki ,kwitnie,są różne,białe i różowe,i zdobi ogród jesienią.Strzyc można.są szczepione ,i są o pokroju naturalnym.
Ana 11:43, 17 maj 2011

Haniu, no właśnie dziś czytałam o głogu w odkopanym jesiennym numerze działkowca i zastanawiam się gdzie by go wsadzić
Lidka 13:54, 17 maj 2011

greglis napisał(a)
Przeglądam cały czas oferty bukszpanów, są w sporych cenach ido tego dosyc kaprysne. Tak sie zastanawialam na ligustrem, przecież daje sie wspaniale formować i jest chyba nawet zimozielony i chyba tańszy od bukszpanów. Macie je w swoich ogrodach, czy tylko zostawiamy mu miejsce w parkingowych płotach ?

Ligustr możesz zobaczyć u mnie.Liście długo zostają na krzewie ale zimozielony to od nie jest...
Zaleta: zdecydowanie najtańszy i wytrzymały.
Ktoś na forum podawał namiary na allegro na sadzonki bukszpanowe super tanie.Zaraz znajdę...
Lidka 13:57, 17 maj 2011

Juz wiem!
W kubusiowie u kaisog1 na stronie 43 jest link do aukcji.
greglis 15:04, 17 maj 2011

Ogladałam rózne aukcje juz dzis na allegro ale zawsze sprzedaja jakieś patyczki co jak chrust wygladają a ja bym chciala juz taki spory krzaczek żeby mozna bylo juz uformować ( bo ja niecierpliwa jestem )
Lidka 15:14, 17 maj 2011

Jaśli większy to sprawdż na www.funkie.pl (to szkółka w Karpaczu) wyglądały na dość ładne.