Witam, przeczytałam i obejrzałam wątek od deski do deski, przepiękny ogród.
Uporządkowany i przemyślany.
Szczególnie podoba mi się taki dobór roślin i takie ich rozmieszczenie, żeby ogród wyglądał atrakcyjnie przez cały rok. Tobie się to udało.
Ja na razie podglądam, zapisuję co mi się podoba, robię plan za planem, dziewczyny z O. pomagają może do wiosny już będę wiedziała, czego chcę
Pozdrawiam i zapraszam do mnie.
Właśnie wróciłam od Ciebie i bardzo,bardzo z całego serca Ci kibicuję a z tego co czytałam to wiem że stworzysz "swój ogród" i poznasz ulubione swoje rośliny i o których już wszystko będziesz z czasem wiedziała
Chętnie udzielę Ci rad co do poszczególny roślin a co do projektowania poszczególnych rabat ja się nie nadaję bo wg mnie rabaty,ogród,dom i otoczenia jest bardzo czymś osobistym żebym ja się mogła w tym odnalźć a ty czuć dobrze ,to są godziny wspólnych rozmów na poznawaniu drugiej osoby
Czy cisy, które tniesz w stożki i cisy posadzone jako żywopłot, to ta sama odmiana? Te stożki bardzo mi się podobają, muszę takie gdzieś poszukać w mojej okolicy, pewnie nie będą tanie, bo z tego co wiem to wolno przyrastają.
Pościnałam jesienią gałązki z cisa, który rośnie u mnie niedaleko, jest to chyba odmiana kolumnowa, zobaczymy czy się ukorzeni