Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

TeresaK 05:03, 26 lis 2016

anulajda napisał(a)

Elu ja się nie znam na projektowaniu a jeszcze ćwierćelipsy to już w ogóle nie moja bajka
Czytałaś te dwa wątki,tam jest dużo ciekawych róż może one cię też zainspirują co do wyboru

https://www.ogrodowisko.pl/watek/664-rosen-tantau-roze-nostalgiczne
https://www.ogrodowisko.pl/watek/350-roze-davida-austina

Aniu, jesteś chyba rannym ptaszkiem, podobnie jak ja. Poranek spędzam na przeglądaniu wątków, które zaproponowałaś Eli. Bardzo ciekawe, ale wybór jest nadal trudny . Miłego dnia
anulajda 23:23, 27 lis 2016

TeresaK napisał(a)

Aniu, jesteś chyba rannym ptaszkiem, podobnie jak ja. Poranek spędzam na przeglądaniu wątków, które zaproponowałaś Eli. Bardzo ciekawe, ale wybór jest nadal trudny . Miłego dnia

No to ja Ci nie ułatwie chociaż bardzo bym chciała ale... z różami nie ma prostego przepisu bo każda róża w innym ogrodzie zachowuje się inaczej i trudno z czystym sumieniem polecać jakąś odmianę w stu procentach bo u mnie się sprawdzi a gdzie indziej nie i ma na to wpływ wiele czynników...Posadź sobie kilka polecanych na forum odmian, jak Ci się sprawdzą to próbuj dalej poznawać, sadzić i wcale nie jest to trudne zobaczysz...grunt to się nie bać ja zaczynałam od Pastelli,Mary Ann, Chippendale,Pomponelli potem były Austinki jak Lady Emma Hamilton, Abraham Darby itd itd
Adela 17:12, 28 lis 2016

Aniu, powiedz proszę, jak często przycinasz kanciki trawników? Pytam, ponieważ moje obwódki brukowe bez zabezpieczenia np. ekobordami, trzymają się tak trochę na słowo honoru. Trawa i tak narasta, więc 1-2 razy w sezonie muszę trawnik przyciąć. Zastanawiam się więc, czy wogóle takie obwódki z bruku mają sens?
anulajda 18:28, 29 lis 2016

Adela napisał(a)
Aniu, powiedz proszę, jak często przycinasz kanciki trawników? Pytam, ponieważ moje obwódki brukowe bez zabezpieczenia np. ekobordami, trzymają się tak trochę na słowo honoru. Trawa i tak narasta, więc 1-2 razy w sezonie muszę trawnik przyciąć. Zastanawiam się więc, czy wogóle takie obwódki z bruku mają sens?

Elu ja nie robię wszystkich na raz bo mam gdzieś ze 150 metrów i robię je etapami te co są bliżej tarasów i wejścia to często tak chyba raz na miesiąc,czasami wystarczy po koszeniu trawnika wąsy przyciąć i też jest dobrze.Ale ja uwielbiam przycięte kanciki

A tak z innej beczki polecam Ci ten wątek tak ogólnie
Dominiki już nie na forum ale dużo inspiracji tam można znaleźć
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1067-ogrod-dominiki
Adela 23:11, 29 lis 2016

anulajda napisał(a)

Elu ja nie robię wszystkich na raz bo mam gdzieś ze 150 metrów i robię je etapami te co są bliżej tarasów i wejścia to często tak chyba raz na miesiąc,czasami wystarczy po koszeniu trawnika wąsy przyciąć i też jest dobrze.Ale ja uwielbiam przycięte kanciki

Bo kanciki wyglądają pięknie, jeśli się o nie regularnie dba.
Gdy jest brukowa obwódka, to też trzeba przycinać, bo trawa narasta. Tak czy siak - robota jednakowa, tylko można wykonać ją rzadziej.

Dzięki za załączony link. Przejrzę z chęcią dokładniej, tym bardziej, że gdzieś się już wcześniej z niektórymi spotkałam i nawet zapisałam w swoim albumie inspiracji
lojalna_ 10:01, 30 lis 2016

Aniu jak maluszek ? Napisz cos o małym skarbie ))
anulajda 11:08, 30 lis 2016

lojalna_ napisał(a)
Aniu jak maluszek ? Napisz cos o małym skarbie ))

Dzięki,Maluszek ok zdrowo się chowie ,cyca maminego ciągnie a za niedługo skończy 6 miesięcy jest bardzo radosnym dzieckiem, córka mieszka w Katowicach więc mamy go tylko na weekendy
Ignacy

i z dziadkiem i z babcią czyli mną
lojalna_ 11:12, 30 lis 2016

Ooooo jakie slicznosci )) buziaczki )))
TeresaK 21:39, 30 lis 2016

Aniu, ja też przybiegłam do Ciebie z uśmiechem, tym razem wieczorową porą. I co zostałam ?: Szczęśliwych Dziadków Piękny i wzruszający obrazek .
lindsay80 21:48, 30 lis 2016

Ale miłe obrazki u Ciebie Aniu
Moja córka była pierwszą wnuczką w rodzinie i dobrze pamiętam jakie szaleństwo dziadków ogarnęło gdy się pojawiła na świecie, szykują się Wam wyjątkowe święta