Aniu, jesteś chyba rannym ptaszkiem, podobnie jak ja. Poranek spędzam na przeglądaniu wątków, które zaproponowałaś Eli. Bardzo ciekawe, ale wybór jest nadal trudny . Miłego dnia
No to ja Ci nie ułatwie chociaż bardzo bym chciała ale... z różami nie ma prostego przepisu bo każda róża w innym ogrodzie zachowuje się inaczej i trudno z czystym sumieniem polecać jakąś odmianę w stu procentach bo u mnie się sprawdzi a gdzie indziej nie i ma na to wpływ wiele czynników...Posadź sobie kilka polecanych na forum odmian, jak Ci się sprawdzą to próbuj dalej poznawać, sadzić i wcale nie jest to trudne zobaczysz...grunt to się nie bać ja zaczynałam od Pastelli,Mary Ann, Chippendale,Pomponelli potem były Austinki jak Lady Emma Hamilton, Abraham Darby itd itd
Aniu, powiedz proszę, jak często przycinasz kanciki trawników? Pytam, ponieważ moje obwódki brukowe bez zabezpieczenia np. ekobordami, trzymają się tak trochę na słowo honoru. Trawa i tak narasta, więc 1-2 razy w sezonie muszę trawnik przyciąć. Zastanawiam się więc, czy wogóle takie obwódki z bruku mają sens?
Elu ja nie robię wszystkich na raz bo mam gdzieś ze 150 metrów i robię je etapami te co są bliżej tarasów i wejścia to często tak chyba raz na miesiąc,czasami wystarczy po koszeniu trawnika wąsy przyciąć i też jest dobrze.Ale ja uwielbiam przycięte kanciki
Bo kanciki wyglądają pięknie, jeśli się o nie regularnie dba.
Gdy jest brukowa obwódka, to też trzeba przycinać, bo trawa narasta. Tak czy siak - robota jednakowa, tylko można wykonać ją rzadziej.
Dzięki za załączony link. Przejrzę z chęcią dokładniej, tym bardziej, że gdzieś się już wcześniej z niektórymi spotkałam i nawet zapisałam w swoim albumie inspiracji
Dzięki,Maluszek ok zdrowo się chowie ,cyca maminego ciągnie a za niedługo skończy 6 miesięcy jest bardzo radosnym dzieckiem, córka mieszka w Katowicach więc mamy go tylko na weekendy
Ignacy
i z dziadkiem i z babcią czyli mną
Ale miłe obrazki u Ciebie Aniu
Moja córka była pierwszą wnuczką w rodzinie i dobrze pamiętam jakie szaleństwo dziadków ogarnęło gdy się pojawiła na świecie, szykują się Wam wyjątkowe święta