Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Filemon24 20:11, 18 lip 2016

super zmiany a gdzie taką piękną białą jeżówke kupiłaś?
Makao_J 20:14, 18 lip 2016

Filemon24 napisał(a)

to jest to samo tylko niektóre hortensje mają dwie nazwy poprostu

Incredibal/stron annabell mają w tatarach i to w bardzo dobrej cenie

Poważnie? Pojechałabym ale teraz tam dojazd chyba kiepski bo głośno jest o tych rozkopach na E7.

A jeżówkę kupowałam w Hubertusie. Chciałam dziś wziąć jeszcze jedną ale stwierdziłam że poczekam aż ta się rozrośnie bo teraz to tylko tu mi była potrzebna.
MirellaB 20:36, 18 lip 2016

Makao_J napisał(a)

Strong Anabell i Incrediball to to samo????

Kurcze a ja zastanawiałam się czemu Incrediball ma takie same kwiaty jak Anabell której nie lubię. Ale że inna nazwa więc myślałam że to coś innego.
Te Incrediball mają mieć olbrzymie kwiaty i wcześnie zaczyna kwitnąć i dlatego jej szukam.

Ania to jest to samo. Pełna nazwa Annabell Strong Incrediball. Ma bardzo duże kwiaty i sztywne pędy. O sztywności pędów różne zdania, ale kwiaty dużo większe niż przy zwykłej Annabell. I faktycznie zaczyna kwitnąć dużo wcześniej.

Dlaczego nie lubisz Annabell?
dominika_ 20:55, 18 lip 2016

Zmiany jak najbardziej na plus, faktycznie w pierwszych zdjęciach trzeba wprawnego oka by się dopatrzeć. W przyszłym sezonie wszystko nabierze mocy
Makao_J 21:19, 18 lip 2016

MirellaB napisał(a)

Ania to jest to samo. Pełna nazwa Annabell Strong Incrediball. Ma bardzo duże kwiaty i sztywne pędy. O sztywności pędów różne zdania, ale kwiaty dużo większe niż przy zwykłej Annabell. I faktycznie zaczyna kwitnąć dużo wcześniej.

Dlaczego nie lubisz Annabell?

Właśnie ze względu na ten wygląd kwiatów. Ale to wcześniejsze kwitnienie jest na plus. Jeszcze się zastanawiam bo nie wiem jak wysokie rosną a chcę wysokie. I podobno w pełnym słońcu nie mogą rosnąć.
Makao_J 21:21, 18 lip 2016

dominika_ napisał(a)
Zmiany jak najbardziej na plus, faktycznie w pierwszych zdjęciach trzeba wprawnego oka by się dopatrzeć. W przyszłym sezonie wszystko nabierze mocy

Nie lubię robić fotek świeżo tworzonym rabato właśnie przez to że te rośliny giną w tej korze.
Mam nadzieję że już w przyszłym roku to wszystko nabierze faktycznie mocy.
BasiaLT 21:50, 18 lip 2016

Powiem ci Aniu ze wprost nie mogę sie napatrzec na twoje rabaty. Kurcze alez ty masz super pomysły. Pięknie to wszystko sie prezentuje. A za rok czy dwa to juz w ogóle będzie cudnie.
MirellaB 22:47, 18 lip 2016

Makao_J napisał(a)

Właśnie ze względu na ten wygląd kwiatów. Ale to wcześniejsze kwitnienie jest na plus. Jeszcze się zastanawiam bo nie wiem jak wysokie rosną a chcę wysokie. I podobno w pełnym słońcu nie mogą rosnąć.

Moje będę prowadziła na bardzo wysokie. Już testuję jeden krzew, który podziwiałam u obcych ludzi i połowę mi go wykopali. Wszyscy na O tną hortki nisko, a ta pani cięła na wysokości średnio 50-60 cm. Takie obcięte posadziłam i w tej chwili sięga mi prawie do piersi. Przypominam, że jest to krzew posadzony w maju. Wszystkie będę tak wysoko cięła, liczę na efekt taki jak oni mieli, a mają olbrzymie krzewy.

Edit. Testuję w miejscu gdzie przez większość dnia jest słońce.
Zana 23:16, 18 lip 2016

Ale masz piękne miskanty. Bardzo fajnie wszystko Ci się układa na rabatkach. Magical Candle mam i bardzo mi się podoba. Chociaż ona mi w tym roku zakwitła. Ma bardzo sztywne pędy, nie rozwala się na boki, trzyma kwiaty prosto.
Makao_J 23:20, 18 lip 2016

BasiaLT napisał(a)
Powiem ci Aniu ze wprost nie mogę sie napatrzec na twoje rabaty. Kurcze alez ty masz super pomysły. Pięknie to wszystko sie prezentuje. A za rok czy dwa to juz w ogóle będzie cudnie.

Mam taką nadzieję. Dzięki Basiu.