Poważnie? Pojechałabym ale teraz tam dojazd chyba kiepski bo głośno jest o tych rozkopach na E7.
A jeżówkę kupowałam w Hubertusie. Chciałam dziś wziąć jeszcze jedną ale stwierdziłam że poczekam aż ta się rozrośnie bo teraz to tylko tu mi była potrzebna.
Ania to jest to samo. Pełna nazwa Annabell Strong Incrediball. Ma bardzo duże kwiaty i sztywne pędy. O sztywności pędów różne zdania, ale kwiaty dużo większe niż przy zwykłej Annabell. I faktycznie zaczyna kwitnąć dużo wcześniej.
Właśnie ze względu na ten wygląd kwiatów. Ale to wcześniejsze kwitnienie jest na plus. Jeszcze się zastanawiam bo nie wiem jak wysokie rosną a chcę wysokie. I podobno w pełnym słońcu nie mogą rosnąć.
Moje będę prowadziła na bardzo wysokie. Już testuję jeden krzew, który podziwiałam u obcych ludzi i połowę mi go wykopali. Wszyscy na O tną hortki nisko, a ta pani cięła na wysokości średnio 50-60 cm. Takie obcięte posadziłam i w tej chwili sięga mi prawie do piersi. Przypominam, że jest to krzew posadzony w maju. Wszystkie będę tak wysoko cięła, liczę na efekt taki jak oni mieli, a mają olbrzymie krzewy.
Edit. Testuję w miejscu gdzie przez większość dnia jest słońce.
Ale masz piękne miskanty. Bardzo fajnie wszystko Ci się układa na rabatkach. Magical Candle mam i bardzo mi się podoba. Chociaż ona mi w tym roku zakwitła. Ma bardzo sztywne pędy, nie rozwala się na boki, trzyma kwiaty prosto.