Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

ziele 20:18, 17 lip 2016

Zana napisał(a)
Uuufff jak poczytałam o problemach z drzewkami owocowymi i powiedziałam eMowi to już skutecznie jesteśmy wyleczeni z pomysłu ich sadzenia. Będą tylko krzewy owocowe jakieś. A świdośliwy też takie problemowe z robactwem przy owowcowaniu są?

Jedyne szkodniki to ptaki
Makao_J 22:48, 17 lip 2016

Filemon24 napisał(a)

tylko najwcześniej w poniedziałek mogę zrobić zdjęcie bo aparat pożyczyłam mamie a co zamówiłaś?

To czekam na fotki.

Zamówiłam tulipany, czosnki główkowe, krokusy i takie niskie irysy.
Makao_J 22:50, 17 lip 2016

kamila66 napisał(a)
Przyleciałam zdjęcia zobaczyć z ewolucji
Poczekam

Wkleję jutro bo dziś dopiero skończyłam. I tak nie wiele widać bo wszystko małe. Trzeba poczekać na efekt do kolejnego sezonu ale ja już się cieszę że najgorsze rabaty zaczynają powoli schodzić z mojej czarnej listy.
Zana 22:50, 17 lip 2016

ziele napisał(a)

Jedyne szkodniki to ptaki

Dziękuję Aniu. Z ptaszonami damy radę, siatki się najwyżej zarzuci.
Makao_J 22:51, 17 lip 2016

malkul napisał(a)
apropo czereśni - teraz byłam na mazurach u dziadków w starym sadzie. aja wielką czeresnię , zawsze pysznie i obficie owocowała.
tego roku wszystkie prawie czereśnie jak tylko zaczęły dojrzewać dosłownie gniły na drzewie

Na razie usuwać nic nie będziemy bo jednak radość z jedzenia jest wielka. Fakt raz jest lepszy sezon raz gorszy ale jeszcze się nie zdarzyło abyśmy czegoś nie zjedli więc jest ok.
Makao_J 22:52, 17 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Zajrzyj do mnie - Aphrodite zakwitła

Byłam, widziałam. Moja też zakwitła więc też się cieszę. Cudne są Zresztą jak wszystkie róże.
Makao_J 22:56, 17 lip 2016

Zana napisał(a)
Uuufff jak poczytałam o problemach z drzewkami owocowymi i powiedziałam eMowi to już skutecznie jesteśmy wyleczeni z pomysłu ich sadzenia. Będą tylko krzewy owocowe jakieś. A świdośliwy też takie problemowe z robactwem przy owowcowaniu są?

O owocowe trzeba dbać tak samo jak o inne rośliny a radość z jedzenia jest olbrzymia.
To super uczucie jak możesz wyjść na podwórko i spacerując coś skubać. Więc pomimo że zdarzają się robaczki nie zrezygnuję tak łatwo z tego luksusu. Dopóty dopóki wszystkie metody zawiodą.

Świdośliw nie wiem czy stwarza problemy bo nie mam

tulucy 07:13, 18 lip 2016

Najmniej problemowe są jabłonki, do tego jeszcze mamy taką jedną z zimowymi jabłkami, więc dość długo mamy własne jabłka po sezonie. A teraz już sezon owocowy zaczęty, bo papierówki już są
Zana 07:23, 18 lip 2016

Aniu masz absolutną rację, marzyły mi się własne drzewka, ale my mamy ogród na odległość i raczej nie damy rady odpowiednio o nie zadbać jak czytam ile uwagi trzeba im poświęcić. Co innego jak się ma ogród "pod nosem".
jolanka 09:41, 18 lip 2016

Makao_J napisał(a)

O owocowe trzeba dbać tak samo jak o inne rośliny a radość z jedzenia jest olbrzymia.
To super uczucie jak możesz wyjść na podwórko i spacerując coś skubać. Więc pomimo że zdarzają się robaczki nie zrezygnuję tak łatwo z tego luksusu. Dopóty dopóki wszystkie metody zawiodą.

Świdośliw nie wiem czy stwarza problemy bo nie mam

Aniu, mam świdośliwę, jest bezproblemowa i baaaardzo smaczna Polecam Ci bardzo bo nie tylko jedzonko skubaniowe w ogrodzie ale przepięknie wygląda wiosną jak kwitnie