Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Filemon24 20:39, 30 sty 2016

Makao_J napisał(a)

Na pniu będzie cis po prawej stronie rabaty. Na prawej brak jeszcze berberysów żółtych około 5 - 6 szt Golden Carpet. Ale na razie nie mogłam ich dostać więc czekam. To samo z cisem na pniu. Jeszcze nie dojrzałam do wydanie 160 zł za niego. Czekam na okazję.

160 zł jak na jedną roślinkę to całkiem sporo, ja nie mam ambicji na sadzenie takich egzemplarzy
Makao_J 21:08, 30 sty 2016

Kasya napisał(a)

ale troche symertii mozesz zachowac...

Na tej rabacie już nie. Teraz wygląda kiepsko ale jak wszystko się rozrośnie to ona jest śliczna. No mi się podoba.
To link pierwsze zdjęcie. Szukałam cały dzień
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=235
anna_t 21:21, 30 sty 2016

oj to rzeczywiście zupełnie inna bajka, to ja juz nie pomogę za wysokie progi na moje nogi
pozdrawiam
Makao_J 21:26, 30 sty 2016

anna_t napisał(a)
Kasia rabata jest od zachodu
Ania to chcesz mieć jak masz i schody w komponowaniu czy coś unowocześniamy? zauważ że Danusia też ma dom w stylu klasycznym trochę dworkowym a ogród moim zdaniem nowoczesny.

Szefowa to ma gąszcz roślin zimozielonych. Miejscami wplecione coś kwitnącego bądź liściastego. Czy nowoczesny? Nie wiem. Jakiś taki mieszany Pewnie każdy dopatrzyłby się w nim trochę swojego stylu.

Raczej zmieniać stylu już nie będę. Bardziej proszę o pomoc w dosadzaniu do tego co jest by było jeszcze lepiej bo na razie za dużo braków i wciąż kupy się nie trzyma.
iwka 22:44, 30 sty 2016

Jeżeli podoba Ci się rabatka to jej nie zmieniaj, dosadź to co masz dosadzić i niech rośnie, w przyszłym sezonie jak się trochę rozrośnie będzie przypominać to co pokazałaś Na pewno brakuje wyższych elementów, długość 6 metrów to sporo, i jak posadzisz jedną kulę na pniu to ona i tak zginie. Może jakieś drzewko trochę wyższe, nie wiem, na drzewach to słabo się znam

Tutaj gdzie pergola miały być te trzy tuje? Jeżeli tak to po mojemu one będą od czapy, ja bym była za pergolą, ale taką stabilną, masywną lub jakimś panelem. No i tą rabatę przy ścianie garażowej trzeba podciągnąć minimum do końca tej pergoli
Sylvana 00:20, 31 sty 2016

Aniu, mam pomysł na twoją pergolę...ale nie wiem czy chcesz go poznać...bo ostatnio jakaś pogniewana na mnie chyba jesteś....wcześniejszą podpowiedź pominęłaś bez słowa
kamila66 09:35, 31 sty 2016

Nasza Danusia ma ogród w stylu formalnym, o ile dobrze pamiętam pisała, że lubi ogrody angielskie
Na pierwszej stronie opis z publikacji w książce
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4809-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-iii

Makao_J 12:12, 31 sty 2016

Sylvana napisał(a)
Aniu, mam pomysł na twoją pergolę...ale nie wiem czy chcesz go poznać...bo ostatnio jakaś pogniewana na mnie chyba jesteś....wcześniejszą podpowiedź pominęłaś bez słowa

Sylwuś kochana - ja na Ciebie pogniewana. Nigdy w życiu. Zresztą na nikogo z ogrodowiska.
Na prawdę nie odpowiedziałam Tobie. Jeśli tak to może przegapiłam. Chyba chodzi Ci o ten wpis o mini kiwi. Odpowiedziałam na niego. Ale to nie ważne

Propozycji jak najbardziej chcę posłuchać. Wszystko mile widziane.
Wal
Makao_J 12:16, 31 sty 2016

iwka napisał(a)
Jeżeli podoba Ci się rabatka to jej nie zmieniaj, dosadź to co masz dosadzić i niech rośnie, w przyszłym sezonie jak się trochę rozrośnie będzie przypominać to co pokazałaś Na pewno brakuje wyższych elementów, długość 6 metrów to sporo, i jak posadzisz jedną kulę na pniu to ona i tak zginie. Może jakieś drzewko trochę wyższe, nie wiem, na drzewach to słabo się znam

Tutaj gdzie pergola miały być te trzy tuje? Jeżeli tak to po mojemu one będą od czapy, ja bym była za pergolą, ale taką stabilną, masywną lub jakimś panelem. No i tą rabatę przy ścianie garażowej trzeba podciągnąć minimum do końca tej pergoli

Myślimy z mężem nad przerobieniem tej pergoli na taką masywniejszą. I może posadziłabym przy niej Miskanty chińskie tylko te bardzo wysokie np Silberfeder albo Zebrinusy.

Ale na razie poczekam co Sylwia wymyśliła. Może to będzie jeszcze lepsze.
Makao_J 12:18, 31 sty 2016

kamila66 napisał(a)
Nasza Danusia ma ogród w stylu formalnym, o ile dobrze pamiętam pisała, że lubi ogrody angielskie
Na pierwszej stronie opis z publikacji w książce
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4809-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-iii

Tak mi się coś wydawało Kamilka.